Kelemen Hunor: O mare provocare este să păstrăm un singur tur la alegerile locale

0
Publicat:

Președintele UDMR a precizat, în timpul Conferinței Aleșilor Locali ai UDMR, că este „o mare provocare” păstrarea unui singur tur la alegerile locale. Kelemen Hunor a afirmat că anul electoral 2024 este unul „fără precedent”.

Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO: Inquam Photos
Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO: Inquam Photos

„Pentru noi o mare provocare este să păstrăm un singur tur la alegerile locale, este foarte important să nu lăsăm pe ultima clipă demonstrarea rezultatelor noastre”, a precizat liderul UDMR, potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor le-a cerut primarilor și membrilor Guvernului ai UDMR să transmită mesaje alegătorilor cu privire la „rezultatele pe care le-am dobândit, că am guvernat pentru comunitate”.

Noi în lunile următoare, de fiecare dată, ori de câte ori avem ocazia - şi mai bine decât primarii nu poate nimeni să fie mai eficient, nici măcar miniştrii, nici măcar preşedintele Uniunii - este nevoie de miniştrii, de secretarii de stat, de toată lumea care face parte din guvernare, să faciliteze transferul mesajului. Primarii sunt cel mai aproape, în legătura cea mai strânsă cu alegătorii noştri. În lunile următoare, trebuie să vorbim despre rezultatele noastre, despre rezultatele pe care le-am dobândit, că am guvernat pentru comunitate, că tot ceea ce am făcut, am făcut aşa cum am ştiut noi mai bine, că am reuşit să îmbunătăţim nivelul de trai, că am reuşit să redăm speranţa că se poate trăi în această ţară. Aceasta va fi sarcina noastră şi a voastră cea mai importantă, pentru că altfel la anul nu vom avea succes. Nu vom avea succes ca şi Uniune, şi dacă Uniunea nu are succes, atunci nici comunitatea nu va avea succes, deci cele două sunt legate între ele, succesul depinde de succesul amândurora”, a transmis șeful UDMR.

Kelemen Hunor candidează pentru un nou mandat pe patru ani la președinția UDMR. Reuniunea unioniștilor a început la ora 13:00, cu Conferința Aleșilor Locali ai Uniunii Democrate Maghiare din România. Este de precizat că votul va avea loc sâmbătă, 29 aprilie.

Ce spune despre rămânerea la guvernare

Kelemen Hunor a precizat că UDMR  își dorește să rămână la guvernare și și-a asumat acest lucru timp de patru ani.

„Noi vrem să rămânem la guvernare, munca ne-am asumat-o pe timp de patru ani, timp de patru ani avem intenţia, până la sfârşitul ciclului, să facem ceea ce trebuie să facem, cu bună-ştiinţă, cu mare atenţie şi cu putere de muncă, dar vom vedea ce se va întâmpla după ce vom avea noul premier, noi ţinem cu dinţii de poziţiile pe care le avem", a adăugat președintele UDMR.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite