Stiri despre brics

  32 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum ar arăta
NATO fără Turcia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ar arăta NATO fără Turcia?

  Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord a fost resemnificată după căderea comunismului prin lupta împotriva terorismului, declanşată după atentatele din 11 septembrie 2001. Ţinând cont că „războiul împotriva terorii“ declanşat de George W. Bush viza Orientul Mijlociu, iar Turcia, fiind singura ţară musulmană (Albania a intrat în NATO în anul 2009), a jucat un rol crucial în această ofensivă.

 • Adevărul Live, ora 16.00: Anunţul unei crize sistemice globale? Când? Cum?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 16.00: Anunţul unei crize sistemice globale? Când? Cum?

  Asistăm acum la un episod extrem de important în ceea ce este reechilibrarea, redimensionarea şi chiar reconfigurarea geografică a pieţelor de putere, cu un avantaj notabil pentru alianţa SUA-UE care face din spaţiul euro-atlantic cea mai importantă forţă motrice a dezvoltării mondiale.

 • Ghid de călătorie geopolitic (ultima parte) – BRICs şi viitorul puterii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de călătorie geopolitic (ultima parte) – BRICs şi viitorul puterii

  În prezent, BRICs are un potenţial uriaş. Cu aproape 3 miliarde de oameni şi cu un produs total brut de 14 trilioane de dolari este un vector de putere important la nivel mondial. În ceea ce priveşte produsul total brut, este pe locul 3 după Uniunea Europeană cu 16 trilioane de dolari şi Statele Unite ale Americii cu 15 trilioane de dolari.

 • BRICS a fost înlocuit cu TICK
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BRICS a fost înlocuit cu TICK

  Conceptul BRICS, bazat pe credinţa că grupul de ţări alcătuit din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, cele mai mari economii emergente, va genera un val de creştere care se va simţi la nivel global, a ţinut capul de afiş timp de peste un deceniu după ce a fost inventat de Jim O’Neill, pe atunci economist-şef al Goldman Sachs, în 2001.

 • BRICS: Două provocări esenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BRICS: Două provocări esenţiale

  Grupul BRICS, al cărui acronim este dat de către iniţiala statelor membre: Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, reprezintă o organizaţie guvernamentală internaţională cu aspiraţii geoeconomice la nivel global, fiind privit  nu de către puţină lume drept un concurent viabil pentru interesele occidentale.

 • Rusia şi-a lansat agenţie de rating
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia şi-a lansat agenţie de rating

  Rusia a lansat, vineri, în mod oficial, propria sa agenţie de rating, în încercarea de a contracara influenţa agenţiilor occidentale de evaluare financiare care au adoptat o atitudine pesimistă cu privire la economia Rusiei, transmite AFP.

 • Marea Lovitură a Mileniului 3. Pentru cine GREXIT poate reprezenta o uriaşă oportunitate strategică?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea Lovitură a Mileniului 3. Pentru cine GREXIT poate reprezenta o uriaşă oportunitate strategică?

  Există un răspuns logic la această întrebare. Este aproape normal, consecinţă directă şi firească a unui joc cu implicaţii enorme. Depăşind cu mult dimensiunea Greciei, mai mare decât interesele UE, parte a unei restructurări profunde de sistem pe care cineva ş-o doreşte foarte mult la nivel global. Ceea ce, la fel de evident, reprezintă o problemă de securitate pentru alţii.

 • Ghid de
călătorie geopolitic. Statele
emergente: Rusia, un stat post-emergent (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de călătorie geopolitic. Statele emergente: Rusia, un stat post-emergent (I)

  Istoria Rusiei este cea a unui vulcan în erupţie, nu pare să vrea să se liniştească, afirmă Ryszard Kapǘscinski. Fiodor Mihailovici Dostoievski considera că Rusia este o enigmă pentru Europa. Istoria sa este brăzdată de evenimente cu întorsături ciudate, de la imperiul ţarist la imperiu roşu, de la mărire şi decădere până la prosperitate şi sărăcie.

 • Ghid de călătorie
geopolitic- Statele emergente- Prima parte- Generalităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de călătorie geopolitic- Statele emergente- Prima parte- Generalităţi

  După disoluţia lumii bipolare, pe scena internaţională au apărut mai mulţi actori statali dar şi non-statali. Actorii statali care au apărut sunt noile puteri denumite, state emergente sau puteri în curs de dezvoltare. Actorii non-statali sunt de mai multe categorii,  vom reveni la aceştia în postările viitoare.

 • Noua doctrină militară a Rusiei: întărirea prezenţei militare în Arctic şi cooperare cu India şi China
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua doctrină militară a Rusiei: întărirea prezenţei militare în Arctic şi cooperare cu India şi China

  Pe 26 decembrie 2014, Rusia a semnat punerea în practică a unei noi doctrine militare care se concentrează pe expansiunea NATO, alianţa fiind considerată principala ameninţare externă a ţării. Astfel, Kremlinul îşi va extinde aria de influenţă în Arctic, în timp ce întăreşte relaţiile cu naţiuni non-occidentale, cum ar fi China şi India.

 • Cine răspunde provocării militarizării Rusiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine răspunde provocării militarizării Rusiei?

  Ocuparea Crimeei şi includerea ei în Federaţia Rusă au schimbat harta Europei după 25 de ani de la încheierea Războiul Rece. După 23 de ani de la colapsul URSS, Rusia îşi reconstruieşte structura militară. Federaţia Rusă se pregăteşte să-şi proiecteze puterea de-a lungul Europei de Est, a Caucazului, a Asiei Centrale, a Pacificului de Nord şi a zonei artice.

 • Ţările BRICS nu vor conduce lumea niciodată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţările BRICS nu vor conduce lumea niciodată

  Una dintre preocupările oricărui decident politic este aceea de a cunoaşte bine raporturile de putere la nivel global şi regional, deoarece din substanţa acestora va şti care îi sunt marjele de acţiune într-un sens şi altul. De aceea, el va cauta mereu să afle cine este mai puternic, dar şi cine ar putea prelua dominaţia pe scenele politicii internaţionale.

 • Ţările
BRICS îşi fac propriul FMI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţările BRICS îşi fac propriul FMI

  Conduse de Rusia, Brazilia, India, China şi Africa de Sud vor să-şi înfiinţeze propriile instituţii financiare mondiale, copiate după FMI şi Banca Mondială.

 • Ce caută Vladimir Putin în America Latină. Preşedintele rus, pe urmele foştilor lideri ai URSS
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce caută Vladimir Putin în America Latină. Preşedintele rus, pe urmele foştilor lideri ai URSS

  Izolat de ţările europene şi Statele Unite, Vladimir Putin se află în căutarea unor noi sfere de influenţă, pentru a creşte susţinerea Federaţiei Ruse pe scena internaţională. De aceea, liderul de la Kremlin s-a reorientat către aliaţii tradiţionali ai Moscovei, din America Latină, pornind într-un turneu de o săptămână în statele sud-americane, unde a fost primit cu mult fast.

 • Nouă ordine mondială à la russe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nouă ordine mondială à la russe

  Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, efectuează o vizită în America Latină, pentru a asista la finala CM de Fotbal şi a participa la summitul BRICS. Un semnal limpede privind importanţa strategică a acestui continent şi un avertisment totodată la adresa Europei, apreciază Uta Thofern.

 • Înaine de summit-ul BRICS, Vladimir Putin  s-a întâlnit cu Fidel Castro şi Daniel Ortega
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înaine de summit-ul BRICS, Vladimir Putin  s-a întâlnit cu Fidel Castro şi Daniel Ortega

  Liderul de la kremlin se află într-un turneu prin câteva state din America Latină. Prima escală a fost în Cuba, unde s-a întâlnit şi cu fostul lider cubanez, Fidel Castro.Apoi, a avut o vizită neprogramată în Nicaragua, unde s-a întreţinut cu dictatorul Daniel Ortega. Vladimir Putin va mai vizita Argentina şi Brazilia şi va participa la summitul statelor din BRICS.

 • Vladimir Putin, gata să-i protejeze pe liderii lumii de spionajul american
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Putin, gata să-i protejeze pe liderii lumii de spionajul american

  Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat supravegherea electronică efectuată de către americani pe plan mondial drept „ipocrizie manifestă“ la adresa partenerilor, precum şi atingere adusă suveranităţii statului şi, de asemenea, încălcare a drepturilor omului, într-un interviu acordat, în exclusivitate, agenţiei ruse  ITAR-TASS, înaintea începerii turneului său în ţări din America Latină.

 • Economia BRICS scade, iar îngrijorarea creşte. Ţările emergente se lovesc de zidul realităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economia BRICS scade, iar îngrijorarea creşte. Ţările emergente se lovesc de zidul realităţii

  Până nu demult, investitorii au văzut China, Brazilia şi India drept ţări care asigurau reţeta succesului în afaceri. Însă, în ultima perioadă, economiile ţărilor emergente au dat semne tot mai clare de încetinire, pe măsură ce banii pentru investiţii se întorc pe pieţele din Occident. Astfel, se răspândeşte cu rapiditate bănuiala că visul îndrăzneţ al BRICS se va prăbuşi cu un zgomot de proporţii.

 • Statele BRICS vor propria rezervă valutară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statele BRICS vor propria rezervă valutară

  Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, ţări emergente reunite sub titulatura BRICS, vor propune la summitul G20 crearea unor rezerve valutare comune care să le protejeze de volatilitatea pieţelor financiare, a anunţat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

 • BRICS contraatacă cu nouă Bancă Mondială !
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BRICS contraatacă cu nouă Bancă Mondială !

  Semnul din alfabetul chinezesc care desemnează o criză, un pericol, este acelaşi şi pentru termenul de “oportunitate”. Criza poate crea oportunităţi, criza în sine poate fi o oportunitate majoră pentru dezvoltări ulterioare.

 • Summitul BRICS, o ocazie perfectă de soluţionare a tensiunilor teritoriale indo-chineze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summitul BRICS, o ocazie perfectă de soluţionare a tensiunilor teritoriale indo-chineze

  În Africa de Sud îşi începe lucrările, marţi, summitul anual al statelor din grupul BRICS, din care fac parte Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud. Reuniunea se va desfăşura în oraşul Durban, cel mai mare port maritim din Africa de Sud, iar participanţii vor examina măsurile în vederea accelerării creşterii economice.

Modifică Setările