Farul, în „infernul“ de la Tiraspol: Sheriff a surclasat o echipă portugheză ultima dată când a jucat acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă dubla înfrângere din weekend, 0-5 cu Banik Ostrava (Cehia) și 0-3 cu Warta Poznan (Polonia) n-a stricat bună dispoziția lui Hagi (58 de ani) înaintea debutului european, cu siguranță, decizia luată de UEFA l-a pus pe jar pe managerul „marinarilor“.

Gheorghe Hagi, manager Farul Constanța
Gheorghe Hagi, manager Farul Constanța

Mai ales dacă ne amintim că fostul internațional a avut, în anii trecuți, războiul său cu forul de la Nyon pe care l-a acuzat că „ne-a tăiat din pix“, aluzie la faptul că UEFA nu acceptă campioana României direct în grupele Ligii Campionilor. Cu această competiție are legătură și decizia care îl va enerva pe Hagi acum. Pentru că, după tragerea la sorți pentru turul I preliminar, se știa că prima manșă, programată pe 12 iulie (ora 20.30, Digi Sport, Prima Sport) va fi la Ovidiu, iar returul (18 iulie, ora 20.00), la Chișinău. Așadar, potrivit programării inițiale, Sheriff ar fi fost privată de avantajul terenului propriu. Ce-i drept, n-ar fi fost o noutate pentru campioana Moldovei care, în tot sezonul trecut, a evoluat, la Chișinău, pe arena „Zimbru“, în competițiile UEFA. Asta deoarece forul european a considerat că orașul Tiraspol, aflat în Transnistria, e de risc maxim.

Acum însă, brusc, UEFA a schimbat macazul și a dat undă verde ca Sheriff – Farul să se joace la Tiraspol! Confirmarea deciziei a fost făcută și de clubul moldovean printr-un comunicat oficial. Așadar, Sheriff va reveni acasă în competițiile europene, pe stadionul cu același nume, cu o capacitate de 12.746, după o pauză de 17 luni. Ultima dată când a evoluat aici într-o întrecere UEFA a fost pe data de 17 februarie 2022. Atunci, în turul play-off-ului Ligii Europa, Sheriff, venită după o clasare pe 3 în grupele Ligii Campionilor, s-a impus în fața celor de la Sporting Braga (Portugalia), scor 2-0. Această mare victorie n-a adus însă și calificarea, pentru că, în retur, Sheriff a cedat tot cu 2-0, fiind eliminată după executarea loviturilor de departajare. A urmat „exilul“, la Chișinău, în cupele europene, în stagiunea 2022-2023.

Acum însă, moldovenii exultă pentru că vor evolua, din nou, la Tiraspol, ceea ce reiese și din comunicatul lor: „Prieteni, vești grozave! Comitetul Executiv al UEFA a discutat în cea mai recentă ședință cererea comună a clubului și a Federației Moldovenești de Fotbal de a readuce meciurile europene pe stadionul lui Sheriff. Mulțumită eforturilor conducerii clubului și ale președintelui Federației, Leonid Oleinichenko, meciurile din cupele europene revin la Tiraspol“.

8

iulie e data la care Farul va juca în Supercupa României, cu Sepsi, la Ploiești. Va fi singurul meci oficial al „marinarilor“, înaintea dublei cu Sheriff Tiraspol.

Sheriff, la Tiraspol, în grupele Ligii Campionilor

*2-0 cu Șahtior Donețk

*1-3 cu Inter Milano

*0-3 cu Real Madrid

Sunt rezultatele din sezonul 2021-2022, ultimul în care formația din Republica Moldova a jucat, la Tiraspol, în cupele europene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite