O vedetă de pe YouTube a refuzat oferta lui Elon Musk de a încărca videoclipuri pe X. Ce motiv a invocat

0
Publicat:

Nu a fost cel mai bun început al anului 2024 pentru Elon Musk. Proprietarul platformei X (fostul Twitter) a încercat să-l convingă pe celebrul vlogger MrBeast să-și posteze videoclipurile pe rețeaua sa de socializare, însă a fost refuzat imediat, relatează Fortune.

MrBeast a câștigat în jur de 82 de milioane de dolari în anul 2023.  FOTOProfimedia (Arhivă)
MrBeast a câștigat în jur de 82 de milioane de dolari în anul 2023. FOTOProfimedia (Arhivă)

În penultima zi a anului 2023, MrBeast, al cărui nume real este Jimmy Donaldson, a anunțat pe X că ultimul său videoclip este disponibil pe YouTube: „L-am încărcat, mergi să te uiți sau te lovesc”. 

În videoclipul de 20 de minute publicat pe canalul său de YouTube, Donaldson a vorbit despre cum a stat o săptămână în izolare. Acest gen de videoclipuri, în care Donaldson lansează o provocare pentru el însuși sau pentru o altă persoană, i-au adus o notorietate mondială. Vloggerul a câștigat în jur de 82 de milioane de dolari în anul 2023. 

După ce Donaldson a făcut anunțul pe X, un internaut i-a sugerat să publice videoclipurile de pe YouTube și pe rețeaua de socializare a lui Musk. Ulterior, miliardarul american a fost de acord cu propunerea internautului respectiv. 

Dar încercarea lui Musk de a aduce conținutul lui MrBeast pe X - chiar și în exclusivitate - a fost respinsă de creatorul de conținut. 

Costă milioane de dolari să fac aceste videoclipuri și chiar dacă ar avea un miliard de vizualizări pe X, nu ar finanța nici măcar o parte din ele :/ Sunt de acord totuși să testez chestii de îndată ce monetizarea funcționează cu adevărat!", a răspuns MrBeast. 

O nouă lovitură pentru Musk

Răspunsul politicos este în contrast cu interesul pe care Donaldson l-a manifestat anterior față de Twitter. De altfel, în biografia lui Donaldson încă mai figurează „X Super Official CEO", amintind de vremurile în care se vorbea despre persoana care va prelua conducerea platformei de la Musk. 

Vedeta de pe YouTube chiar făcuse o glumă despre preluarea platformei în cazul în care cel mai bogat om din lume ar muri în „circumstanțe misterioase". În luna mai a anului trecut, Musk a spus că Donaldson ar putea avea X într-un astfel de eveniment. 

Musk, CEO al Tesla, a încercat să stârnească interesul celor care urmăresc materiale video de când a preluat platforma de socializare, în anul 2022. 

Printre planurile sale numărându-se și lansarea unui parteneriat cu Paris Hilton, la care a renunțat între timp, precum și difuzarea în direct a unor emisiuni realizate de persoane precum fostul star Fox Tucker Carlson. 

2024 s-ar putea dovedi a fi un alt an cu mari bătăi de cap pentru echipa de la X. Deși Musk a fost deschis în privința șanselor de supraviețuire ale platformei X, el a primit o nouă lovitură săptămâna aceasta. Fidelity a publicat un raport în care se susține că X valorează cu 71,5% mai puțin decât cele 44 de miliarde de dolari pe care Musk le-a plătit pentru ea. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite