Kelemen Hunor a fost validat pentru cel de-al patrulea mandat de președinte al UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kelemen Hunor a fost validat în funcția de președinte al UDMR pentru cel de-al patrulea mandat. Din cei 835 de delegați prezenți, acesta a fost votat de 653, 7 voturi fiind invalide, iar restul de participanți nu au votat.

Kelemen Hunor, președintele UDMR FOTO: Facebook
Kelemen Hunor, președintele UDMR FOTO: Facebook

Președintele UDMR a precizat, în cadrul programului cu care a câștigat noul mandat, că mediul social, politic și economic este într-o continuă schimbare. Kelemen Hunor a punctat că maghiarii din Transilvania trebuie să găsească o cale în această lume aflată în schimbare și unde nu este deja o cale, trebuie să construiască ei însăși una.

„Întotdeauna am spus că vrem să prosperăm pe pământul nostru natal ca şi comunitate maghiară, păstrând şi recreând identitatea noastră cu elementele sale, dar nu este suficient. (...) Trebuie să facem această ţară un loc în care merită să trăieşti. Pe lângă cadrul instituţional, de păstrarea identităţii şi a siguranţei din punct de vedere legal, trebuie să îmbunătăţim condiţiile privind calitatea vieţii, a serviciilor publice, trebuie să formăm ţara astfel încât maghiarii să rămână aici, iar acest lucru depinde mai ales de noi. În acest demers este nevoie de toată lumea", a afirmat liderul UDMR, potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor a punctat importanța alegerilor din 2024, precizând că acestea vin cu o miză unica și reală, cu o mare oportunitate.

„Pentru noi, pentru Uniune, cel mai important este reprezentarea comunităţii noastre, sprijinirea maghiarilor din România, prosperitatea comunităţii noastre. Toate celelalte urmează după. Suntem în măsură să aplicăm acestea, dacă suntem acolo unde se iau deciziile. Aceasta presupune însă să primim din nou susţinerea comunităţii. Pe termen scurt, asta înseamnă că vrem să continuăm munca pe care am început-o. (...) Mă angajez să pun experienţa şi cunoştinţa mea acumulate în ultimii 26 de ani şi mai ales în ultimii 12 ani în slujba acestei comunităţi. Pentru aceasta vă cer sprijinul la congresul de astăzi", a afirmat Kelemen Hunor.

Printre cei veniți la Congres a fost și un deputat recent achitat, care a stat mai mulți ani în Ungaria, Attila Marko.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite