stiri despre klaus iohannis

18

Tudor Chirilă a transmis un mesaj adresat preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Florin Cîţu şi liderilor celor mai mari partide, după incidentul dintr-o pădure din Bucovina,  unde un activist de mediu şi doi jurnalişti au fost bătuţi de 20 de peroane înarmate cu topoare, în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de pădure.

Dacă asta e urmarea a ceea ce se petrece acum, atunci se deschid în mod direct perspectivele unei situaţii dramatice (poate chiar e puţin spus) în această iarnă când problema economică uriaşă a aprovizionării cu petrol şi gaze a statelor europene se poate transforma într-o problemă socială de foarte mari dimensiuni.

acum 19 ore · comentarii (99)

O ştire DW ne informează că a fost declanşat mecanismul de demitere a procurorului general al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de noul ministru al Justiţiei Sergiu Litvinenco după şedinţa de marţi a Consiliului Suprem de Securitate. Conform aceleiaşi surse, Natalia Gavriliţa, şefa guvernului de la Chişinău, a spus că procurorul general va fi demis.

acum 8 ore · comentarii (0)

Mai rar o ieşire lipsită de logică, cum am auzit azi la Florin Cîţu. Îi scoate vinovaţi pe cei de la USR PLUS pentru eşecul vaccinării din România. Îi somează să revină în coaliţie, fără precondiţii. Dă afară din posturi ultimii reprezentanţi USR PLUS. Nu cred că ştie cineva ce urmăreşte premierul Cîţu. Singura explicaţie o reprezintă frica de moţiunea de cenzură, după ce PSD a anunţat că o votează.

acum 15 ore · comentarii (36)

De astăzi încep să vorbesc despre cuvinte, despre istoriile ascunse în împletitura de sensuri pe care le adună de-a lungul istoriei. Denumirile de acţiuni şi de lucruri, numele oamenilor, ale locurilor, ale apelor şi-ale numeroaselor dispoziţii pe care le ia vremea, anotimpul şi sentimentele mi se par demne de cercetat - mixtura lor lexicală merită scotocită. Zac în ea fragmente importante sau periferice ale marii istorii.

acum 23 ore · comentarii (1)

Despre retragerea Statelor Unite ale Americii din Afganistan se va mai vorbi mult timp de acum încolo. În funcţie de tabăra din care fac parte, politicienii vor căuta fie alibiuri, fie ţapi ispăşitori pentru operaţiunea păstorită de administraţia Biden.

acum 2 zile · comentarii (17)

O după-amiază de sâmbătă, la început de toamnă. Televiziunile transmit ştiri despre multe îmbolnăviri şi puţine vaccinări, despre facturi mari la energie, despre criza de guvern şi cearta dintre cei doi penelişti care vor şefia partidului... Tocmai când credeai că urmează o ştire şi mai rea, crainica anunţă pe un ton vesel: „avem breaking news, dragi telespectatori! Klaus Iohannis ne recomandă să jucăm golf, e un sport pentru orişicine!”.

acum 2 zile · comentarii (26)
Modifică Setările