stiri despre twitter

Ţinem sub preş multe probleme. O moştenire veche, comunistă, ne-a învăţat că în lumea noastră există numai cântece de slavă, producţie record la hectar, cincinal îndeplinit, industrie performantă, o primă chimistă şi academicieni. Că suntem un popor luptător şi viteaz, cu o istorie aşişderea.

acum 19 ore · comentarii (0)

Un şir lung de erori umane a ajuns România. Crimele de la spitalul de psihiatrie Săpoca sunt rezultatul unui şir lung de erori umane care putea fi evitat, spune ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. La Caracal, de asemenea, ministrul Fifor a constatat acelaşi lucru, viaţa Alexandrei putea fi salvată dacă nu ar fi existat un alt şir de erori umane.

acum 2 zile · comentarii (45)

N-o spun eu, o spune Daniel Constantin, fost coleg de partid al lui Tăriceanu, refugiat între timp la ProRomânia: „Tăriceanu este un rebut politic. Asta au zis cetăţenii la vot”. Şi are dreptate. Evoluţia politică a lui Tăriceanu l-a condus în fundătura în care se află acum. Un partid de 4%, pentru că societatea românească a învăţat să transforme în rebuturi politice pe acei politicieni care-i ignoră interesele.

acum 21 ore · comentarii (11)

Vizita preşedintelui României în Statele Unite este privită cu interes şi în Republica Moldova datorită evoluţiilor recente geopolitice din regiune. În interviul, pe care doamna prim-ministru Maia Sandu a avut amabilitatea să mi-l acorde săptămâna trecută, am discutat despre această vizită la Washington, dar şi despre situaţia politică de peste Prut, despre sărbătorirea Limbii române şi despre comemorarea Tratatului Ribbentrop-Molotov.

acum 2 zile · comentarii (24)

1. Preşedintele Iohannis şi România se bucură de aprecierea şi încrederea administraţiei Trump şi a SUA. Parteneriatul strategic româno-american rămâne solid, în ciuda încercărilor lui Liviu Dragnea de a face politică externă în interes personal (a se vedea episodul cu mutarea ambasadei la Ierusalim) şi a derapajelor PSD-ALDE din ultimii ani privind statul de drept şi justiţia.

acum 23 ore · comentarii (8)

Dacă nu recunoaşteţi personajele din poză să ştiţi că e vorba despre dictatorul sovietic Iosiv V. Stalin şi ministrul de externe al Germaniei naziste, Joachim von Ribbentrop, în timpul semnării tratatului de neagresiune între cele două regimuri totalitare din 23 august 1939. Anul acesta se vor împlini 80 de ani de la semnarea Pactului Stalin-Hitler, aşa cum e cunoscut de istorici.

acum 3 zile · comentarii (173)