România se face de râs în fotbal, alţii scriu istorie: Ce ne arată tabloul Ligii Campionilor

0
0
Ciprian Deac (CFR Cluj) a părăsit preliminariile Ligii Campionilor după primul tur
Ciprian Deac (CFR Cluj) a părăsit preliminariile Ligii Campionilor după primul tur

Ca să ne dăm seama, încă o dată, cât de mult a decăzut fotbalul românesc, e suficient să aruncăm o privire pe lista echipelor ajunse în turul III preliminar al Ligii Campionilor.

Atenţie: singura noastră reprezentantă în această competiţie, CFR Cluj, a fost eliminată de Pyunik Erevan, în runda inaugurală!

Formaţia armeană, după ce a trecut de campioana României, a reuşit să elimine şi Dudelange (Luxemburg). Iar acum se pregăteşte de o confruntare cu Steaua Roşie Belgrad (Serbia). Indiferent de ce va face de aici încolo, Pyunik are asigurată cel puţin prezenţa în grupele Conference League. E obiectivul minim pe care îl vor atinge toate formaţiile ajunse în turul III preliminar al Ligii Campionilor.

Aici, regăsim şi alte echipe la care nu uitam de sus, în trecut. Iată câteva exemple: Ferencvaros (Ungaria), Şerif Tiraspol (Republica Moldova), Apollon Limassol (Cipru), Qarabağ (Azerbaidjan) şi Žalgiris (Lituania). 

Apropo de această ultima echipă, ea a scris istorie, devenind prima formaţie din Lituania care şi-a asigurat prezenţa în grupele unei competiţii UEFA! Această performanţă a fost atinsă, după ce Žalgiris a trecut, pe rând, de Ballkani (Kosovo) şi de Malmö (Suedia).

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri