CSJ a rămas fără un judecător

CSJ a rămas fără un judecător

Curtea Supremă de Justiţie a rămas fără un judecător. Este vorba despre Ghenadie Nicolaev. Parlamentul a adoptat vineri, 17 noiembrie, o hotărâre prin care judecătorul a fost eliberat din funcţie în baza cererii depuse, transmite IPN.

Tudor Deliu, despre mobilizarea generală din Transnistria: Guvernarea acţionează în tandem cu aşa-zisele autorităţile transnistrene

Tudor Deliu, despre mobilizarea generală din Transnistria: Guvernarea acţionează în tandem cu aşa-zisele autorităţile transnistrene

Liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, menţionează că, pe parcursul ultimei luni, majoritatea bărbaţilor din regiunea transnistreană au primit citaţii prin care sunt chemaţi la exerciţii de mobilizare generală. Politicianul susţine guvernarea de la Chişinău încearcă să treacă acest caz la tăcere şi acest fapt denotă că acţionează în tandem cu aşa-zisele organe din regiune, transmite IPN.

Sergiu Tofilat: Voi candida la alegerile pentru Primăria Chişinău

Sergiu Tofilat: Voi candida la alegerile pentru Primăria Chişinău

Activistul civic şi expertul în economie Sergiu Tofilat spune că va candida la alegerile pentru Primăria Chişinău. Tofilat afirmă că trebuie să fie revocat din funcţie duminică, 19 noiembrie, primarul suspendat Dorin Chirtoacă, iar în primăvară să fie organizate alegeri anticipate, pentru a nu admite faptul ca, până la alegerile locale noi din 2019, Primăria să fie controlată de către Vlad Plahotniuc, prin intermediul Silviei Radu, transmite IPN.

Mobilizarea generală din Trasnistria, menită să stabilească potenţialul uman de apărare al regiunii, în imagini

Mobilizarea generală din Trasnistria, menită să stabilească potenţialul uman de apărare al regiunii, în imagini

În urma unei dispoziţii semnate în septembrie curent de către liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, vineri, 17 noiembrie, în toate oraşele Transnistriei a avut loc mobilizarea generală. Asta a însemnat că majoritatea bărbaţilor din regiune au fost citaţi la domiciliu pentru a se prezenta la respectiva acţiune, scopul căreia este de a stabili numărul uman real pe care îl are malul stâng al Nistrului în cazul necesităţii de apărare militară.

Cum arată casele de lux ale şefilor CNA

Cum arată casele de lux ale şefilor CNA

Deşi au salarii lunare de circa 20 de mii de lei (1.000 de euro), majoritatea şefilor Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) conduc maşini scumpe şi locuiesc în case sau apartamente de lux, care costă milioane de lei. Jurnaliştii de la Ziarul de Gardă prezintă într-o nouă investigaţie averile deţinute de aceştia.

Experţi germani: Exporturile spre UE vor continua să crească cu suportul DCFTA

Experţi germani: Exporturile spre UE vor continua să crească cu suportul DCFTA

Exporturile către Uniunea Europeană vor creşte în continuare cu suportul Acordului de Comerţ Liber (DCFTA), susţinând dezvoltarea economică a Republicii Moldova. De această părere este Ricardo Giucci, liderul Echipei Economice Germane în Moldova, care a realizat un studiu despre „Impactul Acordului de Comerţ Liber asupra comerţului din Republica Moldova, inclusiv rolul investiţiilor străine directe în economia Republicii Moldova”.

Maia Sandu: Sarcina noastră este să mobilizăm oamenii care cred în democraţie

Maia Sandu: Sarcina noastră este să mobilizăm oamenii care cred în democraţie

Sarcina opoziţiei de dreapta în alegerile parlamentare de anul viitor este să mobilizeze masa critică de oameni care crede în democraţie, în pofida tuturor decepţiilor prin care au trecut din cauza guvernărilor proaste. Declaraţia a fost făcută de preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Dumitru Diacov, despre Traian Băsescu: L-au invitat la 7 televiziuni într-o zi şi s-a crezut Mesia în Moldova

Dumitru Diacov, despre Traian Băsescu: L-au invitat la 7 televiziuni într-o zi şi s-a crezut Mesia în Moldova

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, afirmă că implicarea lui Traian Băsescu în politica de la Chişinău este „ciudată”. Democratul consideră că fostul lider de la Cotroceni vine în Republica Moldova fiindcă aici s-ar bucura de mai multă atenţie. Cât priveşte viziunile politice unioniste ale ex-preşedintelui român, Diacov e de părere că acesta „vinde iluzii”.

România poate fi marea şansă a Republicii Moldova dacă aceasta vrea să îşi sporească substanţial securitatea energetică prin diversificarea resurselor de aprovizionare cu gaz natural. Construcţia gazoductului BRUA, prelungirea până la Chişinău a interconectorului Iaşi-Ungheni şi prezenţa americanilor de la Exxon în Marea Neagră ridică substanţial miza jocului în regiune.

acum 4 zile · comentarii (53)

Sugestia făcută de ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, pare să fie perfect logică şi limpede precum apa de izvor: în opinia sa, reprezentatul oficial al Federaţiei Ruse spune că "soluţia referendumului" ar fi cea mai potrivită pentru facilitarea unirii României cu Republica Moldova, asta fiind cea mai bună cale de urmat, şi nu invocarea unor considerente istorice.

acum 9 zile · comentarii (111)

Republica Moldova este un stat care are spaţiul public în afara controlului autorităţilor naţionale. Potrivit datelor furnizate de către Consiliul de Coordonare al Audiovizualului, 80% din ştirile, informaţiile şi comentariile vehiculate în spaţiul public, în orice limbă, sunt produse în Federaţia Rusă.

acum 11 zile · comentarii (117)

Imaginea Federaţiei Ruse în rândul opiniei publice româneşti este, în mare parte, negativă. Un fapt ce se datorează, în special, experienţelor istorice. De aceea, tot ce este livrat din partea Rusiei în România, cu excepţia culturii, este privit cu neîncredere. Realitatea este că mesajul transmis prin intermediul canalelor media oficiale ale statului rus nu prind în faţa publicului din Bucureşti, Cluj sau Iaşi, dar nici în restul ţării.

acum 13 zile · comentarii (101)

Acest text este radiografia unei manipulări de presă lansată de dincolo de Prut şi devenită deja iritantă prin persistenţă şi intensitate. Se încearcă acreditarea ideii că acolo ar exista un război fără rest şi fără prizonieri între guvern şi preşedinţie de tipul confruntării între Vest şi Est, Bine şi Rău, „cei buni“ şi „cei răi“.

luna trecuta · comentarii (23)

Deşi semnalele haosului persistă, o geană de speranţă animă evoluţiile ultimelor săptămâni, prin eforturile generale ale diplomaţiei şi ale politicienilor responsabili de a reduce propensiunea spre conflict şi a evita explozia de violenţă pe diferitele meridiane.

luna trecuta · comentarii (27)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

luna trecuta · comentarii (19)

La Chişinău, disputa Dodon-Plahotniuc, marcată până recent şi de înţelegeri punctuale pe numiri şi legi, cu precădere legea alegerilor pe sistemul mixt într-un tur, s-a transformat într-o operaţiune de izolare a Preşedintelui pe baza aberaţiilor şi faliilor stârnite în societate.

acum 2 luni · comentarii (28)

Ingerinţele Rusiei lui Putin în zone de conflict, acolo unde amplifică şi dirijează situaţia şi actorii nemulţumiţi spre război în detrimentul Statelor Unite şi a Occidentului, din lipsă de capabilităţi proprii de a înfrunta SUA, fac din Moscova cel mai important actor statal ce utilizează metodele războiului hibrid la nivel internaţional.

acum 3 luni · comentarii (58)

Federaţia Rusă este în cea mai complicată situaţie a sa de după prăbuşirea Zidului Berlinului. După anexarea Crimeei şi agresiunea militară din Estul Ucrainei, sancţiunile şi izolarea s-au abătut peste Rusia lui Putin, mai grele decât bravează Kremlinul că ar fi, ca impact.

acum 3 luni · comentarii (65)

Una dintre principalele teme ale dezbaterii politice şi mai ales războiul imagologic la nivelul Republicii Moldova, este astăzi definirea relaţiei (în evoluţie) dintre preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi liderul coaliţiei, Oligarhul care a Capturat Statul, după propaganda opoziţiei din stradă, Vladimir Plahotniuc.

acum 3 luni · comentarii (17)

La 25 de ani de ocupaţie pe Nistru, Republica Moldova, dar în egală măsură România şi alte state europene, au fost puse în faţa unei noi provocări marca Dmitri Rogozin. Rezultatul este unul cunoscut: vicepreşedintele Federaţiei Ruse a fost întors din drum, nu a putut tranzita(din nou) spaţiul aerian al României şi nu a ajuns la festivităţile create special pentru sine şi pentru Igor Dodon, preşedintele pro-rus de la Chişinău.

acum 4 luni · comentarii (87)
Postari Recente