"Curtea Eroilor"

Din respect pentru eroii neamului cazuti pe campul de lupta in primul si al doilea razboi mondial, aruncati in gropi straine, fara cruce, lumanare si slujba religioasa, mai multi sateni, veterani de

Dacă mi-a mai venit inima la loc în ultima vreme e fiindcă l-am văzut pe ministrul Nelu Tătaru promiţându-ne că nu ne lasă de izbelişte. A primit în fine masca specializată şi aşa echipat vorbea mai alaltăieri de la Constanţa asigurându-ne că va merge peste tot, în locurile unde treaba nu stă bine şi spitalele nu se descurcă.

acum 16 ore · comentarii (0)

Ieri, la şedinţa de la Cotroceni, s-a făcut primul pas spre spaima PNL:  restructurarea cheltuielilor bugetare. Preşedintele Iohannis a anunţat „reevaluarea” tuturor cheltuielilor bugetare, evitând cuvântul restructurare. Această „reevaluare” nu poate fi decât în jos, nu crede nimeni altceva. Oricum guvernul avea în plan aşa ceva. Dar după alegerile anticipate. Ghinion!  .

acum 22 ore · comentarii (81)

Am criticat de multe ori guvernul Orban, când am considerat că trebuie criticat. Azi despre meritele guvernului Orban, care nu sunt puţine şi, în general, ignorate de comentatori şi analişti. România stă mai bine în criza generată de pandemie, comparativ cu alte ţări. În ciuda faptului că nu avea niciun fel de rezerve şi stocuri în lupta cu un virus cumplit şi pervers.

acum 2 zile · comentarii (34)

În marea de ştiri negative legate de pandemia actuală de COVID-19, este nevoie să privim şi spre veştile bune; veşti pe care mass-media nu pune, deseori, accentul. Iată şapte ştiri care ar putea să ne arate „lumina de la capătul tunelului” acestei pandemii.

acum 2 zile · comentarii (10)

Se poate cu uşurinţă constata că pandemia noului coronavirus le-a oferit adversarilor „clasici” ai Occidentului, cum ar fi Rusia şi China, oportunităţi nemaiîntâlnite până acum în contextul războaielor informaţionale pe care aceste ţări le coordonează prin diverşi proxy şi canale afiliate.

acum 2 zile · comentarii (98)

Pomana electorală în vremuri de criză sanitară se face cu mănuşi, măşti de protecţie şi spirt. În timp ce spitalele se închid din cauza lipsei de echipamente de protecţie, primarii găsesc cu uşurinţă resurse să plătească sume colosale pentru achiziţia acestora, privând unităţile medicale de cele necesare.

acum 3 zile · comentarii (36)

Tot mai multe voci ale unor specialişti sau instituţii internaţionale avertizează asupra crizei economice globale ce urmează pandemiei de COVID-19. Echipe de experţi de la instituţii de prestigiu, şi aflate în spatele guvernelor din lumea întreagă evaluează cum se va resimţi economia globală după închiderea unităţilor de producţie şi a lanţurilor de desfacere a produselor, începând cu  trimestrul doi al anului 2020.

acum 3 zile · comentarii (15)

În timp ce stăm cuminţi în autoizolare, drujbele lucrează neîntrerupt în păduri, unele chiar arii protejate. Este cazul sitului Natura 2000 din Dobrovăţ, Iaşi. Se taie la zero sub pretextul reîntineririi pădurii, totul cu avize legale. Ministrul Mediului este Costel Alexe din Iaşi.

acum 4 zile · comentarii (20)

Mulţi copii din familii sărace nu au văzut computere decât în poze. Mulţi profesori din comunităţile mai mici n-au acces la infrastructura sau nu au primit pregătirea pentru a putea ţine lecţii online la nivelul de calitate necesar. Mulţi părinţi se luptă zilnic să-şi păstreze locul de muncă şi le e foarte greu să joace şi rolul de educatori.

acum 4 zile · comentarii (1)

Suntem zilnic ţinta a nenumărate zvonuri. Fake-news-urile fac parte din meniul cotidian al vieţii noastre. Ele sunt cum nu se poate mai primejdioase în contextul condiţiilor excepţionale cu care se confruntă ţara. Firesc, aşadar, apelul autorităţilor nu doar să nu le dăm crezare, ci să ne informăm în exclusivitate din surse atent verificate.

acum 4 zile · comentarii (54)