Elon Musk vrea să impună abonament pentru X/Twitter. Cât ar costa accesul

0
Publicat:

Elon Musk’s testează introducerea unui abonament pentru accesul pe platforma de socializare Twitter, redenumită X, în încercarea disperată de a lupta împotriva roboților și a spamului.

Laptop pe care sunt afișate logo-urile Twitter, redenumită X
Elon Musk’s testează introducerea unui abonament pentru accesul pe platforma de socializare Twitter

Platforma rețelei sociale a susținut că noul plan de abonament va „reduce spamul, manipularea platformei noastre și activitatea botului”

După ce Elon Musk a lansat recent ideea că X, fost Twitter, ar putea începe să taxeze toți utilizatorii pentru serviciul său, compania a anunțat că a început să testeze un nivel de abonament pentru noii utilizatori din Filipine și Noua Zeelandă.

Programul, numit „Not a Bot”, va costa utilizatorii noi din ambele țări un dolar pe an pentru a posta și a interacționa cu alte postări. Utilizatorii noi care selectează planul de abonament pe X vor putea „posta conținut, aprecia postări, răspunde, reposta și cita postările altor conturi, marca postări.”

Între timp, utilizatorii noi care renunță vor fi limitati la acțiuni „numai în citire”, cum ar fi: Citiți postări, Vizionați videoclipuri și Urmărește conturile.” Fortune a raportat pentru prima dată noul plan al lui X de a percepe o taxă anuală pentru a accesa funcțiile cheie.

Este singura modalitate de a lupta împotriva roboților fără a bloca utilizatorii reali”, a scris Musk într-o postare pe X. „Acest lucru nu va opri complet roboții, dar va fi de 1000 de ori mai greu de manipulat platforma.”

Compania de social media a declarat că testul a fost dezvoltat pentru a „întări eforturile noastre deja de succes de a reduce spam-ul, manipularea platformei noastre și activitatea botului, echilibrând în același timp accesibilitatea platformei cu suma mică a taxei”.

Noul test al X vine la o lună după ce Musk a sugerat potențialul de a încărca toți utilizatorii în timpul unei conversații transmise în direct cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. CEO-ul Tesla a spus că compania „trece la o plată lunară mică” pentru utilizarea platformei X. El a adăugat: „În plus, de fiecare dată când un creator de bot a vrut să creeze un alt bot, ar avea nevoie de o altă metodă de plată nouă.”

De la preluarea de către Musk a X, CEO-ul și-a dizolvat consiliul de încredere și siguranță, a concediat aproape jumătate din Election Integrity Team care luptă împotriva dezinformării, a restabilit conturile extremiste interzise anterior și a permis utilizatorilor să cumpere verificare și apoi să profite de conținut viral care nu este neapărat exact.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite