Directoarea unei grădiniţe din Chişinău riscă până la 10 ani de închisoare pentru luare de mită

Directoarea unei grădiniţe din Chişinău riscă până la 10 ani de închisoare pentru luare de mită

Directoarea unei grădiniţe din Chişinău a fost reţinută de la locul de muncă miercuri, 20 septembrie, de către procurori şi ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie. Ea este bănuită că ar fi pretins şi primit 1.800 de lei de la părinţii unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniţă. Femeia a fost reţinută pentru 72 de ore, timp în care se va afla în custodia poliţiei.

O misiune FMI vine în Moldova | fmi

O misiune FMI vine în Moldova

O misiune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional se va afla la Chişinău în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, a anunţat astăzi ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, în cadrul audierilor la Comisia economie, buget şi finanţe a Parlamentului, transmite IPN.

Premierul Ucrainei vine la Chişinău la începutul lunii octombrie

Premierul Ucrainei vine la Chişinău la începutul lunii octombrie

Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, este aşteptat la Chişinău la începutul lunii octombrie. În timpul vizitei ar urma să fie semnat acordul bilateral între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei care va elimina sistemul de autorizaţii pentru transportatorii din ambele state, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, citat de IPN.

Dodon explică cum a ajuns încrederea în Preşedinţie la 60 la sută: „Continui să fiu deschis faţă de cetăţenii simpli. Merg personal la magazin”

Dodon explică cum a ajuns încrederea în Preşedinţie la 60 la sută: „Continui să fiu deschis faţă de cetăţenii simpli. Merg personal la magazin”

În cadrul unui interviu pentru TVR Cluj, Igor Dodon a încercat să explice cum ar fi ajuns încrederea în Preşedinţie de la câteva procente la 60% de când a preluat mandatul. Potrivit şefului statului, succesul în acest sens îl constituie faptul că este un politician „care se ţine de cuvânt”, dar şi pentru că ar fi rămas alături de oameni.

Granturi pentru gospodării agricole ecologice

Granturi pentru gospodării agricole ecologice

People in Need (PIN), organizaţie non-guvernamentală din Cehia cu reprezentanţă în Moldova, anunţă un concurs de propuneri de grant pentru gospodăriile agricole, asociaţii, cooperative sau grupuri de fermieri ce activează în sectorul agriculturii ecologice, transmite IPN.

Comratul critică decizia Chişinăului de a-l declara pe Rogozin persona non grata: „Nu este în interesul nostru să provocăm războaie diplomatice nejustificate”

Comratul critică decizia Chişinăului de a-l declara pe Rogozin persona non grata: „Nu este în interesul nostru să provocăm războaie diplomatice nejustificate”

Adunarea Populară a Găgăuziei (organul legislativ al autonomiei locale) a votat marţi, 19 septembrie, o Declaraţie prin care atenţionează Guvernul de la Chişinău că nu este în interesul Republicii Moldova provocarea unor „războie diplomatice nejustificate”, făcând referire la decizia MAE de a-l declara pe Dmitrii Rogozin persona non grata.

Andrian Candu a avut o întrevedere cu şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova | uniunea europeana

Andrian Candu a avut o întrevedere cu şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova

În cadrul unei întrevederi cu şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a subliniat determinarea autorităţilor de la Chişinău de a continua parcursul european şi procesele de modernizare ale ţării conform standardelor Uniunii Europene şi a angajamentelor asumate faţă de partenerii externi şi cetăţenii Republicii Moldova.

Dodon cere României să renunţe la ideea Unirii: Noi nu avem ambiţii teritoriale peste Prut, chiar dacă sunteţi pe pământuri moldoveneşti VIDEO

Dodon cere României să renunţe la ideea Unirii: Noi nu avem ambiţii teritoriale peste Prut, chiar dacă sunteţi pe pământuri moldoveneşti VIDEO

Igor Dodon îndeamnă politicienii de la Bucureşti să renunţe la ideea Unirii Republicii Moldova cu România, iar un prim semnal în acest sens ar fi semnarea tratatului de frontieră. Preşedintele moldovean consideră că nesemnarea acestui acord înseamnă că România nu recunoaşte statalitatea şi suveranitatea Republicii Moldova.

Năstase, către Candu: Ne dai lecţii cum ar trebui să fie opoziţia, poate ar fi cazul să plecaţi cu toţii în opoziţie

Năstase, către Candu: Ne dai lecţii cum ar trebui să fie opoziţia, poate ar fi cazul să plecaţi cu toţii în opoziţie

Preşedintele PPDA, Andrei Năstase, a declarat că ar fi cazul ca, „după 8 ani de dezastru, de cataclism economic, social, politic” să plece toată guvernarea în opoziţie, asta după ce şeful Legislativului, Andrian Candu, a afirmat că opoziţia are un mesaj confuz şi că nu este consolidată, subliniind intenţia PDM de a sprijini opoziţia prin diferite mecanisme pentru a ajuta-o să înţeleagă mai bine actul guvernării.

La Chişinău, disputa Dodon-Plahotniuc, marcată până recent şi de înţelegeri punctuale pe numiri şi legi, cu precădere legea alegerilor pe sistemul mixt într-un tur, s-a transformat într-o operaţiune de izolare a Preşedintelui pe baza aberaţiilor şi faliilor stârnite în societate.

acum 7 zile · comentarii (28)

Ingerinţele Rusiei lui Putin în zone de conflict, acolo unde amplifică şi dirijează situaţia şi actorii nemulţumiţi spre război în detrimentul Statelor Unite şi a Occidentului, din lipsă de capabilităţi proprii de a înfrunta SUA, fac din Moscova cel mai important actor statal ce utilizează metodele războiului hibrid la nivel internaţional.

acum 17 zile · comentarii (58)

Federaţia Rusă este în cea mai complicată situaţie a sa de după prăbuşirea Zidului Berlinului. După anexarea Crimeei şi agresiunea militară din Estul Ucrainei, sancţiunile şi izolarea s-au abătut peste Rusia lui Putin, mai grele decât bravează Kremlinul că ar fi, ca impact.

luna trecuta · comentarii (65)

Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.

luna trecuta · comentarii (56)

Dodon e nefericit: taman când reuşise, în fine, după un ocol de câteva mii de kilometri, să ia lumina cunoaşterii de la stăpânul său Rogozin, propriii lui deputaţi „socialişti“ l-au făcut de râs. Cu duplicitatea caracteristică spaţiului trans-prutean, respectivii şi-au păstrat cetăţenia română, ignorând complet ordinul său din iarnă, de a renunţa la ea.

luna trecuta · comentarii (60)

Una dintre principalele teme ale dezbaterii politice şi mai ales războiul imagologic la nivelul Republicii Moldova, este astăzi definirea relaţiei (în evoluţie) dintre preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi liderul coaliţiei, Oligarhul care a Capturat Statul, după propaganda opoziţiei din stradă, Vladimir Plahotniuc.

acum 2 luni · comentarii (17)

La 25 de ani de ocupaţie pe Nistru, Republica Moldova, dar în egală măsură România şi alte state europene, au fost puse în faţa unei noi provocări marca Dmitri Rogozin. Rezultatul este unul cunoscut: vicepreşedintele Federaţiei Ruse a fost întors din drum, nu a putut tranzita(din nou) spaţiul aerian al României şi nu a ajuns la festivităţile create special pentru sine şi pentru Igor Dodon, preşedintele pro-rus de la Chişinău.

acum 2 luni · comentarii (87)

E ora 10:30 dimineaţa şi Volodea se trezeşte pentru a-şi aduna gândurile. Volodea e din Soroca, are 26 de ani şi trăieşte din banii care i-au mai rămas de la munca în construcţii la Moscova. Acum se gândeşte să meargă la Chişinău, să se angajeze undeva. Primul lucru pe care-l face e să deschidă contul de Facebook pentru a mai schimba două vorbe cu un fost coleg de şcoală, stabilit acum în capitală.

acum 2 luni · comentarii (7)

Manipularea orchestrată de către binomul Plahotniuc-Dodon la Chişinău continuă. Pe data de 20 iulie 2017 a fost votată legea care modifică, în pofida recomandărilor europene şi americane, sistemul de vot, iar în aceeaşi zi, ca să acopere subiectul legat de votul parlamentului, a fost votată de către Legislativ o declaraţie pompoasă privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Rrepublicii Moldova.

acum 2 luni · comentarii (11)

În anul 2010 Viktor Ianucovici câştigă alegerile prezidenţiale din Ucraina fără a avea o majoritate în Parlament. Din acest motiv, iniţiază o reformă electorală prn care se dorea introducerea votului mixt. În 2011 Comisia de la Veneţia a analizat proiectul de lege şi a recomandat ca acest sistem electoral să nu fie introdus.

acum 2 luni · comentarii (3)

Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova, care a atins plafonul de creştere în opinia publică şi a început să intre pe panta descendentă, nu mai ştie ce să mai facă ca să şocheze şi să se menţine în atenţia publică.

acum 2 luni · comentarii (31)

Şi a trecut şi mixtul ca trenul prin gară, şi în a doua lectură. O strategie de imagine şi promovare câştigătoare, fără a da posibilitatea de mobilizare excesivă opoziţiei, şi în miez de vară, înainte de vacanţă, şi în ultima zi a activităţii în plen a Parlamentului, şi cu un vot copleşitor, 74 de voturi „pentru“, o majoritatea constituţională largă, la care au concurat toate resursele actualei puteri.

acum 2 luni · comentarii (12)

Votul de joi 20 iulie 2017 din Parlamentul Republicii Moldova pentru schimbarea sistemului electoral a decurs fără surprize: binomul a primit 74 de voturi în Parlament (democraţii lui Plahotniuc şi socialiştii lui Dodon au votat cot la cot), iar public, intern şi internaţional, s-a validat definitiv. De aici înainte binomul va deveni principala grilă de evaluare a situaţiei (geo)politice de la Chişinău.

acum 2 luni · comentarii (47)

Federaţia Rusă, prin vocea vicepremierului Dmitri Rogozin, a ameninţat Republica Moldova cu o intervenţia militară precum cea din Georgia. Declaraţiile au venit imediat după ce Parlamentul Republicii Moldova a aprobat cu majoritate de voturi o „Somaţie" de retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreană.

acum 2 luni · comentarii (83)

Conflictul din Ucraina intră de acum într-o nouă fază, perfect logică în ceea ce este, odată cu anexarea ilegală a Crimeei, o mişcare amplă şi susţinută de recuperare de către Rusia a unei părţi a teritoriilor ce au aparţinut odinioară Rusiei Imperiale şi URSS.

acum 2 luni · comentarii (71)
Postari Recente