Kelemen Hunor va candida pentru un nou mandat la Congresul pentru conducerea UDMR din aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kelemen Hunor a anunţat că va candida pentru un nou mandat la conducerea UDMR, solicitând sprijinul delegaţilor care vor participa la Congresul din luna aprilie pentru alegerea conducerii. 

Kelemen și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat la șefia UDMR FOTO Facebook / UDMR
Kelemen și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat la șefia UDMR FOTO Facebook / UDMR

 „Am decis să-mi continui munca de președinte al UDMR, deoarece doresc să îmi aduc contribuția, în continuare, la dezvoltarea comunității noastre și a întregii societăți din România. Știu care este scopul, știu care este direcția: în acest deceniu putem dezvolta țara noastră datorită resurselor financiare guvernamentale și europene de care dispunem, iar toți oamenii trebuie să beneficieze de această dezvoltare. La această muncă, cer sprijinul delegaților la Congresul Uniunii din luna aprilie, în cadrul căruia se va alege președintele UDMR pentru un nou mandat”, a anunțat șeful UDMR, Kelemen Hunor, pe Facebook. 

Potrivit statutului UDMR, „Congresul este convocat de preşedintele Uniunii din patru în patru ani pentru alegerea conducerii, din doi în doi ani în sesiuni ordinare, respectiv oricând în sesiuni extraordinare”

De altfel, în cadrul statutului UDMR, se mai menționează că atribuţiile exclusive ale Congresului constau în stabilirea liniilor de politică internă şi externă ale Uniunii, adoptarea Statutului şi Programului Uniunii, de audiere, evaluare, iar cu ocazia congreselor de alegere a conducerii, de aprobare a raportului preşedintelui Uniunii. De asemenea, în cadrul congresului de alegere a conducerii, mai este menționat faptul că este ales preşedintele Uniunii și ete demis la propunerea C.R.U.

De asemenea, potrivit paginii oficiale, în perioada 1999 - 2007, Kelemen Hunor a fost președintele Consiliului de Coordonare din UDMR, între 2007 - 2011 a fost președinte executiv al partidului, iar din 2011 este liderul formațiunii.

Potrivit paginii, UDMR este membru al PPE (Partidului Popular European) și al FUEN (Federal Union of European Nationalities).

Pagina UDMR mai arată că Uniunea este prezentă în Parlamentul României din 1990, iar din 1996 a fost partener de coaliție în mai multe guverne din Romania. De altfel, din 2007, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, UDMR are membri în Parlamentul European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite