Meta lansează „Channels” pe WhatsApp. Ce va oferi noua funcție, similar cu Facebook și Twitter

0
Publicat:

Meta, compania-mamă a platformei WhatsApp, a anunțat miercuri lansarea, pe scară largă, a noului său produs, numit „Channels” (Canale). În prezent, funcția este disponibilă în 150 de țări.

Noua funcție „Channels”, disponibilă pe WhatsApp FOTO X/ Meta Newsroom
Noua funcție „Channels”, disponibilă pe WhatsApp FOTO X/ Meta Newsroom

Acest nou instrument oferă utilizatorilor WhatsApp posibilitatea de a vizualiza postările asemenea Facebook sau Twitter, conform unui comunicat AFP. Deși, potrivit Meta, Channels este disponibil în 150 de țări, utilizatorii din Statele Unite raportează că această funcție nu este încă accesibilă în țara de origine a companiei. Meta nu a furnizat, momentan, o listă a țărilor, la cererea AFP.

În regiunile în care acest produs a fost lansat, utilizatorii WhatsApp pot urmări conturi care oferă canale și pot vedea mesajele postate pe acestea, într-o secțiune separată față de comunicările obișnuite de pe platformă. Similar cu alte rețele precum Facebook sau Twitter, utilizatorii pot reacționa la aceste mesaje prin comentarii sau emoticoane.

Noua opțiune, disponibilă „în lunile următoare”

Channels aduce aminte de o funcție deja disponibilă pe o altă platformă de mesagerie, Telegram.

Meta a subliniat că noua funcție, Channels, păstrează confidențialitatea utilizatorilor, niciun utilizator WhatsApp nefiind în măsură să afle ce canale urmărește un alt utilizator. De asemenea, platforma permite administratorilor unui canal să refuze, fără a da motive, posibilitatea unui utilizator de a urmări conținutul produs de acel canal.

Deocamdată, crearea unui canal este disponibilă doar pentru anumiți utilizatori, dar Meta intenționează să ofere această opțiune pentru toate conturile „în lunile următoare”.

Meta continuă să dezvolte noi funcții pe platformele sale existente și să exploreze noi rețele sociale, cum ar fi Threads, un concurent al platformei X, lansat la începutul lunii iulie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite