Șeful UDMR, despre viitorul AUR: Nu va ajunge la guvernare în România. Vor avea un rezultat bun

0
Publicat:

Președintele UDMR este de părere că partidul condus de George Simion nu va câștiga alegerile de anul viitor și nu va ajunge la guvernare, însă a subliniat că AUR va câștiga mai multe mandate, inclusiv în Parlamentul European.

Kelemen Hunor, președintele UDMR FOTO: Inquam Photos
Kelemen Hunor, președintele UDMR FOTO: Inquam Photos

„AUR nu va ajunge la guvernare în România. Vor avea un rezultat bun. Asta se vede. Nu vor câștiga nici alegerile europarlamentare, dar ei, dacă vor avea 3 mandate - vor avea mai mult, în jur de 8, 9 pe sondajele de azi – și atunci au câștigat, că nu au niciun eurodeputat acum. Pentru el și un singur mandat nu există, pentru că la pragul de 5% ai două mandate. E un câștig indiferent ce se va întâmpla. Nu va câștiga alegerile AUR, nu vor guverna, sunt convins”, a punctat Kelemen Hunor la Digi24.

Liderul UDMR a vorbit și despre posibilitatea ca PSD și PNL să meargă împreună la alegerile din 2024, precizând că „negocierea e reală, dar care va fi finalitatea, nu știu”.

„Chestiunea cu USL din 2012 nu se va repeta, fiindcă atunci au venit pe o guvernare extrem de dificilă – PDL și cu noi. Era criza economică din 2008-2009, cu măsuri extrem de nepopulare, dar pe care trebuia să le facem. Și au preluat guvernarea în aprilie-mai, în iunie erau alegerile locale, apoi parlamentare. Au venit din opoziție preluând guvernarea în momentul alegerilor în an electoral, cu câteva luni înainte de alegeri, cu câteva săptămâni înainte de alegerile locale. Acum situația e cu totul diferită”, a precizat Kelemen Hunor, potrivit Digi24.

Președintele UDMR susține că românii vor vota la alegerile din 2024 „așa cum s-au obișnuit în 30 și ceva de ani”.

„Și s-ar putea să fie rezultatul mai prost decât dacă ei merg separat și după aceea se adună voturile și mandatele. Fiindcă electoratul liberal are alternativă. Nu vrea să voteze PSD. Sunt liste județene sau liste naționale. El acolo vede un lucru împotriva căruia era instruit să voteze permanent în 33 de ani într-un oraș, într-un județ, o localitate”, a adăugat Kelemen Hunor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite