O dronă kamikaze ar fi lovit o unitate militară din Transnistria, susține presa de la Tiraspol VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Așa-zisul Minister al Securității de la Tiraspol anunță că o dronă kamikaze a atacat în jurul orei 14:00 o unitate militară din regiunea Rîbnița a pretinsului Minister al Apărării, incidentul fiind înregistrat în apropiere de frontiera cu Ucraina, scrie presa transnistreană.

Presa de la Tiraspol anunță că o dronă kamikaze a lovit o unitate militară. FOTO: Telegram
Presa de la Tiraspol anunță că o dronă kamikaze a lovit o unitate militară. FOTO: Telegram

UPDATE: ,,În legătura cu incidentul care s-a produs astăzi, la Râbnița, menționăm că organele competente analizează toate imaginile și informațiile apărute și comunicăm următoarele. După cum s-a menționat anterior, șirul provocărilor din regiune menite să semene panică și tensiune continuă, inclusiv pentru a atrage atenția asupra regiunii. Elucidarea circumstanțelor și investigații calificate pot fi efectuate doar de către organele de drept abilitate prin lege, care, însă, nu au acces în perimetrul vizat”, au transmis responsabilii Biroului politici de reintegrare a Republicii Moldova cu referire la acest caz. 

Știrea inițială

,,Astăzi, la ora 14:35, o dronă kamikaze a atacat o unitate militară a Ministerului Apărării PMR din regiunea Rîbnița, la șase kilometri de granița transnistrean-ucraineană. Ținta a fost o stație radar, care a suferit avarii minore și fără victime. La fața locului lucrează o echipă de anchetă. A fost deschis un dosar penal”, anunță așa-zisul Minister al Securității de la Tiraspol. 

Chișinăul nu a venit deocamdată cu o reacție la aceste informații. 

În data de 17 martie, în ultima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia, jurnaliștii din regiunea prorusă au informat despre un incident similar, ei susținând atunci că o altă dronă kamikaze a lovit o unitate militară de la Tiraspol.

Ulterior, reprezentanții Biroului politici de reintegrare a Guvernului de la Chișinău au venit cu mai multe precizări, afirmând că ,,⁠incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului”, iar ,,materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicând faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini”.

Avertismentul Rep. Moldova

În contextul dat, Chișinăul a avertizat că se pun la cale mai multe acțiuni de acest fel de Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate, pentru ,,a crește panica, a induce neîncredere în societate și de a slăbi economia”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite