Twitter valorează mai puțin de jumătate din cât a plătit Elon Musk în urmă cu 6 luni

0
Publicat:

Twitter a ajuns să valoreze mai puțin de jumătate din cât a plătit Elon Musk pentru companie în urmă cu șase luni, după ce a pierdut peste 20 de miliarde de dolari (16,4 miliarde de lire sterline), conform calculelor bazate pe o notă de la miliardar, relatează The Guardian.

Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022, Foto: Shutterstock
Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022, Foto: Shutterstock

Conform sursei citate, Musk a sugerat personalului companiei de social media că este acum evaluată la mai puțin de 20 de miliarde de dolari. Acest lucru se compară cu cei 44 de miliarde pe care i-a plătit pentru el în octombrie 2022.

Devalorizarea abruptă a companiei urmează preluării tumultuoase a lui Musk. Mai mulți mari advertiseri au părăsit platforma și o sursă majoră de fonduri pentru achiziția lui Musk a companiei, firma de investiții Fidelity, a redus valoarea participației sale cu 56%. Măsura valorii Twitter a fost bazată pe oferta lui Musk de granturi de acțiuni, potrivit Platformer și Information, care au raportat prima dată despre memo.

Folosite în general ca modalitate de a stimula angajații, granturile de acțiuni reprezintă o oportunitate de a cumpăra acțiuni care nu pot fi vândute până la un moment stabilit în timp, spre deosebire de opțiunile de acțiuni, care - în funcție de condițiile aplicate - pot fi mai flexibile. Scopul este de a încuraja personalul să ajungă la o evaluare stabilită la un moment dat, astfel încât să își poată vinde acțiunile în numerar.

Subvențiile ar putea fi „vândute la fiecare șase luni, pe baza unei evaluări terțe”, se arata într-un alt e-mail intern separat către personalul Twitter.

Musk a spus, de asemenea, că înainte de o serie de concedieri controversate, compania era la aproximativ patru luni de epuizarea banilor. Numărul angajaților Twitter a fost redus de la aproximativ 7.500 la aproximativ 2.000, potrivit cifrelor prezentate de Musk în decembrie.

În ultimul său memo, el le-a spus angajaților: „Văd o cale clară, dar dificilă, spre o evaluare de peste 250 miliarde dolari” , ceea ce ar implica o creștere de zece ori a valorii acțiunilor din acest moment.

Nota sugerează că modelul ar fi similar cu cel pe care Musk, care conduce și Tesla, l-a adoptat la SpaceX, o altă companie a sa, care permite personalului să-i vândă acțiuni înapoi.

Acesta poate fi un stimulent profitabil dacă valoarea companiei crește semnificativ, dar nu este la fel de flexibil ca vânzarea unei acțiuni listate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite