Platforma X, condamnată pentru neplata bonusurilor angajaților. Ce susține un fost salariat

0
Publicat:

Platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, a fost condamnată într-un proces judiciar vineri, în urma acuzațiilor potrivit cărora nu ar fi plătit bonusurile anuale de performanță promise angajaților săi. Decizia a fost luată de o instanță federală americană, conform informațiilor furnizate de AFP.

Elon Musk a plătit 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea platformei FOTO Shutterstock
Elon Musk a plătit 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea platformei FOTO Shutterstock

Mark Schobinger, un fost angajat al platformei, a inițiat acțiunea legală în luna iunie, susținând că Twitter le-a promis verbal angajaților săi bonusuri pentru anul 2022, cu condiția să rămână în cadrul companiei achiziționate de Elon Musk până în primul trimestru al anului 2023. Termenul limită pentru plata acestor bonusuri a fost depășit, iar Schobinger a acționat în judecată.

Twitter, acum denumită X sub conducerea lui Elon Musk, a încercat să respingă cererea, însă instanțele au decis că procesul este valid conform legislației californiene.

Judecătorul Vince Chhabria a declarat: „Schobinger a formulat o cerere de încălcare a contractului valabilă conform legislației californiene. El susține că Twitter a făcut promisiuni verbale cu privire la plata unui bonus fiecărui angajat, iar refuzul de a-i plăti lui Schobinger bonusul promis constituie încălcarea acelui contract.”

Rețeaua de socializare X poate face apel la această decizie a instanței.

Elon Musk a achiziționat Twitter în octombrie 2022 și a redenumit platforma, însă compania se confruntă cu diverse probleme, inclusiv o anchetă a Uniunii Europene privind dezinformarea și ura propagată în mediul online, precum și o scădere semnificativă a valorii sale, acum estimată la mai puțin de jumătate din prețul plătit de Musk pentru achiziționare, 44 de miliarde de dolari, potrivit unor documente interne.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite