Venezuela a depus o cerere oficială de aderare la BRICS

0
Publicat:

Vicepreședintele executiv al țării, Delcy Rodriguez, a spus că Ministerul Afacerilor Externe a trimis o solicitare oficială a Venezuelei pentru a adera la BRICS. 

BRICS FOTO Shutterstock jpg

Vicepreședintele executiv venezuelean Delcy Rodriguez a confirmat că țara sa a trimis o cerere oficială de aderare la BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud).

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat oficial cererea de aderare la BRICS, iar Ministerul Afacerilor Externe a trimis o cerere corespunzătoare”, a declarat Rodriguez într-un interviu acordat canalului de televiziune de stat Venezolana de Televisión din New Delhi, unde participă la activitatea Consiliului India - America Latină și țările din Caraibe.

Vicepreședinta a subliniat că Venezuela „va pune cele mai mari rezerve de petrol din lume în slujba Comisiei pentru Energie a BRICS” și va promova dezvoltarea „noilor relații de cooperare” și „construirea unei lumi multipolare”. Ea a menționat că Venezuela este „în fruntea construirii relațiilor internaționale fără hegemonie, șantaj și măsuri restrictive unilaterale care încalcă grav dreptul internațional”. Potrivit acesteia, „poporul venezuelean cere ridicarea sancțiunilor ilegale” impuse țării.

O lume în care o putere în declin pretinde că este stăpâna planetei și dă ordine altor țări nu poate exista, iar această lume a ajuns deja la sfârșit”, a spus Rodriguez și a adăugat că Venezuela, împreună cu BRICS, „dorește construirea unei noi lumi multipolare”.

Este de așteptat ca summitul BRICS, care va avea loc la Johannesburg în perioada 22-24 august, să analizeze cererile oficiale de aderare la asociație, depuse de mai multe țări. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite