UDMR refuză oferta șefului PSD. Kelemen Hunor: Colegii mi-au dat mandat să respect acordul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că nu poate accepta oferta lansată de președintele PSD, fiind mandatat de Uniune pentru a respecta acordul și prin urmare pentru a nu ceda ministerele conduse de UDMR. Șeful PSD dorește schimbarea ministerelor. 

FOTO Guvernul României
FOTO Guvernul României

„Noi am spus, trebuie să respectăm protocolul. Sunt oameni care dacă au semnat o hârtie, au ajuns la o înțelegere, își vor respecta cuvântul dat. Asta a fost principiul de la care am plecat. Nu avem nici un motiv ca sa spunem că nu suntem în stare să guvernăm. Colegii mei mi-au dat mandat să se respecte acordul”, a declarat a declarat Kelemen Hunor la ieșirea din ședința de negocieri a Coaliției. 

Totodată, șeful UDMR a arătat că refuză oferta lansată de președintele PSD. „Domnul Ciolacu m-a sunat și mi-a spus că decizia este să mergem noi cu Ministerul Energiei și cu Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, ceea ce nu putem accepta”, a mai precizat Kelemen Hunor. 

Totodată, șeful UDMR a ținut să sublinieză că Uniunea nu s-a ridicat de la masa negocierilor. „În acest moment există un acord de coaliție și până când președintele Iohannis nu îl desemnează prim-ministru pe domnul Ciolacu, acest acord rămâne în vigoare. Atunci va deveni responsabilitatea lui să îi cheme la discuții în ce format vrea și să decidă cum merge mai departe”, a mai spus Kelemen Hunor. 

Kelemen Hunor a mai adăugat că UDMR a acceptat deja „un prim compromis” privind comasarea sau desfiinţarea Ministerului Sportului. „Dacă totuşi colegii noştri din PSD şi din PNL vor discuţii, atunci rămânem cu Dezvoltarea şi ceva similar cu Mediul - putem să negociem”, a mai spus șeful UDMR.

Ciolacu propune ca UDMR să preia Fondurile Europene și Energia

Marcel Ciolacu a declarat în urma întâlnirii cu social-democrații de la Vila Lac că un subiect al discuțiilor a fost reprezentat de continuarea UDMR la guvernare, propunerea pentru Uniune fiind aceea de a prelua portofoliile de la Energie și Fonduri Europene.

  În privința respectării protocolului, șeful PSD a susținut că „un acord politic este pentru a crea o majoritate parlamentară, nu pentru a împărţi anumite lucruri. Noi avem un acord politic în care am creat o majoritate. (...) Contextul de acum un an şi jumătate era unul, contextul de acum este altul şi încercăm să maximizăm în funcţie de persoanele cele mai potrivite de a conduce anumite ministere”.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, premierul Nicolae Ciucă ar urma să demisionze luni, în urma ședinței de guvern în care Executivul va adopta o nouă OUG pentru creșterea salariilor din învățământ.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite