stiri despre twitter

Mulţi. O generaţie pierdută. Parcă degeaba. Parcă fără speranţă, fără schimbări, cu politicieni din generaţia asta de acum care, fără o umbră de ezitare, îi întorc pe nefericiţii de care ar trebui să aibă grijă exact în umbrele îngheţate le celei mai cumplite perioade din istoria comunisumului românesc. Poate chiar mai rău.

acum 1 ora · comentarii (3)

Extinderea Uniunii Europene stagnează de o bucată de vreme, din motive diverse: mai întâi e vorba despre blocajele făcute de unele state oricărei forme de extindere până când nu se realizează o integrare mai profundă şi o uniformizare mai mare între statele deja membre.

acum 12 ore · comentarii (9)

Poate că generalul Nicolae Ciucă a fost sincer când a declarat, în interviul acordat pentru Radio România Actualităţi, în iunie 2018, că nu va face politică şi nu va ţinti vreo funcţie publică, fiindcă poziţia de şef al Statului Major al Apărării, pe care a ocupat-o este „atât de sfântă onoare şi demnitate (…) încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva”.

acum 8 ore · comentarii (12)

Pentru aceasta poezie în proză, care spune poveştile a 12 personaje de culoare din Marea Britanie, interconectate prin diverse relaţii, inclusiv de rudenie, iubire şi abuz, Bernardine Evaristo a primit premiul Booker în 2019, alături de Margaret Atwood.

acum 20 ore · comentarii (1)

În momentul de faţă, în România contează doar ce spune un singur om: Florin Cîţu. El face şi desface guverne. Dă mandat premierului Ciucă, desemnat de Iohannis, comandă celor de la PSD şi USR ce să facă, decide cum să fie gestionată pandemia, după ce am ajuns la 500 de morţi pe zi, nu mişcă un ac în România fără acordul şi dispoziţia sa. Iar România se află în unele dintre cele mai dificile perioade din istoria sa.

Într-o lume a extremelor, cu jumătate din români la limita sărăciei, averea celorlalţi este la maxime istorice. Trei sferturi din averea românilor este formată din case şi apartamente (active imobiliare) şi doar un sfert din avere sunt active financiare, conform raportului asupra Stabilităţii Financiare publicat de BNR. Un total de 440 miliarde de euro.

acum 2 zile · comentarii (15)

Doi episcopi şi zeci de preoţi au murit de Covid, unii nevaccinaţi. Patriarhul BOR nu a dat un mesaj clar, constant şi repetat care să sune simplu: Oameni buni, vaccinaţi-vă.  Vreţi să trăiţi, vreţi să nu fiţi responsabili de moartea celor dragi, vaccinaţi-vă.

acum 2 zile · comentarii (29)
Modifică Setările