Twitter amenință Meta cu acțiuni în justiție din cauza noii aplicații concurente Threads

0
Publicat:

Twitter ia în considerare o acțiune în justiție împotriva Meta în legătură cu aplicația rivală Threads, care a fost lansată miercuri pentru milioane de oameni și care se află în plină expansiune, potrivit BBC News.

Threads, un analog al Twitter. FOTO Adevărul
Threads, un analog al Twitter. FOTO Adevărul

Aplicația Threads, similară cu Twitter, a fost prezentată de reprezentanții Meta ca o alternativă „prietenoasă".

Elon Musk, de la Twitter, a acuzat concurența că a trișat, în timp ce Meta a negat oficial afirmațiile potrivit cărora foști angajați ai Twitter au ajutat la crearea Threads.

Pentru noua aplicație s-au înscris peste 30 de milioane de persoane, potrivit Meta. Cifra reprezintă mai puțin de o zecime din cei 350 de milioane de utilizatori estimați pe Twitter, potrivit Statista.

 „Incredibil de familiare"  

Twitter a avut nevoie de patru ani pentru a  ajunge la același număr de utilizatori pe care Threads l-a câștigat într-o zi, în condițiile în care Twitter și-a realizat baza de utilizatori de la zero, în timp ce Threads a putut să profite de cele două miliarde de utilizatori lunari preexistenți pe care Meta spune că Instagram îi are.

Reporterul de tehnologie James Clayton de la BBC News a apreciat, referitor la Threads, că aspectul și senzația sunt similare cu cele ale Twitter și că fluxul de știri și repostările sunt „incredibil de familiare".

Dar cum în SUA legea privind drepturile de autor nu protejează ideile, pentru ca Twitter să  câștige un eventual proces împotriva Meta ar trebui să dovedească faptul că a fost preluată propria proprietate intelectuală, cum ar fi codul de programare.

Meta deține, din 2012, un brevet pentru „comunicarea unui flux de știri", sistemul care afișează toate cele mai recente postări la folosirea Facebook.

Avocatul Twitter a trimis miercuri o scrisoare către Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, în care acuză compania de „însușirea sistematică, intenționată și ilegală a secretelor comerciale și a altor proprietăți intelectuale ale Twitter" pentru a crea Threads, arată BBC News, care citează agenția de știri Semafor.

Acuzațiile formulate arată că Meta a angajat zeci de foști angajați ai Twitter care „au avut și continuă să aibă acces la secretele comerciale ale Twitter și la alte informații extrem de confidențiale", ajutând astfel Meta să dezvolte ceea ce el a numit aplicația Threads „copiată".

Elon Musk: „Concurența este bună, trișatul nu"

În scrisoare a fost precizată intenția Twitter de a aplica cu strictețe drepturile sale de proprietate intelectuală. Documentul cere Meta să ia măsuri imediate pentru „a înceta să mai folosească orice secrete comerciale ale Twitter sau alte informații extrem de confidențiale".

BBC News a contactat ambele părți pentru comentarii.

„Concurența este bună, trișatul nu", a spus Elon Musk, ca răspuns la o postare pe Twitter care făcea referire la scrisoarea juridică, în timp ce purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, a precizat pe Threads că niciun fost angajat al Twitter nu a făcut parte din echipa de ingineri de la Threads.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite