Analiză sector cu sector. Ce şanse are dreapta aproape unită să câştige Capitala 12

Liderii PNL, USR şi PLUS au calculat că, uniţi, pot obţine primăria generală şi încă patru primării de sector, însă problema e PMP, partid neacceptat de USR în coaliţie. Traian Băsescu şi restul candidaţilor PMP în Bucureşti vor rupe din voturile dreptei în favoarea PSD. Chiar şi Nicuşor Dan îşi vede poziţia ameninţată în faţa Gabrielei Firea. „Adevărul” analizează competiţia electorală sector cu sector.

Analiză sector cu sector. Ce şanse are dreapta aproape unită să câştige Capitala Vezi comentarii 12
Pnl
Sebastian Zachmann Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Câtă putere va avea viceprimarul Vlad Voiculescu. Nicuşor Dan s-a angajat că-i va ceda trei domenii importante

Câtă putere va avea viceprimarul Vlad Voiculescu. Nicuşor Dan s-a angajat că-i va ceda trei domenii importante

PNL şi Alianţa USR PLUS au agreat ca Vlad Voiculescu, din postura de viceprimar al Capitalei, să coordoneze trei domenii-cheie: sănătatea, asistenţa socială şi educaţia. Nicuşor Dan s-a angajat să-i delege aceste atribuţii în cazul în care ajunge primar. Pe lângă Vlad Voiculescu, al doilea viceprimar al Capitalei va fi numit de PNL.

Surse. PNL încearcă să blocheze candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei. Ce oferă în schimb / traian basescu

Surse. PNL încearcă să blocheze
candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei. Ce oferă în schimb

Premierul Ludovic Orban i-a promis lui Eugen Tomac că PMP va primi funcţii în viitorul Guvern liberal, dar şi pe plan local, în primăriile de sector câştigate de PNL, cu condiţia ca Traian Băsescu să nu candideze la primăria generală, susţin surse politice pentru Adevărul. Fostul şef al statului ar rupe din voturile dreptei şi ar pune umărul la victoria Gabrielei Firea.

Emanuel Ungureanu (USR) o acuză pe şefa TVR, Doina Gradea, că vrea să fure 4.000 de metri pătraţi de la TVR Cluj

Emanuel Ungureanu (USR) o acuză pe şefa TVR, Doina Gradea, că vrea să fure 4.000 de metri pătraţi de la TVR Cluj

Deputatul USR Emanuel Ungureanu o acuză pe şefa TVR Doina Gradea de corupţie, explicând că aceasta vrea să dea la schimb un teren din Bucureşti care valorează 750.000 de euro pentru un altul de la TVR Cluj care ar valora aproape 2 milioane de euro. „Voi denunţa la DNA această afacere care miroase a corupţie extraordinar de tare”, a afirmat Ungureanu.

Bogdan Huţucă (PNL): Guvernul va implementa politici ferme pentru a-i aduce pe românii din diaspora acasă / pnl

Bogdan Huţucă (PNL): Guvernul va implementa politici ferme pentru a-i aduce pe românii din diaspora acasă

„Administraţia liberală va implementa politici ferme şi stimulente pentru românii din diaspora care muncesc în străinătate sau care şi-au deschis acolo mici afaceri şi care doresc să se întoarcă în ţară. Dacă doar 10% dintre românii care trăiesc şi muncesc astăzi în străinătate ar munci în România, acest lucru ar duce la o creştere reală şi sănătoasă a PIB-ului ţării”, arată deputatul PNL Bogdan Huţucă.

Alfred Simonis: Guvernul Orban este apărătorul pedofililor, violatorilor şi prădătorilor sexuali / psd

Alfred Simonis: Guvernul Orban este apărătorul pedofililor, violatorilor şi prădătorilor sexuali

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a afirmat că Guvernul Orban este apărătorul pedofililor, violatorilor şi prădătorilor sexuali din cauza faptul că Executivul a atacat la Curtea Constituţională „legea votată de Parlament prin care aceste bestii ar fi putrezit în închisoare”. El a precizat că este abominabil că Guvernul nu a dublat alocaţiile pentru copii, însă „îi apără cu înverşunare pe cei care distrug vieţi de copii”.

Guvernul a atacat la CCR legea prin care sunt mărite pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor. Argumentul Guvernului

Guvernul a atacat la CCR legea prin care sunt mărite pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor. Argumentul Guvernului

Executivul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu legea care majorează pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor. Actul normativ, adoptat decizional de către Camera Deputaţilor pe 30 iunie, introduce şi prevederea potrivit căreia violul şi actul sexual cu un minor sunt infracţiuni pentru care prescripţia nu înlătură răspunderea penală.

Traian Băsescu, despre candidatura la Primăria Capitalei: Nu am nicio problemă să scriu pe formular - Nu am colaborat cu Securitatea / traian basescu

Traian Băsescu, despre candidatura la Primăria Capitalei: Nu am nicio problemă să scriu pe formular - Nu am colaborat cu Securitatea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că nu ar avea nico problemă să scrie că nu a colaborat cu Securitatea, pe declaraţia care ar trebui depusă dacă ar candida la Primăria Capitalei. Băsescu consideră că decizia în primă instanţa pronunţată de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti este ”un abuz” şi speră la ”o judecată corectă” la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Nicuşor Dan: Firea a folosit 5 milioane de euro din bani publici pentru a-şi face campanie electorală. A deformat realitatea

Nicuşor Dan: Firea a folosit 5 milioane de euro din bani publici pentru a-şi face campanie electorală. A deformat realitatea

Candidatul dreptei pentru primăria Capitalei Nicuşor Dan a acuzat-o luni pe Gabriela Firea că a „doformat realitatea”, folosindu-se de 5 milioane de euro din bani publici pentru a-şi face campanie electorală. „A dus RADET-ul în faliment, a dus primăria generală în faliment, nu a fost în stare să repare zece kilometri de conducte şi un sfert de Bucureşti nu are apă caldă”, a continuat Nicuşor Dan criticile la adresa Gabrielei Firea.

Nicuşor Dan: Avem prima şansă să câştigăm patru sectoare, poate şase. Susţinătorii PNL şi USR-PLUS au peste 50%

Nicuşor Dan: Avem prima şansă să câştigăm patru sectoare, poate şase. Susţinătorii PNL şi USR-PLUS au peste 50%

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit luni la „Adevărul Live” despre şansele candidaţilor PNL şi USR-PLUS la primăriile de sector. Acesta e de părere că la „sectoarele 1, 2, 5 şi 6 candidaţii dreptei au prima şansă”, în timp ce la sectorul 3 şi 4 există primari în funcţie care „au o susţinere publică”.

Guvernul Orban a eşuat. Gestionarea unei pandemii s-a dovedit a fi o responsabilitate mult prea mare pentru un guvern de amatori încropit cu misiunea de a funcţiona doar câteva luni de zilele. Ghinion. Visul alegerilor anticipate programate să aducă liberalilor lui Iohannis o victorie zdrobitoare s-a năruit sub privirile îngrozite ale acestora. Şi opoziţia a eşuat.

acum 4 zile · comentarii (44)

Ieri, un domn se declara mâhnit că m-a văzut serile trecute ud leoarcă alergând la Insula de Agrement din Bacău. Cică nu-i şade bine aşa unui politician serios: “îl vulnerabilizează” (am citat). Săptămâna trecută, altul avea o problema cu mixurile mele trance şi mi-a spus că dacă vreau voturi nu am ce căuta mixând şi “zbenguindu-mă” la radio, în emisiunile săptămânale pe care le fac de 12 ani.

acum 8 ore · comentarii (3)

Anul acesta avem bătaia peştelui electoral. Producţia de partide politice noi, pe ţară, pe capitală, pe regiuni este mai mare decât producţia agricolă la hectar din vremea cincinalelor. Ies la iveală cu candidaţi pe liste, pe lângă mai vechile şi cunoscutele formaţiuni politice, unele înfiinţate anul trecut, în 2019, dar şi altele noi nouţe, scoase din pălărie în 2020. Ofertă bogată cu toate culorile, ideologiile posibile şi imposibile!

acum 4 zile · comentarii (2)

Norii negri ce prevestesc o nouă furtună electorală se învârt ameninţători deasupra PMP. Bătrânul marinar, trecut teoretic în poziţia de secund dar aflat permanent la comanda noii sale Biruinţe, trebuie să identifice rapid soluţia miraculoasă pentru a salva şi la această rundă de alegeri nava PMP de la un naufragiu care ar putea scoate definitiv partidul din jocurile pentru alegerile parlamentare.

acum 5 zile · comentarii (18)

Dincolo de sumele din viitorul buget multianual - oricâte zerouri ar avea – se aşterne viitorul cetăţenilor europeni. Din fericire, pandemia i-a determinat pe liderii europeni să lase deoparte orgoliile şi calculele politice interne şi să pună în mişcare un plan pentru salvarea Europei, care altfel nu ar fi fost nici măcar imaginabil. România va primi o felie importantă din torul bunăstării (79,9 miliarde de euro). Care sunt priorităţile?

acum 7 zile · comentarii (6)

Planul economic stabilit de Uniunea Europeană în contextul crizei Covid, în cadrul summit-ului de la Bruxelles reprezintă, în fond, o materializare a valorilor europene, o convertire fericită a principiilor comune în cash, aşadar un act ce va deveni un reper al solidarităţii şi coordonării intercomunitare: pentru prima oară, Uniunea Europeană ca instituţie colectivă se împrumută, nu statele membre luate în parte.

acum 10 zile · comentarii (19)

Deşi întreaga agendă media este dominată de câteva luni de isteria naţională provocată de criza sanitară, o isterie întreţinută şi amplificată cu ajutorul fondurile generoase alocate de către guvernul Orban trusturilor mass-media, în plan secundar lupta politică pentru putere este din ce în ce mai acerbă în contextul viitoarelor alegeri.

acum 11 zile · comentarii (5)

La început am zis că e o combinaţie nefericită între prostia unor consilieri şi naivitatea preşedintelui Iohannis. Sau invers. Şi atunci mi-am spus: fie! Oricât de idioate sunt întrebările, merită oricum să participăm la referendumul pentru Justiţie, pentru că alternativa – invalidarea acestuia din lipsă de cvorum – chiar ar fi fost un coşmar. După mai bine de un an, teoria unui mariaj benign între prostie şi naivitate pare însă să piardă teren.

acum 12 zile · comentarii (87)

În primul rând pentru că există. Aşa cum arată Europa astăzi, în care politicieni de o extremă şi de alta caută să câştige prin adâncirea diviziunilor dintre statele membre, ajungerea la un consens era puţin probabilă. Dealtfel, înaintea summit-ului cota era în defavoarea unui acord, cei mai mulţi fiind de părere că va urma o a doua întâlnire cu adevărat decisivă.

acum 13 zile · comentarii (63)

Ieri, cu surle şi trâmbiţe, cu sau fără mască, preşedintele Iohannis ne anunţa cum a reuşit să obţină marele „bonus” de la Bruxelles, de 79,9 miliarde de euro. În realitate, pentru România, negocierile s-au finalizat cu un semi-eşec. De ce?

acum 12 zile · comentarii (44)

Ce poţi face atunci când simţi că Parlamentul pe care l-ai votat nu mai lucrează pentru tine, că nu te mai reprezintă? Ai putea scrie o scrisoare parlamentarilor pe care i-ai ales, dar oare îţi va raspunde cineva? Şi dacă scrisorile nu duc la nimic, există pârghiile constituţionale prin care să delegitimăm un parlament ostil interesului general al societăţii?

acum 16 zile · comentarii (9)

Pachetul Mobilitate I, un instrument care ar fi trebuit să facă ordine în regulile de transport şi de staţionare la nivelul UE, ameninţă supravieţuirea economică a transportatorilor români şi estici, deja grav afectaţi de criza COVID-19. Din păcate, ţările din vest nu au vrut să asculte de apelul lansat de eurodeputaţii şi guvernele ţărilor din est, ceea ce ne arată un lucru dureros: uneori solidaritatea e valabilă doar într-un singur sens.

acum 16 zile · comentarii (15)