Ponta spune ce șanse au Kovesi și Geoană la președinție. Dezvăluiri despre momentul numirii lui Kovesi la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier, Victor Ponta, a susținut, la Adevărul Live, că Laura Codruța Kovesi și Mircea Geoană nu ar avea succes la prezidențiale fără susținerea partide mari.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Fără un partid, niciunul nu are nicio șansă la președinție, câștigă candidatul PNL sau PSD”, a susținut fostul premier Victor Ponta la Adevărul Live, fiind de părere că în acest moment nici George Simion, președintele AUR, nu are șanse să câștige alegerile prezidențiale, ci doar să intre în turul doi.

Fostul premier a mai punctat că PSD, partidul din care a făcut parte, poate avea, la alegeri, avantajul unei bune guvernăriar după preluarea rotativei.

„Ciolacu trebuie să vină pe ideea că PSD a avut cei mai buni prim-miniștri și atunci trebuie să confirmi. Să confirme legenda că PSD când vine la guvernare lumea o duce bine, s-a cam schimbat pe vremea lui Dragnea că i-a tot schimbat. Problema principala este să convingem oamenii să mai vină la vot”, a mai spus Victor Ponta. . 

Întrebat dacă ar numi-o iar pe Laura Codruța Kovesi la conducerea DNA, fostul premier a răspuns: „Eu am crezut că ea chiar vrea să fie procuror, dar ea vrea să fie om politic și este om politic”, indicând că „a fost o înțelegere cu domnul Băsescu”

Geoană și Kovesi, numele vehiculate pentru prezidențialele din 2024

Numele secretarului general-adjunct al NATO, Mircea Geoană și cel al șefei EPPO, Laura Codruța Kovesi a fost vehiculat de mai multe ori în spațiul public cu privire la alegerile prezidențiale de anul viitor. 

Totodată, mai multe multe sondaje dau șanse mari cîștigării președinției de către cei doi în cazul unor candidaturi. Potrivit unui sondaj ATLAS, Mircea Geoană are cele mai mari șanse în cursa prezidențială din 2024. Numărul 2 din NATO este candidatul preferat de 14,5% din alegătorii cu drept de vot și și conduce în toate scenariile pentru al doilea tur.

În cazul în care candidatul PSD este Marcel Ciolacu, cursa pentru scaunul de la Cotroceni este câștigată de Laura Codruța Kovesi, cu un punctaj de 15,7%. În turul doi, Mircea Geoană reiese câștigător în toate scenariile indiferent de contra candidat.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite