Cât de mult timp ar trebui să petreci pe TikTok, Facebook, Instagram sau Twitter. Neurolog: „Social media poate scădea funcția cognitivă” VIDEO

0
Publicat:

Rachelle Summers, cercetător în neuroștiințe popular pe TikTok, atrage atenția cu privire la efectele negative ale navigării la nesfârșit pe social media. Experta subliniază că utilizarea excesivă a rețelelor de socializare poate scădea funcția cognitivă.

Doar 30 de minute pe zi ar trebui să petrecem pe Social Media - Foto Arhivă
Doar 30 de minute pe zi ar trebui să petrecem pe Social Media - Foto Arhivă

Ar trebui să ne limităm doar la 30 de minute online pe zi, potrivit expertei Rachelle Summers, care oferă în mod regulat sfaturi pe platforma TikTok, unde are peste 513.000 de urmăritori, relatează DailyMail.

@rachelle_summers_ Replying to @mal How much social media time per day? #mentalhealth #neuroscience #psychology ♬ original sound - Rachelle

Experta a explicat în detaliu motivele pentru care derularea nesfârșită poate provoca probleme serioase. Recent, ea a afirmat că ar trebui să petreci doar 30 de minute pe zi pe rețelele de socializare pentru a-ți menține creierul în formă. Într-un videoclip viral, care a adunat peste 170.000 de vizualizări, a explicat că utilizarea excesivă a platformelor precum Instagram, TikTok și Twitter poate contribui la anxietate și depresie. 

"Un studiu a analizat limitarea timpului petrecut pe rețelele sociale la doar 30 de minute pe zi și, timp de câteva săptămâni, au observat îmbunătățiri în ceea ce privește măsuri precum singurătatea, depresia, anxietatea și FOMO (n.r Fear of Missing Out- Frica de a rata ceva)", a explicat ea. 

FOMO reprezintă teama de a nu rata ceva și este caracterizată printr-un sentiment puternic de anxietate sau neliniște care apare atunci când cineva simte că ar putea rata o experiență, o oportunitate sau o conexiune socială. Sindromul FOMO este întâlnit în rândul persoanelor active pe platformele sociale, atunci când, din varii motive, nu au acces la social media.

Rachelle a menționat că cei care vor să petreacă mai mult de 30 de minute pe rețelele sociale, atunci ar trebui să păstreze o "listă de control" pentru a se asigura că nu exagerează cu timpul petrecut online

Întâi, ar trebui să stabilim un punct de referință, care ne va spune cât timp petrecem în prezent pe social media, a spus specialista. Apoi, este important să urmărim ciclurile de somn, capacitatea de atenție și starea de spirit pentru a identifica dacă petrecem prea mult timp pe rețelele sociale. Cei care nu dorm bine și se confruntă cu „ceața cerebrală” probabil petrec prea mult timp scrollând pe social media. 

În continuare, Rachel a subliniat importanța monitorizării stării de spirit și a disconfortului fizic asociat cu utilizarea excesivă a rețelelor sociale.  

Ea a mai spus că atunci când relațiile offline suferă sau dacă ne confruntăm cu simptome precum anxietatea sau depresia, ar trebui să reducem timpul petrecut pe social media. Rachel a sugerat că, în cazul în care întâmpinăm aceste simptome, ar trebui să reducem utilizarea rețelelor sociale cu 20%. Comentariile au arătat că mulți utilizatori au fost șocați să afle cât de puțin ar trebui să petreacă pe social media și mulți au recunoscut că se confruntă cu aceleași simptome. 

"Am stat 30 de minute la fiecare jumătate de oră”, a comentat cineva. 

Un alt utilizator a adăugat: "WOW, le-am atins pe aproape toate. Am de gând să-mi verific nivelul de utilizare al social media". 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite