Tiraspolul lansează un scenariu halucinant potrivit căruia Chișinăul ar pregăti atentate teroriste în Transnistria. Ce spun autoritățile moldovene

0
Publicat:

Tiraspolul acuză Chișinăul că pregătește atentate teroriste pe teritoriul Transnistriei, inclusiv cu implicarea ucrainenilor, informațiile fiind respinse și calificate drept provocatoare și propagandistice de reprezentanții Guvernului moldovean.

Tiraspolul acuză Chișinăul că pregătește atentate teroriste FOTO Arhiva
Tiraspolul acuză Chișinăul că pregătește atentate teroriste FOTO Arhiva

Așa-zisul Minister al Apărării de la Tiraspol a venit cu acuzațiile la adresa Chișinăului prin intermediul unui comunicat de presă.

,,Conform informațiilor disponibile, în unitățile forțelor speciale ale organelor de drept din Republica Moldova, sub conducerea specialiștilor străini, grupuri speciale de luptă (peste 60 de persoane, majoritatea venite de pe teritoriul Ucrainei și cu experiență în operațiuni de luptă) sunt instruite pentru organizarea actelor de terorism pe teritoriul Transnistriei. Acestea vizează distrugerea unor instalații critice, efectuarea diversiunilor în cadrul obiectivelor militare și capturarea oficialilor de rang înalt și a conducătorilor agențiilor de securitate”.

De cealaltă parte, reprezentanții Biroului politici de reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova resping informațiile.

,,Sunt informații cu tentă provocatoare ce urmăresc scopuri propagandistice. Repetăm recomandarea informării din surse publice oficiale, difuzate de către autoritățile constituționale”, a precizat Mariana Sari, reprezentanta structurii.

Cu o reacție au venit și responsabilii Ministerului moldovean al Apărării.

,,Informațiile sunt false. Reiteram ca incepand cu luna iunie 2023, Armata Națională instruiește personal din Ucraina în domeniul identificării și nimicirii obiectelor explozive, despre care a fost anunțată opinia publică. Este vorba despre cursuri de pregătire în domeniul identificării și nimicirii obiectelor explozive singulare pe loc. Activitățile de instruire sunt desfășurate de specialiștii din cadrul Batalionului de Geniu Codru. Menționăm că instruirea vine în contextul cooperării cu statul vecin Ucraina pe domeniu umanitar, în scopul protejării populației civile de obiectele explozive, acordării suportului la instruirea efectivului ucrainean privind deminarea umanitară”, a menționat Maria Aramă, ofițer de presă a instituției.

Tiraspolul lansează a doua provocare în această săptămână, acum câteva zile susținând că doi locuitorii ai Transnistriei au fost aduși în Ucraina, acțiunile având loc cu utilizarea armelor de foc. La scurt timp, Kievul a negat înregistrarea unui asemenea incident.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite