Ce spune Kovesi despre o eventuală candidatură la prezidențiale, după ce a fost măsurată în mai multe sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta șefă DNA și actuală șefă EPPO, Laura Codruța Kovesi, a negat în cadrul unui interviu pentru Spotmedia că ar putea candida la prezidențiale, în contextul în care a fost măsurată în mai multe sondaje. Procurorul șef EPPO a mai explicat că sondajele ar trebui să privească candidații reali, actuala abordare având un efect nociv asupra democrației. 

Șefa EPPO neagă în continuare o posibilă candidatură la prezidențiale FOTO Arhivă Adevărul
Șefa EPPO neagă în continuare o posibilă candidatură la prezidențiale FOTO Arhivă Adevărul

„Nu voi candida. Am văzut în ultima perioadă de timp că, în ciuda răspunsurilor mele, sunt persoane care încă analizează așa-zisa mea candidatură. Probabil că sunt genul de oameni care iau decizii și apoi se răzgândesc. Nu este cazul meu. Nu m-am răzgândit și cred că discuția referitoare la alegeri trebuie să fie despre candidați reali, pentru că dacă facem alegerile despre fantome, nu cred că este sănătos pentru democrație. Oamenii vor un candidat real, nu fantome. Iar dacă în continuare se măsoară fantomele, nu este ceva serios. Singurul lucru pe care pot să-l spun despre alegeri este că, da, voi vota, dar nu voi candida”, a explicat șefa EPPO, Laura Copdruța Kovesi, într-un interviu pentru Spotmedia.

Unul dintre sondajele care măsoară o candidatură a fostei șefe DNA, prezintă un câștig al Laurei Codruța Kovesi în cazul în care candidatul PSD este Marcel Ciolacu. Astfel, cursa pentru scaunul de la Cotroceni este câștigată de Laura Codruța Kovesi, cu un punctaj de 15,7%.

Pe următoarele locuri se situează liderul PSD, George Simion, Nicolae Ciucă, Cătălin Drulă, Diana Șoșoacă, Dacian Cioloș, Ludovic Orban, Eduard Hellving și Kelemen Hunor.

Datele sondajului arată că Kovesi reușește să ajungă în turul doi în toate scenariile testate, însă în varianta în care contracandidatul este Mircea Geoana, fosta șefă a DNA ar pierde alegerile.   

Un alt sondaj arată însă că majoritatea românilor ar vrea în continuare un președinte bărbat, preferabil din zona politică de dreapta și care să aibă experiență, dar și cu un profil de candidat independent. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite