Miniștrii de externe BRICS nu au acceptat conceptul de extindere a grupului

0
Publicat:

Potrivit ministrului Afacerilor Externe și Cooperării din Africa de Sud, Naledi Pandor, sunt necesare lucrări suplimentare la acest document.

Țările BRICS. Foto: Shutterstock
Țările BRICS. Foto: Shutterstock

Participanții la întâlnirea miniștrilor de externe BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) de la Cape Town consideră că întâlnirea a avut succes, deși conceptul de extindere a grupului nu a fost adoptat, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe și Cooperării din Africa de Sud, Naledi Pandor, la o conferință de presă care a urmat întâlnirii.

Am discutat numeroase probleme de pe agenda internațională”, a menționat ministrul. „În special, vom aborda problema relațiilor BRICS cu țările africane pentru a menține creșterea și dezvoltarea incluzivă”. Pandor a spus că miniștrii au reușit să pună bazele summitului BRICS care va avea loc în august la Johannesburg.

Totodată, șeful Ministerului de Externe din Africa de Sud a precizat că documentul întocmit pe principiile extinderii BRICS nu a fost adoptat la actuala reuniune ministerială. "Este nevoie de mai multă muncă la acest document", a explicat ea. "Va continua lucrul la realizarea acestui document. Sperăm că va fi gata până la summitul BRICS din august și va fi înaintat liderilor țărilor BRICS pentru examinare."

Întâlnirea ministerială de o zi a avut loc la complexul hotelier Twelve Apostles, situat la baza lanțului muntos omonim din vestul orașului Cape Town. 

Din partea Rusiei a fost prezent ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite