Kelemen, către Ciolacu: Aveţi grijă de PNL. Dacă se vor trezi, vă vor lăsa singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, l-a avertizat pe premierul desemnat, Marcel Ciolacu, să aibă grijă de PNL. Totodată, fostul coleg de Coaliție a mai susținut că șeful PSD este „un magician politic extrem de talentat”.

Șeful UDMR a schimbat câteva cuvinte cu fostul premier PNL, Cîțu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Șeful UDMR a schimbat câteva cuvinte cu fostul premier PNL, Cîțu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Stimaţi colegi liberali: după ce aţi reuşit să puneţi mâna şi pe Dezvoltare şi pe Mediu, vă văd extrem de mulţumit şi relaxaţi. Vă şi înţeleg, aţi muncit enorm şi cu multe sacrificii pentru acest lucru. După acest rezultat fulminant vă lăsăm în grija PSD-ului”, le-a transmis Kelemen Hunor foștilor colegi liberali. 

Totodată, șeful UDMR a avut mai multe sfaturi pentru premierul desemnat, șeful PSD.

„Încă n-a trecut pericolul de a te culca sănătos şi de a te trezi mort. Domnule prim-ministru desemnat Marcel Ciolacu, aveţi grijă de Partidul Naţional Liberal. Sunteţi un magician politic extrem de talentat, aveţi grijă să nu se trezească. Este adevărat că n-a trecut încă pericolul de a te culca sănătos şi de a trezi mort. Domnule prim-ministru desemnat, bănuiţi şi dumneavoastră, ştiu şi eu că, dacă se vor trezi, vă vor lăsa singuri. Eu mai am încredere în dumneavoastră, domnule prim-ministru desemnat, fiindcă ştiu că n-aţi vrut să vindeţi Ardealul. Ştiam acest lucru când alţii v-au acuzat absolut gratuit. Şi tot de la dumneavoastră am înţeles în aceste zile explicaţia pentru acea acuzaţie de acum trei ani. Când v-am întrebat acum câteva zile de ce ar trebui să renunţăm la ambele ministere, unde am avut miniştrii buni - şi vreau să le mulţumesc lor pentru cei doi ani şi jumătate - mi-aţi dat un argument care m-a lăsat perplex. Răspunsul era în felul următor: că aşa e în politică. Da” , a mai spus Kelemen Hunor. 

„Permiteţi-mi să încep şi eu cu mulţumirile sincere pentru această etapă care se încheie astăzi şi a fost o perioadă destul de dificilă. Cu o mână stingeam incendiile şi cu cealaltă mână încercam să construim ceva pentru această ţară. Vreau să le mulţumesc domnului Ciolacu, domnului Ciucă, dar trebuie să îi mulţumesc şi pentru primul an de guvernare, pentru colegii cu care am fost la guvernare, pentru Florin Cîţu şi Dan Barna. Mulţumim”, a mai transmis Kelemen Hunor. 

Totodată, șeful UDMR a susținut: „Acum câteva zile încă credeam că în România vom putea vorbi, în sfârşit, despre respectarea cuvântului dat, despre angajamentele politice onorate, că vom putea vorbi de verticalitate şi de onoare şi sunt convins că doar prin aceste valori esenţiale începe restabilirea încrederii pierdute între societate şi cei care conduc statul român. Da, acest mesaj ar fi fost necesar într-un moment dificil, într-o perioadă cu provocări multiple. Nu a fost să fie. Încă o şansă uriaşă ratată. Execuţia cu premeditare a unui partener credibil, echilibrat şi responsabil, a fost pusă în practică extrem de zgomotos şi prost”, a mai spus Kelemen Hunor, de la tribuna Parlamentului.

Hunor, ironic la adresa foștilor colegi de guvernare

  Kelemen Hunor a mai susținut, ironic, că guvernul Ciolacu este „cel mai de succes din istoria României”, având în vedere că nici nu a depus jurământul și deja are mai multe deziderate îndeplinite.

„Despre programul de guvernare pot să fac doar o singură remarcă: nici nu aţi depus jurământul şi deja mai multe deziderate din programul de guvernare sunt îndeplinite. Felicitări, sunteţi cele mai de succes guvern din istoria României, aşa se întâmplă când lucrezi programul de guvernare cu copy paste, şi nici nu citeşti ce ai preluat", a spus liderul UDMR în timp ce se auzeau aplauze din sală”, a mai transmis șeful UDMR.

Potrivit liderului UDMR, Uniunea este supărată când vede „profesionalismul, seriozitatea, predictibilitatea, transparenţa decizională, munca făcută cu responsabilitate nu contează deloc” în timp ce programul de guvernare este lucrat cu „copy paste”.

„Prin umilirea celuilalt, prin lipsa de demnitate, prin nerespectarea cuvântului dat nu se poate construi absolut nimic. Sigur, supărarea va trece, dar rămâne un gust amar şi o lipsă de încredere”, a mai spus Kelemen. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite