Kelemen Hunor: UDMR își dorește să revină la guvernare după alegerile din 2024

0
Publicat:

Președintele UDMR susține că partidul pe care îl conduce își dorește să revină la guvernare după alegerile din 2024. Kelemen Hunor a punctat că UDMR se așteaptă să își păstreze numărul de primari și parlamentari.

Kelemen Hunor, președintele UDMR FOTO: GOV
Kelemen Hunor, președintele UDMR FOTO: GOV

„Miză uriaşă înseamnă să fii reprezentat în toate instituţiile unde după alegeri poţi să trimiţi reprezentaţi. La europarlamentare noi ne bazăm pe două locuri, la locale avem 200 de primari şi tot pe acolo vom avea (...), în Parlament (ne dorim - n.r.) să avem o reprezentare proporţională, cum avem şi acum, acesta este scopul nostru şi nu ascundem nici acel deziderat de a reveni la guvernare după alegerile de anul viitor, dacă avem un rezultat bun”, a declarat preşedintele UDMR, potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor a subliniat că UDMR nu poate trece de scorul electoral de 6,5-7%, în comparație cu alte partide din România.

„Noi când suntem în Opoziţie, indiferent ce facem, indiferent cât criticăm guvernul, şi criticăm când trebuie criticat (...), nu vom creşte peste 6,5 - 7%. Şi dacă lucrez de trei ori mai mult, şi dacă muncesc 24 de ore din 24. Partidele româneşti din Opoziţie da, de la 10% pot să ajungă la 20%, uite la AUR. Pot să crească la 30% unii, pot să câştige alegerile, ei au o posibilitate de a aduna voturi. Până când votul etnic în România va funcţiona, UDMR, indiferent ce comportament are în Parlament în Opoziţie, nu va avea mai mult de 6,5 - 7%", a punctat președintele UDMR.

Partidul condus de Kelemen Hunor a ieșit de la guvernare în luna iunie a acestui an. Într-un interviu recent, președintele UDMR a afirmat că, din punctul său de vedere, ideea scoaterii de la guvernare a partidului a fost a președintelui României.

„Probabil că Iohannis, fiindcă liberalii fără Iohannis nu făceau niciun pas. Nu ştiu, fiindcă nu am fost acolo, dar şi alţii au ajuns la această concluzie”, a declarat liderul UDMR într-un interviu la Prima TV, potrivit News.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite