Elon Musk amenință că va da în judecată Microsoft pentru datele de pe Twitter

0
Publicat:

Șeful Twitter, Elon Musk, a amenințat că va da în judecată Microsoft, acuzându-l pe gigantul tehnologic că folosește fără permisiune date de la compania sa de socializare.

Elon Musk
Elon Musk. Foto Shutterstock

"Au folosit ilegal datele Twitter. Este vremea pentru un proces", a scris multimiliardarul într-un tweet, răspunzând astfel planului Microsoft de a elimina Twitter din platforma sa de publicitate corporativă, scrie BBC, fără a oferi alte detalii sau dovezi care să susțină afirmația.

Microsoft a refuzat să comenteze atunci când a fost abordată de BBC joi.

Anterior, compania a declarat într-o notificare că platforma sa de publicitate „nu va mai suporta Twitter” de marți, 25 aprilie.

Drept urmare, cumpărătorii de reclame nu ar putea să-și acceseze conturile Twitter prin instrumentul de management social al Microsoft.

Alte canale de social media, cum ar fi Facebook, Instagram și LinkedIn, vor continua să fie disponibile”, a spus Microsoft.

E-mailul de presă al Twitter a răspuns la o interogare cu un emoji caca obișnuit.

Într-un tweet separat, în discuția despre datele platformei de socializare, domnul Musk a spus că este „deschis ideilor”.

Dar smulgerea bazei de date Twitter, demonetizarea acesteia (eliminarea reclamelor) și apoi vinderea datelor noastre altora nu este o soluție câștigătoare”, a adăugat el.

În februarie, Twitter a început să taxeze pentru datele pe care le colectează de la „sute de milioane” de utilizatori, cu un plan de bază care începe de la 100 de dolari pe lună.

Datele permit utilizatorilor să „gestioneze și să urmărească fiecare aspect al prezenței tale în rețelele sociale”, potrivit platformei.

Musk a redus locurile de muncă cu 80%

De când a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari (35,4 miliarde de lire sterline) în octombrie, domnul Musk și-a redus forța de muncă cu aproximativ 80% și a decis să stimuleze finanțele companiei prin măsuri, inclusiv taxarea utilizatorilor pentru verificarea „căpușă albastră”.

În ultimele luni, marile companii, inclusiv producătorul de iPhone Apple, au oprit publicitatea pe platformă din cauza preocupărilor legate de modul în care conținutul a fost moderat pe site.

În noiembrie, dl Musk a spus că Twitter a înregistrat o scădere „masivă” a veniturilor și a dat vina pe activiști pentru că au făcut presiuni pe agenții de publicitate.

Vorbind cu BBC săptămâna trecută, el a spus că Twitter mai avea doar câteva luni de trăit când a preluat conducerea. El a mai spus că „aproape toți agenții de publicitate s-au întors sau au spus că se vor întoarce” pe Twitter.

Musk a adăugat că Twitter ar putea fi profitabil până în al doilea trimestru al anului 2023 și ar fi dispus să vândă compania dacă va veni persoana potrivită.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite