Stiri despre deficit

  816 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România are un deficit de 800 de magistraţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România are un deficit de 800 de magistraţi

  Sistemul judiciar din România are 800 de posturi vacante, a declarat preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Florica Bejinaru.

 • Deficitul de cont curent s-a adâncit cu 40% în primele patru luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul de cont curent s-a adâncit cu 40% în primele patru luni

  BNR a anunţat astăzi că deficitul de cont curent al balanţei de plăţi s-a adâncit cu 40,3% în primele patru luni ale anului, la 2,06 miliarde euro, pe fondul diminuării excedentului din transferuri curente, care nu a reuşit să acopere deficitul comercial şi al veniturilor.

 • SUA tratează criza cu un deficit uriaş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA tratează criza cu un deficit uriaş

  În timp ce europenii strâng punga, americanii stimulează economia, pompând alte zeci de miliarde de dolari. Preşedintele Barack Obama a trimis o scrisoare Congresului prin care cere din nou bani pentru popor: 50 de miliarde de dolari.

 • Datoria publică a României a depăşit, în martie, 30% din PIB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Datoria publică a României a depăşit, în martie, 30% din PIB

  Datoria publică a României a crescut cu 10 miliarde de lei în martie faţă de februarie, ajungând la 30,6% ca pondere în PIB, creşterea fiind determinată semnificativ de lansarea emisiunii de eurobonduri în valoare de un miliard de euro.

 • Boc: Dacă nu am lua nicio măsură, România trebuie să se împrumute 11 miliarde de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boc: Dacă nu am lua nicio măsură, România trebuie să se împrumute 11 miliarde de euro

  Guvernul anunţă, prin vocea premierului Emil Boc, că România va intra în incapacitate de plată fără cele aproximativ 6 miliarde de euro, bani promişi de Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Consiliul Europei. Pe de altă parte, dacă nu se aplică măsurile de austeritate negociate, statul român ar trebuie să ia împrumut 11 miliarde de euro. 

 • Finanţele resping, din nou, oferta băncilor pentru titluri de stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Finanţele resping, din nou, oferta băncilor pentru titluri de stat

  Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a respins, luni, toate ofertele băncilor comerciale pentru titluri de stat, după ce o decizie similară a fost luată la 3 iunie. MFP a considerat că randamentul cerut de instituţiile de credit a fost prea ridicat.

 • SINTEZĂ: Măsurile de austeritate adoptate de statele zonei euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SINTEZĂ: Măsurile de austeritate adoptate de statele zonei euro

  Anul 2010 a adus o accentuare a crizei în zona euro, odată cu explozia datoriei publice în Grecia. State precum Italia, Portugalia şi Spania se confruntă cu probleme fiscale grave şi au fost nevoite să ia o serie de măsuri de austeritate pentru a-şi ajusta dezechilibrele.

 • Anestezist navetist pentru spitalele din Abrud şi Câmpeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anestezist navetist pentru spitalele din Abrud şi Câmpeni

  Ovidiu Teodorescu, un medic anestezist de 38 de ani, vine o dată la două săptămâni din Sibiu la Abrud şi Câmpeni pentru a asigura intervenţiile chirurgicale. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba susţin că în anii trecuţi n-au fost candidaţi pentru această funcţie, iar acum nu mai pot angaja fiindcă posturile sunt blocate.

 • Vlădescu: Au rămas una-două variante de reducere a deficitului bugetar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlădescu: Au rămas una-două variante de reducere a deficitului bugetar

  Numărul variantelor de reducere a deficitului pe care Guvernul le analizează în negocierile cu FMI s-a restrâns la una sau două, a anunţat astăzi ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, fără a preciza însă şi care sunt aceste variante de lucru. Decizia finală va fi luată până vineri, a adăugat ministrul de resort.

 • VIDEO Tragedia greacă produce primii morţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Tragedia greacă produce primii morţi

  Două femei şi un bărbat şi-au pierdut ieri viaţa după ce demonstranţii au incendiat o bancă din centrul Atenei. Grecia s-a mutat în stradă, în timp ce ţări precum Spania şi Portugalia se simt din ce în ce mai ameninţate de riscul unei contagiuni.

 • Spania nu va ajunge în situaţia Greciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spania nu va ajunge în situaţia Greciei

  Autorităţile din această ţară ţin sub control situaţia datoriilor şi nu vor fi nevoite să ceară ajutor financiar internaţional, aşa cum a făcut Grecia, a declarat ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado, citat de Reuters.

 • Sibiu: Prea puţine locuri în grădiniţele sibiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiu: Prea puţine locuri în grădiniţele sibiene

  Anul acesta, înscrierile pentru grupa mică vor începe abia la 1 iunie. Deşi au primit zeci de solicitări verbale din parte părinţilor, reprezentanţii grădiniţelor au renunţat anul acesta la „listele de aşteptare“, folosite în anii anteriori. Aproximativ 700 de copii ar putea rămâne „pe dinafară“ în anul şcolar următor

 • Bancherii lasă dobânzile la lei sub 10% - Revista presei economice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bancherii lasă dobânzile la lei sub 10% - Revista presei economice

  Presa economică scrie despre micşorarea dobânzilor la credetele în lei, vânzarea biletelor de avion la ghişeele CFR şi despre creşterea preţurilor la carburanţi. Printre alte subiecte, FMI avertizează statele cu deficite mari, iar marketingul digital nu e suficient utilizat pentru că piaţa nu e raţională.

 • Alarmant: Sănătatea este în criză acută de medici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alarmant: Sănătatea este în criză acută de medici

  De câţiva ani, nimeni nu se mai arată interesat de locurile libere scoase la concurs de către Spitalul Judeţean.Puţine sunt secţiile în care există un număr suficient de medici care să asigure nevoile pacienţilor sau sunt secţii în care medicii se apropie de vârsta pensionării şi sunt bolnavi.

 • La Madrid este nevoie de 1.000 de medici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Madrid este nevoie de 1.000 de medici

  Medicii madrileni sunt puțini și prea bătrâni, așa că, în capitala Spaniei, se caută foarte mulți medici, relatează agenția de știri EFE.

 • Bani insuficienţi pentru salariile profesorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bani insuficienţi pentru salariile profesorilor

  Primăria Satu Mare anunţă un nou deficit la fondul de salarii pentru profesori, în timp ce, ieri, începând cu ora 14.30, circa 150 de sindicalişti din sectorul bugetar au pichetat  timp de o oră, sediul Prefecturii Satu Mare. În învăţământul sătmărean deficitul pentru acest an ajunge la 14 milioane de lei.

 • Va importa China muncitori?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va importa China muncitori?

  Companiile chineze resimt o acută lipsă de forţă de muncă. Programele guvernamentale pentru dezvoltarea zonei centrale au redus migrarea forţei de muncă din zona rurală în cea urbană.

 • SocGen: Europa Centrală şi de Est va avea o revenire economică destul de slabă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SocGen: Europa Centrală şi de Est va avea o revenire economică destul de slabă

  Impactul crizei economice a fost unul foarte mare în Europa Centrală şi de Est (ECE) şi ne aşteptăm la o revenire economică destul de slabă, dată fiind  dependenţa foarte mare a acestei regiuni de fluxurile de capital, a declarat Ariel Emirian, Deputy Chief-Economist Emerging Markets la Societe Generale.

 • Turnu Severin: Lipsă acută de medici şi ambulanţieri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turnu Severin: Lipsă acută de medici şi ambulanţieri

  Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi se confruntă cu un deficit de personal, în unele localităţi urgenţele medicale fiind acoperite doar de asistenţi. Pentru a acoperi acest deficit, angajaţii efectuează ore suplimentare, care nu sunt remunerate, ci transformate în ore libere.

 • Galaţi: Deficit de medici stomatologi în cabinetele şcolare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi: Deficit de medici stomatologi în cabinetele şcolare

  Cabinetele de medicină şcolară din judeţul Galaţi înregistrează un deficit de medici şi un surplus de asistente medicale. Potrivit liderului „Sanitas”  Paraschiv Sălăvăstru, în cabinetele de medicină şcolară activează doar 18 medici în condiţiile în care ar trebui să fie cel puţin 20.

 • CE: România a luat măsuri eficiente pentru corectarea deficitului bugetar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CE: România a luat măsuri eficiente pentru corectarea deficitului bugetar

  România a luat măsuri eficiente pentru corectarea deficitului bugetar şi, având în vedere că recesiunea economică din 2009 a fost mai puternică decât se estimase iniţial, Bruxellesul propune extinderea cu un an a termenului limită pentru aducerea deficitului sub pragul de 3% din PIB, până în 2012, a concluzionat luni Comisia Europeană.

 • Constanţa: Telegondola merge din rău în mai rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Telegondola merge din rău în mai rău

  Telegondola din staţiunea Mamaia se află într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar. Conducerea societăţii care administrează instalaţia, Telegondola Mamaia SA, a solicitat ieri consilierilor locali aprobarea refinanţării creditului acordat de Unicredit Ţiriac Bank de către Volksbank România şi deschiderea unei linii de credit la banca refinanţatoare.

Modifică Setările