stiri despre twitter

Se pare că premierul Orban n-a auzit de principiile de bază ale democraţiei: separarea puterilor în stat, „checks and balances”, conlucrarea loială a puterilor statului. Premierul Orban consideră că doar el este deţinătorul adevărului absolut, doar el ştie ce e bine şi ce e rău, ce e drept şi nedrept. Celelalte puteri ale statului mai mult îl încurcă, şi atunci le ignoră.

Nu am zis la nimeni că voi pleca pentru că nu am crezut că voi putea urca într-un avion în această vară. După două încercări eşuate de a călători către România (una în care mi se zicea să stau într-un aeroport din Germania 20 de ore fără să ies, fără să am acces la vreun lounge dacă nu sunt deja şi membră a vreunui business club şi cea de-a doua încercare pur şi simplu prin anulare de zbor).

Nu este nevoie de un efort intelectual considerabil pentru a realiza că dezechilibrele sociale, economice sau politice se accentuează, în principal, pe fondul unor conflicte publice permanente, pe teme dintre cele mai diverse şi care, de cele mai multe ori, depăşesc graniţele naţionale. Aproape că nu mai există subiect asupra căruia să se poată obţine un consens public.

acum 4 zile · comentarii (30)

„Am înţeles că modul de a circula liber de dinainte e un lux. Trebuie dusă o bătălie ca să ajungem iarăşi la o formă de libertate făcută din dus, întors şi diverse schimburi. Am înţeles că suntem intim legaţi. Suntem cel mai rău şi cel mai bun lucru pentru celălalt. Este esenţial să distingem între exigenţele sanitare şi valorile democratice dobândite pentru a nu ajunge prizonieri ai unor ţări fortificate.“

acum 3 zile · comentarii (4)