Kelemen Hunor acuză PNL-PSD de lăcomie în cazul funcțiile de la ANRE. Ce spune despre rotativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kelemen Hunor a afirmat că UDMR a fost lăsat pe dinafară la împărțirea funcțiilor de la ANRE din lăcomia colegilor de Coaliție, care au avut nevoie de încă o poziție. Referitor la rotativă, liderul UMDR susține că partidul pe care îl conduce nu va ieși de la guvernare.

Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO: Facebook
Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO: Facebook

„Din lăcomie. Au avut nevoie de încă o poziţie (…) a fost o înţelegere prin care noi am spus că fiecare merge pe funcţia pe care a avut-o înainte. S-a schimbat modificarea şi ei au spus că au nevoie de toate poziţiile posibile şi imposibile care s-au eliberat”, a declarat Kelemen Hunor la Insider Politic, potrivit News.ro, întrebat de motivul pentru care UDMR a rămas fără funcție la ANRE.

Acesta l-a caracterizat pe fostul vicepreședinte al ANRE, susținut de UDMR, despre un specialist.

„Zoltan Nagy Bege este un specialist, nu este om politic, nu a făcut politică niciodată în viaţa lui. Înainte lucra la ANRE, era director general, deci nu era numit politic, dar acum nu mai era loc pentru el. Nimeni nu a avut vreun argument că omul nu a făcut, că a greşit. Pur şi simplu trebuia locul altcuiva. Eu am spus, ok, nu vreţi să rămână vicepreşedinte, atunci să rămână în board pentru că ne ajută, îi ajută şi pe cei care vor fi în conduerea ANRE. Nici acolo nu a fost loc. Şi cum ei au majoritate, au zis că asta este împărţeala, punct”, a adăugat Kelemen Hunor, potrivit sursei citate.

Referitor la ieșirea UDMR de la guvernare, Kelemen Hunor susține că partidul pe care îl conduce nu își dorește acest lucru, precizând că UDMR s-a angajat în această coaliție „pentru un mandat întreg”.

„Nu avem de gând să ieşim de la guvernare. Noi ne-am angajat la această coaliţie pentru un mandat întreg. Nu s-a întâmplat nimic în această perioadă, nu a ieşit nimeni de la guvernare, nu a intrat nimeni la guvernare. (..) Deci nu se pune problema, nu avem de gând să ieşim, dar în România, după cum bine ştiţi, se poate întâmpla orice. E ţara tuturor posibilităţilor, cel puţin în politică”, a afirmat liderul UDMR, potrivit News.ro.

De asemenea, acesta a precizat că rotativa guvernamentală stabilită în Coaliție nu privește UDMR: ”Rotativa nu ne priveşte. Este un acord semnat între PNL şi PSD şi rotativa nu ne priveşte nici când vorbim de funcţia de prim-ministru, nici când vorbim de ministere”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite