Motivul pentru care o tânără de 28 de ani din Olanda a ales să fie eutanasiată. Ce a postat cu puțin timp înainte să moară

0
Publicat:

Lauren Hoeve, o tânără în vârstă de 28 de ani din Olanda, a ales să-și pună capăt zilelor și suferinței, prin eutanasiere. Procedura a avut loc sâmbătă, 27 ianuarie, în prezența părinților și a celui mai bun prieten al său. Cu puțin timp înainte, ea a făcut o ultimă postare pe platforma X.

Lauren Hoeve, tânăra de 28 de ani, eutanasiată la cerere FOTO X/ Twitter
Lauren Hoeve, tânăra de 28 de ani, eutanasiată la cerere FOTO X/ Twitter

Lauren a fost diagnosticată cu encefalomielită mialgică severă (EM) în 2019 și a documentat întregul proces de cerere pentru eutanasiere pe blogul său personal.

Cu o prezență activă pe rețelele sociale, Lauren a strâns o comunitate de susținători care au fost alături de ea în această călătorie dificilă. Boala ei, însoțită de autism, anxietate și ADHD, a complicat procesul de a obține eutanasierea, potrivit Yahoo News.

Inițial, medicul de familie a indicat că situația ei era complexă din punct de vedere psihologic.Procesul de așteptare a fost prelungit și din cauza pandemiei, dar, după evaluări repetate, Lauren a primit aprobarea pentru eutanasiere, în aprilie 2023.

Lauren s-a arătat recunoscătoare pentru sprijinul primit de la comunitatea online și, în ciuda obstacolelor, ea și-a anunțat deschis intențiile, dezvăluind data și intervalul orar al procedurii de eutanasiere. Prietenii săi virtuali au avut, astfel, ocazia de a-și lua rămas bun.

Ultima postare a tinerei

Tânăra s-a descris pe X (cunoscut anterior sub numele de Twitter) ca fiind un „părinte de felină care stă acasă”, fost youtuber și actual blogger.

Miercuri, ea a făcut o postare blog în care a mulțumit oamenilor pentru sprijinul acordat și a anunțat că eutanasierea ei va avea loc cândva sâmbătă, între 13:30 și 14:30.

„Dacă ne cunoaștem de mult și bine sau doar puțin, nu contează. Prin voi toți, m-am simțit mai puțin singură și sunt foarte recunoscătoare pentru asta”, a scris Lauren.

Ulterior, cu doar câteva ore înainte de a muri, ea a făcut o altă postare, plină de simțul umorului, cu următorul text:

„Acesta va fi ultimul meu tweet. Mulțumesc pentru dragoste, tuturor. Voi mai sta puțin și voi fi alături de cei dragi. Bucurați-vă de o ultimă memă morbidă de la mine. ❤️😎👍”

Mama lui Lauren, Leonie, a scris o postare emoționantă pe blogul fiicei, exprimând durerea pierderii celui de-al doilea copil și detaliind drama familiei.

„Cum este pentru mine, ca mamă, să-mi pierd acum al doilea copil? Este foarte trist și suprarealist. Inima mea de mamă sângerează... Vă rog să știți că am făcut tot posibilul, în mod realist, pentru a găsi o cale de ieșire. Încă și-a dorit să obțină atât de mult din viață, dar nu vrea să trăiască așa 30 de ani, darămite 60 sau 80 de ani”, a transmis femeia.

De asemenea, familia tinerei a postat online o declarație și după moartea ei: „Lauren a murit liniștită la ora 13.55 în prezența părinților ei Leonie și Peter și a prietenului ei cel mai bun, Lau. Vrem să vă mulțumim pentru compasiune și sprijin — Leonie, Peter și Lau”.

Legislația din Țările de jos privind eutanasierea

Lauren a atras atenția asupra legislației din Țările de Jos privind eutanasierea, care este legală din 2002. În această țară, oricine poate face o cerere de eutanasie, dar există evaluări stricte care trebuie îndeplinite, mai ales dacă există circumstanțe atenuante dincolo de sănătatea fizică.

Anul trecut, Țările de Jos au înregistrat 8.720 de cazuri de eutanasie, cel mai mare număr până acum. Acestea au inclus majoritatea cazurilor de persoane cu cancer, dar s-a înregistrat o creștere a cazurilor legate de demență.

Cinci persoane sub 30 de ani au fost, de asemenea, eutanasiate, alimentând critici și provocând întrebări asupra eticii actului umanitar. Cu o dezbatere intensificată asupra eutanasiei, Țările de Jos au devenit un punct fierbinte în discuțiile mondiale despre drepturile la moarte asistată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite