Zuckerberg „nu se teme” de o luptă cu Elon Musk. Fondatorul Meta a propus chiar și data confruntării

0
Publicat:

Fondatorul Meta, Mark Zuckerberg, a afirmat că „nu se teme” de o posibilă luptă „în cușcă”, cu rivalul Elon Musk. Într-o postare pe noua aplicație de social media Threads, el a propus chiar și o dată pentru confruntare.

Mark Zuckerberg a propus data confruntării cu Elon Musk
Mark Zuckerberg a propus data confruntării cu Elon Musk

Discuția a pornit în urma unei postări pe X (Twitter), în care Musk susținea că se antrenează pe tot parcursul zilei”. Drept răspuns, Zuckerberg a spus că a propus ziua de 26 august pentru confruntare, notează BBC News.

Sunt pregătit și astăzi... dar nu a confirmat”, a mai scris șeful Meta.

Rivalitatea dintre Musk și Zuckerberg

Cei doi au devenit concurenți direcți în iulie, odată cu lansarea Threads.

Întrebat de un utilizator Threads dacă lupta a fost convenită de comun acord, Zuckerberg a răspuns că este mai degrabă „finanțare asigurată”, când a vorbit despre preluarea Tesla, dar tranzacția nu s-a mai realizat, iar Musk a trebuit să se retragă de la conducerea Tesla și a avut de plătit o amendă de 20 de milioane de dolari către Autoritatea de supraveghere a piețelor financiare din SUA.

Musk a aruncat și mai multe îndoieli cu privire la potențiala luptă, spunând că „data exactă este încă în negocieri”, deoarece ar putea avea nevoie de o intervenție chirurgicală.

Mogulii rețelelor de socializare s-au încurajat reciproc în ultimele luni, Musk afirmând duminică că lupta lor va fi transmisă în direct pe platforma sa de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter. El a spus că orice încasări dintr-un meci vor merge către organizații de caritate pentru veterani.

Când a fost întrebat care este scopul luptei de către un utilizator X, Musk a răspuns căeste o formă civilizată de război. Bărbații iubesc războiul”.

Legat de sugestia ca lupta să fie transmisă pe X, Zuckerberg a venit și el cu un răspuns: „Nu ar trebui să folosim o platformă mai fiabilă, care să poată strânge efectiv bani pentru caritate?”

Mizele sunt mari, în aparență. Meta, care deține și Instagram și Facebook, a lansat Threads la începutul lunii iulie, atragând peste 100 de milioane de înscrieri, în numai câteva zile. Cu toate acestea, Zuckerberg a spus ulterior că platforma a pierdut mai mult de jumătate dintre utilizatori, până la sfârșitul lunii trecute.

Platforma rivală de socializare X s-a confruntat cu critici, în repetate rânduri, de când Elon Musk a preluat firma și a făcut o serie de modificări, cum ar fi forțarea utilizatorilor să se conecteze pentru a vedea postările.

Musk a postat un mesaj pe platforma sa de socializare în iunie, susținând că este „pregătit pentru o luptă în cușcă” – o luptă care implică de obicei puține reguli.

La rândul său, Zuckerberg a postat apoi o captură de ecran cu tweet-ul lui Musk și cu textul: „trimite-mi locația”, în timp ce Musk a răspuns cu: „Vegas Octagon”.

Octogonul este zona de competiție folosită pentru meciurile Ultimate Fighting Championship (UFC) și are sediul în Las Vegas, Nevada.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite