Cine este Linda Yaccarino, noul CEO al Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elon Musk, proprietarul companiei, a spus că în primele etap, noul CEO se va „concentra pe operațiunile de afaceri”.

Linda Yaccarino. Foto: Getty Images
Linda Yaccarino. Foto: Getty Images

Fostul director de vânzări NBCUniversal, Linda Yaccarino a preluat funcția de CEO al Twitter. Elon Musk a anunțat acest lucru vineri pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

„Sunt încântat să îi urez bun venit Lindei Yaccarino în calitate de nou CEO al Twitter”, a spus Musk într-un tweet.

Proprietarul companiei a remarcat că în primele etape, Yaccarino „se va concentra pe operațiunile de afaceri”, în timp ce Musk însuși se va concentra „pe design de produs și pe noile tehnologii”.

Pe 11 mai, Musk a anunțat că își va părăsi postul în termen de șase săptămâni. Pe 12 mai, The Wall Street Journal a relatat că Yaccarino era în discuții cu Twitter pentru a deveni noul CEO al companiei.

Origine și educație

Linda Yaccarino s-a născut la New York (SUA) și are rădăcini italiene. 

A intrat la Universitatea de Stat din Pennsylvania în 1981 și a absolvit cu o diplomă de licență în 1985. A studiat științe umaniste și domeniul telecomunicațiilor. În următorii cinci ani, ea a lucrat pentru mai mulți companii media din SUA.

Carieră

Din 1992, Yaccarino a fost angajată a canalului american de televiziune TBS (Turner Broadcasting System), în diverse momente a ocupat funcțiile de vicepreședinte executiv și director executiv de publicitate și marketing.

În 2011, s-a mutat să lucreze pentru corporația americană de telecomunicații NBCUniversal (creată în 2004 prin fuziunea canalului de televiziune american NBC și a studioului de film de la Hollywood Universal Pictures), când directorul său executiv era fostul manager de top al The Walt Disney Company și președintele rețelei americane de televiziune ABC Steve Burke. În 2011-2012, a fost responsabilă de departamentul de vânzări, televiziune prin cablu și publicitate digitală, în 2012-2020 - de departamentul de publicitate și customer service. În 2020-2023, a fost Director de Vânzări, Publicitate și Parteneriate. 

Potrivit The Wall Street Journal, în timpul mandatului lui Yaccarino la NBCUniversal, echipa ei de 2.000 de oameni a câștigat mai mult de 100 de miliarde de dolari vânzând reclame. Alte merite ale ei includ: lansarea serviciului de streaming Peacock în iulie 2020 (în martie 2023, numărul abonaților săi plătitori era de 22 de milioane, veniturile în 2022 au fost de 2,1 miliarde de dolari, de trei ori mai mult decât în ​​2021), precum și dezvoltarea unei strategii de publicitate pentru Jocurile Olimpice de vară din 2028 de la Los Angeles.

În perioada 2018-2021, ea a făcut parte din Consiliul prezidențial pentru sport, fitness și nutriție.

În plus, Yaccarino face parte din consiliul de administrație al organizației americane non-profit Ad Council (a fost președintele acesteia în 2021-2022) și este șeful grupului de lucru al Forumului Economic Mondial pentru viitorul muncii.

Informații personale

Yaccarino a fost premiată în mod repetat cu premii și distincții în domeniul afacerilor și managementului. În special, în 2013-2015 a fost inclusă pe lista celor 100 de femei manageri din industria divertismentului, potrivit revistei The Hollywood Reporter. Este căsătorită și are, doi copii. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite