stiri despre twitter

55

Un profesor care le-ar fi arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed a fost decapitat, vineri seara, într-o  suburbie a Parisului. La scurt timp după, poliţişti l-au împuşcat pe cel considerat responsabil. Conform presei franceze, acesta este un tânăr de 18 ani venit din Cecenia, care şi-a revendicat actul pe Twitter înainte să moară, postând o fotografie cu cadavrul bărbatului şi un mesaj pentru preşedintele Macron.

În 1 Noiembrie 2020 Republica Moldova îşi alege preşedintele pentru următorii patru ani. Dintre cei opt candidaţi, contează în primul rând Igor Dodon şi Maia Sandu, dar şi alţi doi care vor putea înclina balanţa în turul II: Andrei Năstase şi, mai ales, Renato Usatâi. Care este poziţia Bucureştiului faţă de aceste alegeri foarte importante în politica noastră de securitate regională?

acum 10 ore · comentarii (10)

...scria Virgiliu în Eneida pentru ca, mai apoi, diverşi autori să brodeze, în formulări geniale consemnate de istorie, pe aceeaşi temă: Romeo şi Julieta, Shakespereare spunea că „Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii”, iar filozoful protestant William Tyndale avertiza în consecinţă: „Feriţi-vă de bunele intenţii!”. Aşa este?

Cred că preşedintele Iohannis şi PNL se află într-o gravă eroare când consideră că PNL va obţine suficient de multe voturi la alegerile parlamentare pentru a avea majoritatea parlamentară de unul singur. Sau, împreună cu câteva partide mici, care nu pot emite pretenţii în zona deciziilor importante, se vor mulţumi cu firimituri, ca şi în alte ocazii. Alegerile locale tocmai încheiate ne spun altceva.

Pandemia de coronavirus a bulversat sistemele de educaţie din UE şi a schimbat modul de învăţare, predare şi comunicare între cei de la catedră şi elevi. Confruntate cu stări de alertă sau cu stări de urgenţă numeroase state au luat decizia de a închide fizic şcolile şi facultăţile, încercând să dezvolte sisteme de predare online, într-un timp cât mai rapid. Dar cât de eficiente pot fi acestea?

acum 16 ore · comentarii (4)

De multe ori există tentaţia de a utiliza cuvântul „conflict“, deşi situaţia este un „război“ în toată regula. Desigur, între Armenia şi Azerbaidjan nu s-a declarat „război“ pe sistem clasic, nu se mai împiedică lumea de aşa ceva, nu s-a făcut mobilizarea generală, „conflictul“ nu este resimţit decât într-o fâşie relativ îngustă a teritoriului şi nu se cere sângele decât unor segmente clar identificate ale populaţiei:

acum 3 zile · comentarii (5)
Modifică Setările