Liderul separatist de la Tiraspol ameninţă cu „război mondial” în cazul în care Chișinăul va încerca reintegrarea Transnistriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Așa-numitul lider al regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, amenință cu  războiul „mondial” dacă Chișinăul va încerca să reintegreze Transnistria în componența sa, amenințarea fiind făcută în contextul primului Forum pentru Reintegrare care va avea loc în data de 11 aprilie în Rep. Moldova.

Liderul separatist de la Tiraspol amenință cu un război mondial. FOTO: Telegram
Liderul separatist de la Tiraspol amenință cu un război mondial. FOTO: Telegram

„Cei care vor participa la acest forum jonglează cu torțe într-un depozit plin cu praf de pușcă. Este un lucru periculos. Mai devreme sau mai târziu, ar putea exploda, ar putea să scape torța și să incendieze întreaga lume. Am spus întotdeauna: nu vă atingeți de Transnistria. Escaladarea situației în Transnistria este calea spre un război, probabil, spre un război mondial”, a spus liderul separatist de la Tiraspol. 

Totodată, acesta a menționat că forumul are drept scop „legalizarea măsurilor de presiune economică și politică asupra Transnistriei și pune capăt, în final, procesului de negocieri”

„Cred că prin acest forum despre așa-zisa reintegrare se dorește legitimarea măsurilor de presiune economică, politică și șantaj asupra Transnistriei”, a punctat acesta. 

Chișinăul nu a reacționat deocamdată la aceste declarații. 

Joi, începând cu ora 09:00, va avea loc primul Forum de Reintegrare a Republicii Moldova, eveniment cu participarea a peste 100 de persoane din țara vecină și din statele europene.

,,Acest eveniment urmărește să contribuie la dezvoltarea unei viziuni naționale privind procesul de reintegrare al țării, prin intermediul unei platforme de dialog și discuții cu reprezentanții autorităților publice, societății civile, centrelor de cercetare, organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice”, au informat organizatorii evenimentului. 

Forumul de Reintegrare este organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene, Fundația Friedrich Ebert Stiftung Moldova și Biroul Politici de Reintegrare, în parteneriat cu Expert-Grup și Asociația Promo-LEX.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite