Dispută Musk-CE. Proprietarul platformei X a cerut CE să dea exemple de „dezinformare” pe rețeaua de socializare despre conflictul din Israel

0
Publicat:

Scrisoarea comisarului european Thierry Breton adresată proprietarului rețelei de socializare X conține, în special, un avertisment cu privire la posibile sancțiuni pentru distribuirea de conținut ilegal.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Elon Musk a cerut exemple de „dezinformare” despre conflictul palestiniano-israelian, care, potrivit comisarului european pentru piața internă a UE, Thierry Breton, este răspândită de rețeaua de socializare X a lui Musk (fostă Twitter).

Într-o scrisoare adresată lui Musk, comisarul european afirmă că „în urma atacurilor teroriste comise de Hamas împotriva Israelului, [CE] are instrucțiuni că platforma este utilizată pentru a distribui conținut ilegal și dezinformare în cadrul UE”. Documentul conține și un avertisment cu privire la posibile sancțiuni.

"Politica noastră este ca totul să fie open source și transparent. Aceasta este o abordare pe care înțeleg că UE o susține. Vă rugăm să enumerați încălcările în X pe care le subliniați, astfel încât publicul să le poată vedea", a scris Musk, răspunzând acuzațiilor din scrisoarea CE.

În luna august, în Uniunea Europeană a intrat în vigoare așa-numita lege a serviciilor digitale, care obligă operatorii de rețele sociale să elimine informațiile false. Încălcarea acestui act poate duce la o amendă foarte mare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite