Stiri despre guvernare

  361 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fără
soluţie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără soluţie?

  Nu au prea avut parte cei care conduc astăzi PSD-ul de minivacanţa prilejuită de Ziua Naţională. Viaţa le-a impus să se mai sacrifice încă o dată. Urmând ca foarte curând să recupereze. Care în Brazilia, care în Maldive.

 • Soldaţii români, umiliţi de politicieni puşi pe căpătuială. Trimişi la moarte cu arme stricate, flămânzi şi operaţi pe viu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soldaţii români, umiliţi de politicieni puşi pe căpătuială. Trimişi la moarte cu arme stricate, flămânzi şi operaţi pe viu

  Documentele arată o realitate cruntă a participării României la Primul Război Mondial. Armata română a fost victima corupţiei politicienilor şi guvernanţilor din acea perioadă. Soldaţii au fost trimişi la moarte cu echipament prost, fără cartuşe, cu ofiţeri slabi şi laşi, dar mai ales cu hrană puţină şi fără asistenţă medicală.

 • Doar un stat paralel? Nu, zeci!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doar un stat paralel? Nu, zeci!

  Liviu Dragnea and co. vorbeau despre existenţa unui stat paralel în România. Nu e doar unul, sunt zeci de astfel de state paralele!

 • Fake news ruseşti cu sondaje „americane“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fake news ruseşti cu sondaje „americane“

  Imaginaţi-vă că vă aflaţi într-o cafenea pe malurile Tamisei sau a Senei, în piaţa centrală din Bruxelles sau Frankfurt, şi citiţi The Economist.

 • Se mişcă Strada. Cine-i provoacă pe români?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se mişcă Strada. Cine-i provoacă pe români?

  Pe măsură ce înaintăm spre iarnă, sunt tot mai multe semne că se mişcă Strada. Manifestaţiile de stradă par iminente şi ne anunţă că protestele populare sunt gata să explodeze oricând. Paiele pe foc sunt puse conştient sau inconştient de faptele, declaraţiile şi intenţiile politicienilor la putere.

 • Ponta: Tudose să preia conducerea PSD şi să guverneze bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: Tudose să preia conducerea PSD şi să guverneze bine

  Fostul premier Victor Ponta afirmă, într-o postare pe Facebook, că este bine că premierul Mihai Tudose rămâne în funcţie, dar consideră că acesta ar trebui să preia conducerea PSD, avertizând că dacă Liviu Dragnea va rămâne şef la partid, "lucrurile vor merge din rău în mai rău".

 • România intră în era instabilităţii politice accentuate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România intră în era instabilităţii politice accentuate?

  Un mai mult decât bizar sondaj de opinie, realizat telefonic de un institut controlat de încă şi mai bizarul sociolog Marius Pieleanu, un ins ce dă semne că ar suferi de ubicuitate, executând un aiuritor slalom seară de seară pe la diverse televiziuni spre a face, când mai pe ascuns, când mai pe faţă, politică pesedistă clară, a pus pe jar, de câteva zile, încoace, principalul partid în mâna căruia se află frâiele guvernării.

 • Domnilor guvernanţi, NU vă jucaţi cu focul. Vreţi să daţi foc la ţară?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnilor guvernanţi, NU vă jucaţi cu focul. Vreţi să daţi foc la ţară?

  Tensiunile se acumulează în zona justiţiei. CCR ar urma să se pronunţe azi în privinţa cererilor formulate de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Ministerul Public, componentă a autorităţii judecătoreşti, pe de altă parte.

 • Surse: Dragnea le-a făcut prima concesie majoră maghiarilor pentru
liniştea guvernării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surse: Dragnea le-a făcut prima concesie majoră maghiarilor pentru liniştea guvernării

  Deşi Liviu Dragnea neagă, PSD şi UDMR s-au înţeles ca statul să asigure folosirea limbii materne în comunităţile unde există cel puţin 15% minoritari, au declarat surse din PSD pentru „Adevărul“. Legea actuală cere 20%, în timp ce liderii maghiari solicitau ca pragul să fie coborât la 10%. PSD şi-a conservat astfel voturile UDMR din Parlament

 • Ministrul Liviu Pop
merge mai departe, simbol al guvernării PSD-ALDE. Bilanţ la trei luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Liviu Pop merge mai departe, simbol al guvernării PSD-ALDE. Bilanţ la trei luni

  Indiferent ce gafe a făcut sau spus, Liviu Pop este un ministru intangibil. Nu se poate atinge nimeni de el, nici premierul, nici conducerea coaliţiei de guvernare. Nu contează pierderile de imagine uriaşe pe care le înregistrează guvernul şi PSD. Liviu Pop merge mai departe din gafă în gafă, din aiureală în aiureală, fără să-i pese cuiva că a ajuns de râsul curcilor.

 • Principiile de „bună guvernare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Principiile de „bună guvernare“

  Conceptul „bună guvernare“ a fost îmbrăţişat, mai întâi, de elitele reformiste internaţionale în contextul unei insatisfacţii tot mai acute faţă de lideri şi practici politice din ţările în curs de dezvoltare şi cele eliberate de comunism.

 • Capii guvernării se
comportă precum „capra râioasă care ţine coada sus“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capii guvernării se comportă precum „capra râioasă care ţine coada sus“

  Nici nu ştii ce să faci: să râzi sau să plângi la inepţiile pe care le debitează capii guvernării. Şi nu mă refer doar la Liviu Pop, care ar putea ajunge personajul central al unei comedii spumoase de mare succes. Mă refer la mai toţi şefii guvernării, pe care îi  poţi plasa imediat în categoria „copiii spun lucruri trăznite“.

 • De ce PSD se va izbi de zid?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce PSD se va izbi de zid?

  De ce PSD se va izbi de zid? Răspunsul simplu este „pentru că poate“ şi „pentru că nu crede că i se poate întâmpla ceva“. Răspunsul un pic mai complex ar fi pentru că, la nivel de conducere, fie a pierdut contactul realităţii politico-economice (pulsul celei sociale probabil crede că îl are, văzând periodic sondaje), fie pur şi simplu nu îi pasă de valurile care încep să se ridice încet şi sigur împotriva guvernării şi majorităţii parlamentare.

 • Executând orbeşte ordinele şefilor politici,
ministrul Toader se scufundă în ridicol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Executând orbeşte ordinele şefilor politici, ministrul Toader se scufundă în ridicol

  Încă o dovadă că ministrul Toader este „prizonierul” coaliţiei de guvernare. Acceptă să-şi terfelească numele şi renumele doar pentru a face pe plac premierului şi şefilor coaliţiei PSD-ALDE. Văzând că pe Codruţa Kovesi nu au cum s-o mazilească, şefii coaliţiei au decis să-l execute pe Procurorul General, Augustin Lazăr, care, în mintea lor, nu se bucură de o susţinere internă şi externă comparabilă cu a dnei Kovesi.

 • Ce are de făcut PSD pentru o lungă guvernare şi face pe dos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce are de făcut PSD pentru o lungă guvernare şi face pe dos

  PSD a reuşit performanţa unică să-şi dea jos propriul guvern şi să pornească în primele şase luni de guvernare cam câte o criză pe săptămână. A creat convingerea că nu ştie ce să facă la guvernare şi că metoda favorită de conducere este să arunce ţara în haos după care vine şi spune că renunţă la tot ceea ce speriase opinia publică. După care o ia de la capăt.