Intervenţie brutală a poliţiei din Turcia  la parada gay de la Istanbul. Autorităţile au arestat „la întâmplare” peste 200 de persoane

Intervenţie brutală a poliţiei din Turcia  la parada gay de la Istanbul. Autorităţile au arestat „la întâmplare” peste 200 de persoane

Poliţia turcă a intervenit, duminică, cu brutalitate împotriva participanţilor la Marşul mândriei LGBTQ+ la Istanbul şi a arestat fără menajamente peste 200 de persoane, militanţi şi jurnalişti deopotrivă, între care şi un fotoreporter al AFP. Înainte de începerea marşului, poliţia a efectuat o primă descindere în forţă în barurile şi pe străzile din jurul pieţe Taksim, arestând „la întâmplare” persoane, informează AFP.

Zelenski: A doua armată a lumii a înfrânt la Kiev o grădiniţă şi un bloc. Mesajul liderului ucrainean pentru cei care au contribuit la atacuri şi pentru Belarus

Zelenski: A doua armată a lumii a înfrânt la Kiev o grădiniţă şi un bloc. Mesajul liderului ucrainean pentru cei care au contribuit la atacuri şi pentru Belarus

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, într-un nou discurs, că ţara sa are nevoie de o apărare modernă împotriva rachetelor şi a subliniat că ruşii au înfrânt la Kiev „o grădiniţă şi un bloc”, menţionând însă şi că în atac a murit un bărbat şi alte persoane au fost rănite.

Liderii din G7 s-au angajat să strângă 600 de miliarde de dolari, în decurs de cinci ani, pentru a finanţa infrastructura necesară în ţările în curs de dezvoltare

Liderii din G7 s-au angajat să strângă 600 de miliarde de dolari, în decurs de cinci ani, pentru a finanţa infrastructura necesară în ţările în curs de dezvoltare

Liderii Grupului celor Şapte s-au angajat duminică să strângă 600 de miliarde de dolari, sub formă de fonduri private şi publice, în decurs de cinci ani, pentru a finanţa infrastructura necesară în ţările în curs de dezvoltare şi pentru a contracara proiectul chinez O Centură un Drum, de mai multe mii de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Este ceva cu totul nou chiar în această lume a nebuniei fără limite în care ne-am obişnuit că suntem condamnaţi să trăim. Este ceva nou deoarece decizia Rusiei de a transfera capacităţi nucleare către Belarus este ceva mai mult decât au făcut-o vreodată americanii în calitatea lor de principală putere nucleară din NATO.

Ştiţi ce este VK? O prescurtare, pentru Vkontakte. Adică - În Contact. Ce să fie? Un serviciu de media şi reţele sociale în Rusia. Audienţă? Din martie 2022 este al patrulea cel mai popular site web din Rusia şi al 16-lea cel mai vizitat site web din lume. Pe 23 iunie, la ora 10 dimineaţa, pe contul său de pe BKOHTAKTE, fostul preşedinte rus Dimitri Medvedev a publicat, în limbile rusă şi engleză, noi rânduri de amărăciune geopolitică.

acum 23 ore · comentarii (24)

Pe vremea când România a luat marea decizie de a închide principalele sale mine de cărbune, tendinţa europeană – devenită mai apoi linie politică prioritară – a început să fie în favoarea protecţiei din ce în ce mai ample a mediului, desfiinţând treptat industriile poluante în speranţa secretă că ele se vor transfera în bloc la nedezvoltaţii planetei.

acum 3 zile · comentarii (17)

Când eram în Bavaria, un comandor german de marină, ex-ataşat al ţării sale la Paris, a avut ideea să prezinte cursanţilor săi, din centrul şi estul Europei scăpată de Războiul Rece, locul unde s-a derulat a IV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, respectiv Garmisch-Partenkirchen, de la 6 la 16.02.1936, ceremonia de deschidere fiind pe Olympia Skistadion, în prezenţa lui Adolf Hitler, cancelarul Germaniei. Nu era nimic spectaculos, dar...

acum 5 zile · comentarii (11)

Pe ce temei pot fi sau nu condamnaţi la moarte ca mercenari? Nu este o întrebare oarecare, fie şi numai pentru că, chiar în acest moment, răspunsul - aşa cum va fi el dat de un tribunal din Doneţk poate costa viaţa celor trei cetăţeni străini (doi britanici şi un marocan) veniţi să lupte pentru libertatea Ucrainei.

acum 5 zile · comentarii (49)

Lituania a interzis transportul a 50% dintre mărfurile care circulau între Rusia şi Enclava Kaliningrad, pe o linie de cale ferată care unea Belarus de Kaliningrad trecând prin Lituania. Acţiunea a avut acordul UE şi NATO, iar oficiali de la vârful Rusiei s-au grăbit să ameninţe Lituania cu cele mai grave sancţiuni. Mare eroare!

acum 6 zile · comentarii (16)

Simplu. Teribil de simplu. Cumplit de la îndemână. Ieftin de declanşat, fără cheltuieli sau personal excedentar, fără arme sofisticate şi fără armate din Războiul stelelor. E de ajuns doar un atac banal, chiar cu arme din trecutul război mondial sau, dacă bate sărăcia la uşă, cu câteva încărcături de explozibil bine plasate unde trebuie, eventual după indicaţiile unor băieţi cu pregătire minimală în Siria, Afganistan sau Irak.

acum 6 zile · comentarii (57)

În dezbaterea comentariilor, atitudinilor şi a propunerilor strategice ale Chinei cu privire la fenomenul Brexit, numărul tematic China Analysis (European Council on Foreign Relations, 2016) evidenţiază perspectiva necesar-pragmatică de raportare la realitatea imediată: ca o consecinţă a Brexit-ului, repercusiunile iminente se vor „resimţi direct atât în Uniunea Europeană, cât şi în Marea Britanie, cea care va avea de câştigat fiind China”.

acum 6 zile · comentarii (5)

Europa devine principala perdantă a conflictului ucrainean. Ceea ce se profila ca o tendinţă devine o certitudine după ce Emanuel Macron a ieşit extrem de slăbit din alegerile franceze de ieri, în care cele două extreme pro-putiniste, Renaşterea Naţională şi alianţa electorală în jurul liderului comunist Jean-Luc Mélenchon au reuşit să îl facă să piardă majoritatea absolută şi au făcut Franţa neguvernabilă.

acum 7 zile · comentarii (0)

Continuăm astăzi analizele dedicate minorităţii româneşti din Ungaria, aproape uitată şi pe cale de dispariţie. Profesorul universitar Gabriel Moisa, colaboratorul nostru de la Universitatea din Oradea, ne relevă, pe parcursul a două episoade, misterul din spatele unei uluitoare strategii de manipulare a guvernului de la Budapesta apropo de minorităţile din Ungaria, în special cea românească.

acum 7 zile · comentarii (2)

Greşită şi profund pernicioasă concentrarea atenţiei pe un singur focar de conflict, în speranţa secretă că, încă nu ştim cum dar sigur că va fi aşa, presiunile internaţionale vor reuşi să schimbe planurile Moscovei şi, în  consecinţă, să-l silească pe Putin să ordone retragerea totală a armatei din Ucraina şi să ceară şi scuze.

acum 8 zile · comentarii (34)

Dacă Putin vorbeşte foarte serios despre statele din defuncta URSS ca fiind, toate, parte din Rusia istorică, aparţinând în mod firesc de fiinţa naţională a Maicii Rusia pravoslavnice şi anti-occidentale, atunci ne întoarce pe toţi, fără ezitare şi fără vreun dubiu posibil, în perioada zbuciumată care, ideologic, anunţa programatic începerea conflagraţiei mondiale.

acum 9 zile · comentarii (65)

În materialul de astăzi al revistei presei „China la zi” vă prezentăm trei texte din mass-media chineză din saptămâna 12-15 iunie, care accentuează în primul rând dubla tensiune din relaţia SUA – China.

acum 9 zile · comentarii (14)

Cu siguranţă cunoaşteţi povestea tragică despre masacrul de la Srebrenica din 1995. Dacă nu, găsiţi la finalul articolului un link către un rezumat al ororii fără seamăn de atunci, relatată în termenii seci şi impersonali ai unei enciclopedii. Am ales această formă de a vă reaminti evenimentele deoarece memoriile personale pot întotdeauna să fie considerate ca părtinitoare sau rămase sub semnul emoţiei şi şocului.

acum 10 zile · comentarii (25)

Organizatorii dezbaterii de marţi, 14 iunie, au fost LARICS (Laborator pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică), Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române şi German Marshall Fund România.

acum 11 zile · comentarii (1)
Postari Recente
Modifică Setările