Stiri despre laura codruta kovesi

  443 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine mai este Dumnezeu, în post-Iad?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine mai este Dumnezeu, în post-Iad?

  Suntem în decembrie 2019. Mihai Gâdea îşi drege uşor glasul şi priveşte în drona-cameraman. În studiourile Antenei 3, atmosfera este apăsătoare, iar zecile de oameni adunaţi să-şi susţină candidaţii la prezidenţiale se foiesc, la reintrarea în emisie.

 • Băsescu: Codruţa Kovesi poate fi o variantă competitivă pentru Iohannis la alegerile prezidenţiale din 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu: Codruţa Kovesi poate fi o variantă competitivă pentru Iohannis la alegerile prezidenţiale din 2019

  Liderul PMP Traian Băsescu a comentat vineri seara, la B1 TV, articolul publicat de jurnaliştii de la Le Monde, care au făcut un top al politicienilor în creştere din Europa în care Laura Codruţa Kovesi ocupă locul al patrulea, fostul preşedinte spunând că şefa DNA ar fi o variantă competitivă pentru Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din 2019.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce revocarea lui Kovesi e o idee proastă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce revocarea lui Kovesi e o idee proastă

  Încet-încet, se dezvoltă ideea că ministrul Justiţiei ar putea declanşa procedura de revocare a celor doi procurori generali, Augustin Lazăr şi Codruţa Kovesi, ca răspuns la decizia CCR că au încălcat separaţia puterilor în stat cu urmărirea guvernului Grindeanu pentru ordonanţa 13.

 • Va cere ministrul Justiţiei
revocarea şefilor de parchete? Linii roşii de demarcaţie între puterile
statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va cere ministrul Justiţiei revocarea şefilor de parchete? Linii roşii de demarcaţie între puterile statului

  Cetăţenii atenţi la funcţionarea statului de drept aşteaptă evaluarea ministrului Justiţiei referitoare la cei doi şefi de parchete, Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr, acuzaţi de CCR pentru încălcarea separaţiilor puterilor în stat în cazul OUG 13. A curs multă cerneală pe acest subiect, dar o contribuţie la discuţie, nu neapărat bazată pe o mulţime de texte juridice este, cred, binevenită

 • Iohannis: Nu cred că cineva va solicita revocarea şefei DNA. Mă bazez pe informaţii. Sunt foarte mulţumit de
activitatea şefilor DNA şi DIICOT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: Nu cred că cineva va solicita revocarea şefei DNA. Mă bazez pe informaţii. Sunt foarte mulţumit de activitatea şefilor DNA şi DIICOT

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu există niciun demers în sensul revocării procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în contextul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, evaluează activitatea procurorului-general, dar şi a şefilor DNA şi DIICOT. Întrebat pe ce se bazează când spune că nu există niciun demers de revocare a procurorilor-şefi, Iohannis a răspuns: „Pe informaţii“.

 • Dragnea sugerează că Lazăr şi Kovesi ar trebui schimbaţi: Nu are rost să ne ascundem după degete. Motivarea CCR, clară şi fără echivoc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragnea sugerează că Lazăr şi Kovesi ar trebui schimbaţi: Nu are rost să ne ascundem după degete. Motivarea CCR, clară şi fără echivoc

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la finalul bilanţului MAI, că aşteaptă cu „foarte mare interes” poziţia ministrului Justiţiei în privinţa activităţii Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA şi a procurorului general, Augustin Lazăr, deoarece nu are rost „să ne ascundem după degete”, în condiţiile în care Curtea Constituţională a prezentat o motivare „amplă, destul de clară şi fără echivoc”.

 • Iohannis este foarte mulţumit de activitatea procurorului general şi a procurorului şef al DNA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis este foarte mulţumit de activitatea procurorului general şi a procurorului şef al DNA

  Preşedintele Klaus Iohannis este foarte mulţumit de activitatea procurorului general Augustin Lazăr şi de cea a procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, potrivit unor surse din Administraţia Prezidenţială, în contextul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunea că va avea zilele următoare o discuţie cu procurorul general şi, separat, cu procurorul general al DNA, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea.

 • Tudorel
Toader, mai valet decât Valer Dorneanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudorel Toader, mai valet decât Valer Dorneanu

  Să facem o scurtă socoteală. Începem cu tot circul jucat amatoriceşte de majoritatea parlamentară PSD-ALDE în jurul abrogării Ordonanţei 13, televizata punerea de cenuşă în cap a unor pesedişti de frunte, mimarea recunoaşterea greşelii, momentul de căinţă, dizarmonic jucat de fals îmblânzitul Liviu Dragnea.

 • Procurorul general, despre afirmaţiile ministrului Justiţiei: Nu îmi dau demisia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procurorul general, despre afirmaţiile ministrului Justiţiei: Nu îmi dau demisia

  Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni că nu va demisiona, răspunzând astfel afirmaţiilor ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a spus că va face o analiză a activităţii Ministerului Public în următoarele două săptămâni şi atunci va lua o deciziei privind revocarea lui Lazăr, dar a lăsat să se înţeleagă că până atunci acesta şi-ar putea da demisia.

 • Ministrul Justiţiei spune că va discuta cu Lazăr şi Kovesi despre ancheta pe OUG 13 şi nu exclude demisia lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Justiţiei spune că va discuta cu Lazăr şi Kovesi despre ancheta pe OUG 13 şi nu exclude demisia lor

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, la Antena 3, că va avea zilele următoare o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei CCR, şi dă de înţeles că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.

 • Băsescu: Ca preşedinte, nu ezitam să o demit pe Kövesi, după decizia CCR despre ancheta privind OUG 13/2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu: Ca preşedinte, nu ezitam să o demit pe Kövesi, după decizia CCR despre ancheta privind OUG 13/2017

  Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, joi, la România TV, că ar fi demis-o, din calitatea de şef al statului, pe Laura Codruţa Kövesi dacă judecătorii Curţii Constituţionale ar fi constatat că DNA a încălcat Constituţia, cum s-a întâmplat în cazul sesizării depuse de preşedintele Senatului legate de ancheta procurorilor anticorupţie privind modul de adoptare a OUG 13/2017.

 • „Noi suntem DNA“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Noi suntem DNA“

  Un singur pasaj din raportul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, m-a marcat ca fiind important, în analiza mea, eminamente politică. Este finalul declaraţiilor de bilanţ, este ceea ce doamna Kovesi le transmite procurorilor, colegilor din Direcţie.

 • UPDATE Iohannis: „Lupta anticorupţie a fost pusă în mod real la încercare”. Ana Birchall: „Numărul persoanelor achitate a crescut în 2016 semnificativ”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Iohannis: „Lupta anticorupţie a fost pusă în mod real la încercare”. Ana Birchall: „Numărul persoanelor achitate a crescut în 2016 semnificativ”

  Anul trecut au fost trimise în judecată de către procurorii anticorupţie peste 1.300 de persoane, s-au luat măsuri asiguratorii de 760 milioane de euro, iar procentul de achitări s-a menţinut sub 10%, a anunţat şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat însă că „ireversibilitatea luptei anticorupţie nu este una garantată”, dar că „sabia lui Damocles pare a fi fost, pentru moment, îndepărtată”.