Stiri despre tiraspol

  1190 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Maia Sandu: Dacă ar fi dorit să sprijine Tiraspolul cu preţul la gaze, Rusia o putea face
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu: Dacă ar fi dorit să sprijine Tiraspolul cu preţul la gaze, Rusia o putea face

  „Dacă Federaţia Rusă şi-ar fi dorit şi ar fi putut să ofere un preţ mai mic pentru stânga Nistrului, acest lucru s-ar fi întâmplat. Federaţia Rusă ne-a indicat întotdeauna la preţul de piaţă, a spus că Republica Moldova este o ţară care spune că are economie de piaţă şi, respectiv, că putem să purtăm discuţiile doar în contextul evoluţiilor de pe piaţă”.

 • Peste 260 mii de doze de vaccin au fost distribuite locuitorilor din regiunea transnistreană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 260 mii de doze de vaccin au fost distribuite locuitorilor din regiunea transnistreană

  Pe parcursul anului curent, locuitorilor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova le-au fost distribuite 262,5 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19. Loturile respective au fost recepţionate de Republica Moldova cu titlu de ajutor umanitar sau au fost procurate din resursele alocate din bugetul de stat, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare.

 • FC Sheriff a pierdut cu 1-3 în faţa lui Inter Milano VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FC Sheriff a pierdut cu 1-3 în faţa lui Inter Milano VIDEO

  Sheriff Tiraspol a rezistat doar o repriză în cel de-al doilea meci cu Internazionale Milano din Liga Campionilor. Echipa antrenată de Yuri Vernydub a cedat pe teren propriu în faţa campioanei Italiei cu 1-3, scor înregistrat şi în primul meci, la Milano, transmite IPN.

 • De ce FC Sheriff Tiraspol încă nu-şi poate primi milioanele de la UEFA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce FC Sheriff Tiraspol încă nu-şi poate primi milioanele de la UEFA

  Clubul de fotbal Sheriff Tiraspol, calificat în premieră în acest an în grupele Ligii Campionilor, încă nu-şi poate primi cele peste 20 milioane de euro pe care le-a obţinut pentru calificarea în Cheampions League, dar şi pentru cele două victorii de până acum - în faţa echipelor Shakhtar Doneţk şi Real Madrid.

 • Liderul de la Tiraspol a chemat Chişinăul la dialog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul de la Tiraspol a chemat Chişinăul la dialog

  Şeful administraţiei de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a trimis o scrisoare preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu „un apel pentru dialog şi intensificarea negocierilor cu conţinut practic”, se arată într-un reportaj al postului oficial de televiziune de la Tiraspol „Pervîi Pridnestrovskii”, citat de IPN.

 • Proiect internaţional de studiere a conflictului transnistrean, lansat la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiect internaţional de studiere a conflictului transnistrean, lansat la Sibiu

  Laboratorul pentru Analiza Conflictului Transnistrean” (LACT) din Sibiu, România, în colaborare cu Asociaţia de Istorie Balcanică (AIB) din Bucureşti, România, au anunţat lansarea unui nou proiect internaţional de cercetare: „Conflictul armat de pe Nistru – implicaţii politice şi sociale pentru Republica Moldova”, transmite IPN.

 • Moldova din stânga Nistrului, efemeritatea alegerilor ruseşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova din stânga Nistrului, efemeritatea alegerilor ruseşti

  Alegerile federale din Rusia care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute au reaprins dezbaterea asupra Transnistriei, determinând oficialii moldoveni să spună că „în pofida poziţiei exprimate în mod constant de autorităţile moldoveneşti, partea rusă a acţionat într-un mod care nu corespunde principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi cadrului bilateral legal ”, relatează IPN, cu referinţă la Reporter UE.

 • Opinii: Deschiderea secţiilor de vot pentru alegerile din Rusia în stânga Nistrului reprezintă o sfidare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opinii: Deschiderea secţiilor de vot pentru alegerile din Rusia în stânga Nistrului reprezintă o sfidare

  O sfidare la adresa suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova. Astfel califică experţii de la Chişinău decizia Federaţiei Ruse de a deschide secţii de vot cu ocazia alegerilor pentru Duma de Stat în raioanele din stânga Nistrului. Reprezentanţii guvernării spun că reacţia Chişinăului la acţiunile Moscovei nu ar trebui să fie una revoluţionară, ci în conformitate cu cutumele diplomaţiei, notează IPN.

 • FC Sheriff Tiraspol a debutat cu o victorie în grupele Ligii Campionilor VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FC Sheriff Tiraspol a debutat cu o victorie în grupele Ligii Campionilor VIDEO

  Sheriff a învins vicecampioana Ucrainei, Shakhtar Donetsk, cu 2-0, la debutul tiraspolenilor în grupele Ligii Campionilor. Adama Traore a deschis scorul în minutul 16 cu o execuţie superbă, iar nou-intratul Momo Yansane a făcut 2-0 în minutul 62 cu o lovitură de cap. ”Am ales tactica corectă. Nu le-am permis ucrainenilor să marcheze. Noi i-am prins pe contraatac”, a declarat antrenorul lui Sheriff, Yuri Vernydub, transmite IPN.

 • Preşedintele în exerciţiu al OSCE va efectua o vizită în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele în exerciţiu al OSCE va efectua o vizită în Republica Moldova

  Preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul suedez de Externe, Ann Linde, va efectua o vizită în Republica Moldova în luna octombrie. Terenul pentru vizită a fost pregătit de către reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, care a încheiat o vizită oficială de două zile în Republica Moldova, transmite IPN.

 • Experţi: Transnistria nu este o prioritate pentru noua guvernarea de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţi: Transnistria nu este o prioritate pentru noua guvernarea de la Chişinău

  Potrivit experţilor, soluţionarea conflictului transnistrean nu reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare, întrucât lupta cu corupţia şi deoligarhizarea sunt obiectivele principale ale noii puteri. Mai mult, potrivit experţilor, în prezent nu ar exista premise pentru identificarea unei soluţii politice pentru acest conflict, iar tot ce poate face actuala guvernare este să nu permită degenerarea situaţiei, notează IPN.

 • Rusia critică decizia Ucrainei de a interzice accesul vehiculelor cu numere transnistrene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia critică decizia Ucrainei de a interzice accesul vehiculelor cu numere transnistrene

  Decizia Ucrainei de a interzice, din 1 septembrie, accesul pe teritoriul său a automobilelor cu numere transnistrene este un pas revoltător, care afectează interesele tuturor locuitorilor din regiune, inclusiv interesele a zeci de mii de cetăţeni ucraineni. Este declaraţia purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Maria Zaharova, transmite IPN.

 • Ucraina dezminte amânarea restricţiilor de intrare pe teritoriul său a maşinilor cu numere transnistrene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina dezminte amânarea restricţiilor de intrare pe teritoriul său a maşinilor cu numere transnistrene

  Ucraina va aplica restricţii privind participarea la trafic a autoturismelor cu numere de înmatriculare transnistrene, pe teritoriul său, începând cu 1 septembrie. Din această dată va fi permis doar accesul automobilelor cu numere neutre şi moldoveneşti. Anunţul a fost făcut de Serviciul Vamal al Ucrainei, care dezminte un anunţ recent al Serviciului Vamal Odesa, transmite IPN.

Modifică Setările