Stiri despre deficit

  860 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vezi de ce a sărăcit Iaşiul cu aproape 1 miliard de lei în doi ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vezi de ce a sărăcit Iaşiul cu aproape 1 miliard de lei în doi ani

  O analiză realizată de econtext.ro arată că economia judeţului Iaşi s-a devalorizat cu 978 de milioane de lei pe fondul crizei financiare. Specialiştii mediului de afaceri susţin că situaţia se va schimba doar cu o strategie pentru atragerea investitorilor străini.

 • Deficitul de cont curent a explodat în martie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul de cont curent a explodat în martie

  Contul curent - diferenţa dintre încasările şi plăţile ţării pentru comerţul cu bunuri şi servicii, veniturile obţinute de rezidenţi într-o altă ţară, respectiv de nerezidenţi în România, dar şi transferurile - a înregistrat în luna martie un deficit de 590 de milioane de euro.

 • Ieri şi azi: În deficit de prestigiu social
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ieri şi azi: În deficit de prestigiu social

  Ieri. Coordonat de François Furet, volumul de studii intitulat „Omul romantic" (Polirom, 2000) conţine o analiză a lui Sidney Pollard, profesor de economie la Universitatea din Bielefeld,  despre ţăranul din epoca romantică.

 • Eurostat aruncă Guvernul în corzi pe tema deficitului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eurostat aruncă Guvernul în corzi pe tema deficitului

  Biroul european de statistică a pus ieri pe jar autorităţile de la Bucureşti, după ce şi-a exprimat unele reţineri legate de „calitatea datelor transmise de România“. După ce a revizuit deficitul bugetar al Greciei şi al Marii Britanii, Eurostat ar putea face acelaşi lucru şi în cazul României. Motivul: datoriile companiilor de stat.

 • Medicii din spitalele închise, aşteptaţi la Satu Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicii din spitalele închise, aşteptaţi la Satu Mare

  Conducerea spitalului le oferă salarii mai mari cu 10-20 de procente şi cazare. Deficitul de personal este de 30-40% pe cinci dintre cele mai importante secţii ale spitalului. Spitalul are nevoie de 25 de medici specialişti. Până acum, un medic oftalmolog rezident din Sălaj s-a arătat interesat de oferta spitalului sătmărean.   

 • Tulcea: Jandarmeria se confruntă cu un deficit de personal de 24%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Jandarmeria se confruntă cu un deficit de personal de 24%

  Cu câteva zile inainte de mun mment aniversar (împlinirea a 161 de ani de la înființarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi), unitatea tulceană se confruntă cu deficit de personal atât în municipiu cât și în orașele Măcin și Babadag.

 • Deficit de personal în dispensarele TBC din Constanţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficit de personal în dispensarele TBC din Constanţa

  Criza personalului medical afectează şi dispensarele TBC din judeţ. Din cauza lipsei de specialişti, bolnavii sunt nevoiţi să străbată kilometri întregi pentru a-şi face analizele sau pentru a beneficia de medicamente.

 • 351 de posturi vacante în sistemul sanitar din Tulcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  351 de posturi vacante în sistemul sanitar din Tulcea

  Se caută 55 de medici şi 158 de angajaţi în cadrul personalului auxiliar. Cel mai mare deficit de medici din sistemul sanitar tulcean este la capitolul „urgenţe“, unde este nevoie de încă 12 medici.

 • Deficitul bugetar, greu de tăiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul bugetar, greu de tăiat

  Reducerea deficitului bugetar la 4,4% din PIB în acest an (limita stabilită cu finanţatorii externi) reprezintă o misiune grea pentru autorităţi şi un obiectiv mult mai greu de atins decât cel stabilit pentru anul precedent, a declarat Florian Libocor, economist-şef al BRD.

 • Dilema săptămânii: N-am locuinţă: stau cu chirie sau îmi cumpăr?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dilema săptămânii: N-am locuinţă: stau cu chirie sau îmi cumpăr?

  Într-o ţară de proprietari există şi chiriaşi care nu-şi doresc, pe moment, o casă a lor. Rubrica din această săptămână vă propune o scurtă privire asupra pieţei locuinţelor de la noi, mereu insuficiente, deşi procentul proprietarilor este covârşitor.

 • Deficitul e în grafic, dar fără arierate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul e în grafic, dar fără arierate

  Bugetul general consolidat a marcat, în 2010, un minus de 6,5% din PIB, dar statul nu şi-a achitat datoriile, în special pe cele de la nivel local. Fără „donaţiile“ importante ale unor întreprinderi publice, veniturile bugetare ar fi fost sub presiune. Cele din impozitul pe profit, salarii şi venit au scăzut cu 5% faţă de 2009.

 • Botoşani: Statul bagă falimentul în primăriile micilor localităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Botoşani: Statul bagă falimentul în primăriile micilor localităţi

  Primăriile localităţilor sub 4000 de locuitori nu au suficienţi bani pentru a plăti salariile angajaţilor şi sunt nevoite să facă disponiobilizări de personal. Si asta datorită plafonului maxim de cheltuieli de personal stabilit prin lege unităţilor administrativ teritoriale.

 • Bacău: Un angajat muncește pentru doi pensionari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacău: Un angajat muncește pentru doi pensionari

  Asta indică cifrele prezentate de instituțiile care se ocupă de colectarea banilor și plata pensiilor. Deficitul real este însă și mai mare pentru că și contribuțiile la bugetul de asigurări sociale sunt din ce în ce mai mici. Pentru a plăti pensiile, Casa Județeană Bacău primește sume consistente de la București.

 • Centrele maternale din Brăila sunt ocupate la refuz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centrele maternale din Brăila sunt ocupate la refuz

  Doar trei locuri mai sunt disponibile dintre cele 246, dar situaţia este dramatic şi se impun noi internări Conducerea Protecţiei Copilui Brăila a făcut deja demersuri pentru obţinerea unor noi spaţii şi solicită angajarea de personal care-i să poată supraveghea pe cei internaţi.

 • Giurgiu, judeţ împovărat de pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Giurgiu, judeţ împovărat de pensii

  În Giurgiu, din contribuţiile pentru asigurările sociale de stat (CAS) se încasează doar 34% din pensiile care se plătesc. Suntem depăşiţi în topul deficitului numai de trei judeţe: Teleorman, Hunedoara şi Dâmboviţa.

 • Deficitul de atenţie, urmare a visării cu ochii deschişi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul de atenţie, urmare a visării cu ochii deschişi

  Copiii care suferă de tulburare hiperkinetică însoţită de deficit de atenţie nu îşi pot controla visarea cu ochii deschişi, arată un studiu realizat la Universitatea britanică din Nottingham.

 • România înregistrează a patra performanţă globală la scăderea riscului de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România înregistrează a patra performanţă globală la scăderea riscului de ţară

  România a reuşit performanţa de a ieşi, în ultimul trimestru al anului trecut, din topul celor mai riscante zece state din perspectiva capacităţii de a-şi plăti obligaţiile de plată. Astfel, România a înregistrat o scădere semnificativă a primei de risc, cerute în cazul împrumuturilor pe pieţele externe - de 17,3% - aceasta fiind a patra performanţă globală după Argentina, Letonia şi Abu Dhabi. A cincea performanţă aparţ

 • Orban: Orice mijloace sunt permise pentru eliminarea deficitului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orban: Orice mijloace sunt permise pentru eliminarea deficitului

  În discursul de prezentare a bugetului pe 2012, premierul Viktor Orban a promis să găsească modalităţi de a scăpa de datoriile de 1200 miliarde de forinţi. “Dacă acest lucru nu se va realiza, Ungaria şi-ar pierde autonomia economică”, a spus el, citat de cotidianul “Nèpszava”.

 • Tănăsescu: România şi-a atins ţintele la nouă luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tănăsescu: România şi-a atins ţintele la nouă luni

  Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, a declarat pentru HotNews că ţintele asumate de România  pentru primele nouă luni din 2010 ca parte a acordului cu FMI sunt îndeplinite. „Din informaţiile preliminare pe care le avem, da, ţintele la nouă luni sunt îndeplinite atât la nivelul deficitului fiscal, cât şi al cheltuielilor sau al veniturilor bugetare. În general, o fotografie a lunii sept

Modifică Setările