VIDEO Sergiu Mocanu prezintă o ipoteză-şoc: Vlad Plahotniuc îl vrea pe Andrei Năstase în funcţia de prim-ministru 9

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că Vlad Plahotniuc îl vrea pe Andrei Năstase în funcţia de prim-ministru. În opinia sa, dacă preşedintele Platformei DA ajunge premier, Plahotniuc va avea şanse mari să nu fie extrădat din Statele Unite, deoarece niciun judecător american nu ar accepta extrădarea lui Plahotniuc când la guvernare în R. Moldova se află duşmanul lui, existând bănuiala că Plahotniuc ar putea fi persecutat.

VIDEO Sergiu Mocanu prezintă o ipoteză-şoc: Vlad Plahotniuc îl vrea pe Andrei Năstase în funcţia de prim-ministru Vezi comentarii 9

Dodon, despre afacerea clandestină cu elicoptere de la Criuleni: Băieţii sunt foarte talentaţi. Ar fi cazul să le dăm posibilitatea să activeze legal

Dodon, despre afacerea clandestină cu elicoptere de la Criuleni: Băieţii sunt foarte talentaţi. Ar fi cazul să le dăm posibilitatea să activeze legal

Igor Dodon consideră că cei implicaţi în fabricarea clandestină dintr-un depozit de la Criuleni au încălcat legislaţia şi trebuie sancţionaţi. Totodată, preşedintele afirmă că „băieţii sunt foarte talentaţi” şi că ar trebui să le fie oferită şansa să activeze legal în producerea de aparate de zbor.

Igor Dodon: Opoziţia vrea să blocheze Guvernul

Igor Dodon: Opoziţia vrea să blocheze Guvernul

Igor Dodon susţine că „Sandu-Candu-Plaha-Şor” au boicotat ieri, 2 iulie, şedinţa Parlamentului, ca Guvernul să nu poată prezenta proiectele care prevăd 700 de lei pentru 660 de mii de pensionari, supliment la pensie, majorarea salariilor la medici, cu dublarea lor pe etape, alocarea suplimentară a 100 de mii de lei pentru fondul de subvenţionare a agricultorilor şi alte proiecte importante, transmite IPN.

O nouă şedinţă a Parlamentului, amânată din lipsă de cvorum. Şeful fracţiunii PAS îl acuză pe Igor Dodon de uzurparea puterii de stat

O nouă şedinţă a Parlamentului, amânată din lipsă de cvorum. Şeful fracţiunii PAS îl acuză pe Igor Dodon de uzurparea puterii de stat

Şedinţa Parlamentului de vineri, 3 iulie, unde urma să fie examinată asumarea de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, la fel a fost amânată din lipsă de cvorum, cum s-a întâmplat şi joi. Următoarea şedinţă va avea loc săptămâna viitoare.

Pro Moldova şi Platforma DA au avut o rundă de consultări: A fost agreată necesitatea învestirii unui nou Guvern

Pro Moldova şi Platforma DA au avut o rundă de consultări: A fost agreată necesitatea învestirii unui nou Guvern

Reprezentanţii grupului parlamentar Pro Moldova au avut o rundă de consultări cu reprezentanţii fracţiunii Platforma Demnitate şi Adevăr, la care au discutat situaţia social-politică şi economică din R. Moldova. Într-un comunicat de presă se precizează că „părţile au abordat problema incompetenţei probate a actualului Executiv şi au agreat necesitatea învestirii unui Guvern anti-criză”.

Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale ale Tiraspolului de îngrădire a liberei circulaţii

Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale ale Tiraspolului de îngrădire a liberei circulaţii

Începând cu data de 17 martie şi până pe 1 iunie, Tiraspolul a instalat în Zona de Securitate 37 de posturi de control ilegale –  fixe, mobile şi pedestre. O spune vicepremierul pentru reintegrare Cristina Lesnic, care menţionează că aceste acţiuni nu reprezintă altceva decât îngrădirea trecerii pentru localnicii din 11 localităţi aflate sub jurisdicţia constituţională a Republicii Moldova.

Expertul Cristian Hriţuc, despre dispariţia deputatului Ştefan Gaţcan: „Sunt acţiuni care seamănă identic cu cele făcute de NKVD lui Stalin”

Expertul Cristian Hriţuc, despre dispariţia deputatului Ştefan Gaţcan: „Sunt acţiuni care seamănă identic cu cele făcute de NKVD lui Stalin”

Fostul consilier de stat al preşedintelui Traian Băsescu, consultantul politic Cristian-Gabriel Hriţuc, consideră că „regimul Dodon a ajuns precum regimul sovietic din anii 50, când opozanţii dispăreau peste noapte”.  Mai exact, expertul se referă la cazul disparţiei deputatului Ştefan Gaţcan, despre care spune că seamăna identic cu acţiunile făcute „de NKVD lui Stalin”.

La Chişinău, actuala coaliţie PSRM-PDM a pierdut majoritatea. Motiv pentru ca regimul prorus al lui Igor Dodon în sine să se clatine puternic. Dar atât dărâmarea guvernului fără nume al lui Dodon, cât şi constituirea unei noi majorităţi trece prin chinurile facerii din cauza multor limite naturale pe care le au sau unora artificiale pe care şi le-au auto-impus partidele componente ale posibilei viitoare coaliţii

acum 11 zile · comentarii (12)

Epoca şi regimul Dodon sunt aproape de final. Acesta e un lucru cert, dacă e să analizezi exact gradul de adecvare şi livrabilele pe care preşedintele Igor Dodon, partidul şi guvernul său le-au oferit către populaţie, calitatea serviciilor guvernării şi mai ales gestiunea crizei pandemiei de coronavirus.

acum 25 zile · comentarii (12)

În perspectiva ultimelor evoluţii tot mai inflamate de la Chişinău, nu trebuie ignorată pădurea din cauza copacilor. Iar pădurea înseamnă alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 şi posibilitatea schimbării majorităţii guvernamentale, de la una pro-rusă şi (tot mai) antiromânească la una pro-europeană şi, cel puţin, nu antiromânească.

luna trecuta · comentarii (10)

Ajutorul României pentru Republica Moldova, cel mai important dacă îl comparăm cu sprijinul oferit de alte state, s-a transformat într-o telenovelă din patru episoade a cărei regie a fost asigurată de către guvernarea coruptă, antieuropeană şi incompetentă din acest stat.

luna trecuta · comentarii (31)

O filmare în care preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, lua şpagă de la Vladimir Plahotniuc, ar fi trebuit să determine cel puţin o revoluţie. Însă în Republica Moldova nimic nu mai miră şi nu mai mişcă pe nimeni: procuratura a precizat că nu s-a depus în mod oficial plângere, iar preşedintele afirmă că nu ştia ce este în pungă.

acum 2 luni · comentarii (7)

Au trecut şi cele două săptămâni ale desantului cu ajutorul umanitar al României la Chişinău, desantul impresionant şi masiv şi primirea minimalizată şi nepotrivită care nu a făcut decât să accentueze amploarea amprentei României în Republica Moldova în cadrul crizei pandemiei de coronavirus.

acum 2 luni · comentarii (58)

Planurile preşedintelui Igor Dodon privind intrarea în campania pentru cucerirea unui nou mandat prezidenţial, chiar dacă pentru unii par evidente, totuşi nu sunt oficial confirmate. Dar, cum scrie la carte, a început pregătirea pentru un asemenea moment şi este chiar semnificativ este modul în care, într-un interviu pentru TASS, el îşi prezintă principalul său argument politic.

acum 2 luni · comentarii (4)

Am asistat cu surprindere la zbaterile dinaintea, din timpul şi de după desantul românesc la Chişinău prin care preşedintele pro-rus Igor Dodon şi guvernarea pestriţă de la Chişinău au încercat să oculteze, să minimizeze sau să blocheze vizibilitatea ajutorului umanitar românesc la Chişinău.

acum 2 luni · comentarii (116)

La Chişinău situaţia este cu adevărat dramatică: preşedintele pro-rus a anunţat că statul se află în situaţia în care începând cu data de 1 mai să nu mai aibă bani pentru plata salariilor şi pensiilor. Se vine şi cu o soluţie de urgenţă: un împrumut internaţional, dar există temeri justificate privind o nouă ţeapă financiară dată moldovenilor.

acum 2 luni · comentarii (15)

Criza în general, criza de coronavirus în special, testează pe deplin capacitatea statelor, conducerii şi sistemului de sănătate de a reacţiona în momentele cele mai dificile. Asta se întâmplă şi acum, peste tot în lume, dar şi în Republica Moldova cu Regimul Dodon şi guvernul său no-name de coaliţie.

acum 3 luni · comentarii (5)

Habemus papam! Aşa strigă mulţimea adunată în Piaţa San Pietro de la Vatican atunci când iese fumul alb pe horn, iar cardinalii reuniţi în Capela Sixtină aleg un nou Papă. Acum nu ştiu dacă bucuria creştinătăţii catolice pentru un nou Întâi Stătător în fruntea sa e egală cu guvernul de coaliţie PSRM-PDM creat ieri, într-o formulă discutată anterior şi la fel de complicată.

acum 4 luni · comentarii (14)

Am asistat în ultimele două săptămâni, la Chişinău, la tentativa Preşedintelui pro-rus Igor Dodon de a îşi asigura o majoritate clară şi transparentă pentru a obţine realegerea în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Iar această perspectivă a avut ca principală ţintă PDM, care s-a trezit sfâşiat după acest episod.

acum 4 luni · comentarii (5)

Igor Dodon şi socialiştii pro-ruşi se află din nou în faţa unei alegeri care e în măsură să agite spiritele şi să pună degetul pe rană, separând populaţia Republicii Moldova şi expunând contradicţiile dintre documentele PSRM şi actele guvernării pe care o susţin.

acum 5 luni · comentarii (9)
Postari Recente