Ce argumente prezintă Dorin Chirtoacă pentru a demonstra că Silvia Radu a fost sprijinită în alegeri de PDM 3

Fostul primar de Chişinău Dorin Chirtoacă nu este de acord cu afirmaţia ex-candidatului independent la funcţia de primar al Capitalei, Silvia Radu, că liderul PPDA, Andrei Năstase, ar fi fost sprijinit de Partidul Democrat în alegerile din Chişinău. Liberalul a decis să prezinte mai multe argumente ce ar contrazice-o pe Silvia Radu şi care ar arăta că, de fapt, ea este cea susţinută de democraţi.

Ce argumente prezintă Dorin Chirtoacă pentru a demonstra că Silvia Radu a fost sprijinită în alegeri de PDM Vezi comentarii 3

Platforma DA anunţă proteste dacă validarea mandatului primarului de Chişinău se va tărăgăna

Platforma DA anunţă proteste dacă validarea mandatului primarului de Chişinău se va tărăgăna

Primarul ales al municipiului Chişinău îşi îndeamnă susţinătorii să nu se lasă atraşi de eventuale provocări, care ar putea veni din partea celor care guvernează astăzi Republica Moldova. Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest proces de tergiversare nu este împotriva sa, ci este împotriva locuitorilor municipiului Chişinău.

Pavel Filip: Exemplul Estoniei ne face să credem că şi Moldova va definitiva tranziţia de la un stat post-sovietic la unul cu adevărat european

Pavel Filip: Exemplul Estoniei ne face să credem că şi Moldova va definitiva tranziţia de la un stat post-sovietic la unul cu adevărat european

Relaţiile moldo-estoniene, parcursul european al Republicii Moldova şi sprijinul acordat de Estonia pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor Republicii Moldova au fost discutate luni, 18 iunie, de prim-ministrul Pavel Filip şi omologul său din Estonia, Jüri Ratas. Oficialul întreprinde o vizită la Chişinău, în perioada 17-19 iunie, la invitaţia premierului Pavel Filip.

VIDEO Ilan Şor: Beneficiarul final al fraudei bancare este Veaceslav Platon. Dacă aş fi dat 1 milion de dolari, nici numele meu nu apărea în Kroll

VIDEO Ilan Şor: Beneficiarul final al fraudei bancare este Veaceslav Platon. Dacă aş fi dat 1 milion de dolari, nici numele meu nu apărea în Kroll

Primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari, susţine că beneficiarul final al furtului din sistemul bancar moldovenesc este omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare în dosarul BEM.

Ambasador: Asemenea Georgiei, Moldova trebuie să realizeze reforme cuprinzătoare

Ambasador: Asemenea Georgiei, Moldova trebuie să realizeze reforme cuprinzătoare

Georgia şi Moldova fac paşi importanţi în direcţia integrării europene, cu înţelegere reciprocă, acţiuni unite şi eforturi comune. Asemenea Georgiei, Republica Moldova trebuie să depăşească problemele rămase din epoca sovietică şi să realizeze reforme cuprinzătoare. Declaraţia aparţine ambasadorului Georgiei la Chişinău, Merab Antadze, făcută la un eveniment aniversar, cu ocazia Zilei Independenţei Georgiei, transmite IPN.

Băsescu, la Congresul PMP: Nu există obiectiv mai important pentru un partid politic românesc decât reîntregirea ţării! | traian basescu

Băsescu, la Congresul PMP: Nu există obiectiv mai important pentru un partid politic românesc decât reîntregirea ţării!

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a susţinut sâmbătă, în cadrul discursului de la Congresul extraorinar al PMP, că partidul a devenit mult mai puternic şi că partidele politice şi românii sunt datori istoriei cu reintregirea neamului prin unirea României cu Republica Moldova. „Astăzi, poporul român trăieşte după voinţa lui Stalin şi Hitler“, a argumentat el.

PSRM începe pregătirile pentru alegerile parlamentare

PSRM începe pregătirile pentru alegerile parlamentare

Partidul Socialiştilor începe pregătirile pentru alegerile parlamentare. La şedinţa Consiliului Republican al formaţiunii, care s-a desfăşurat sâmbătă, 16 iunie, a fost adoptată hotărîrea cu privire la organizarea procedurii de votare prealabilă (primaries) în rândul organizaţiilor teritoriale ale PSRM, pentru a înainta candidaţii partidului pe circumscripţii electorale la alegerile parlamentare, transmite IPN.

PSRM şi PPDA, despre validarea mandatului noului primar de Chişinău

PSRM şi PPDA, despre validarea mandatului noului primar de Chişinău

Consilierul Partidului Socialist din Consiliul municipal Chişinău, Stanislav Vartanean, consideră că dacă mandatul noului primar de Chişinău nu va fi validat de instanţa de judecată, atunci acest lucru va fi un mare cadou făcut lui Andrei Năstase. În acelaşi timp, vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, nu exclude că mandatul nu va fi validat, transmite IPN.

Revenit din Basarabia, să vă povestesc, aşa, o situaţie tipic Basa şi specifică Estului postcomunist. Între mine –  simplu cetăţean – şi foştii bandiţi ajunşi oligarhi şi deveniţi mari oameni de afacere şi/sau politicieni există o mulţime de legături. Avem aceeaşi şcoală, istorii şi cunoştinţe comune, pături sociale destul de apropiate sau care se intersectau, rădăcini comune etc.

acum 2 ani · comentarii (19)

Andrei Năstase a reuşit să câştige primăria Chişinăului, deşi nimeni nu-i dădea vreo şansă în faţa binomului oligarhic Plahotniuc-Dodon. Au contat enorm campania din teren şi sistemul electoral în două tururi. Rezultatul transmite în primul rând mesajul că Plahotniuc nu poate subordona întreaga ţară. În al doilea rând, oferă speranţa că în toamnă, la parlamentare, Republica Moldova poate reveni pe calea europeană. La toamnă sau niciodată.

acum 14 zile · comentarii (30)

Pe 27 noiembrie 2017, Larics publica un material intitulat „«Regele» Dodon este mort. Soluţia nucleară: alegeri anticipate în Chişinău“. Punctul de plecare era eşecul socialiştilor lui Dodon la referendumul de la Chişinău din 19 noiembrie pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă, care nu au reuşit să aducă la urne cele 30% necesare pentru a-l valida (au adus doar 110.512 de cetăţeni, respective 17,54%).

acum 14 zile · comentarii (5)

Suntem în aceste zile în faţa unei noi întâlniri în format 5+2 la Roma, de această dată. O întâlnire care se desfăşoară după ce s-au făcut compromisuri importante şi s-a avansat substanţial pe direcţia satisfacerii „paşilor mici“, în condiţiile unei prezenţe controversate, ca să nu zic de-a dreptul nocive, a ambasadorului Scanlon ca şef al misiunii OSCE la Chişinău, pe ultimii metri, dar şi prin aportul lui

acum 18 zile · comentarii (8)

De la o vreme încoace, toate alegerile în Republica Moldova, inclusiv cele locale, au o pronunţată componentă geopolitică. Desigur, unii politicieni de pe Bâc au profitat excesiv de pe urma acestui fenomen, exploatând la maxim clivajul orientării externe a ţării, facând astfel un deserviciu promotorilor oneşti ai vectorului integrării europene.

acum 27 zile · comentarii (2)

Alegerile locale anticipate la nivelul oraşului Chişinău au predat lecţii fără precedent atotcunoscătorilor, dar şi ucenicilor vrăjitori care vehiculează şi planifică fără a ţine cont de realităţile din jur, de cetăţeni şi de aspiraţiile lor. Evenimentele sunt calificate de sociologi drept singularităţi şi evoluţii unice.

acum 27 zile · comentarii (8)

Ion Ceban şi Andrei Năstase sunt cei doi candidaţi care pornesc în bătălia pentru Chişinău în turul II. Aparent cu şanse egale, Ion Ceban este cu puţin în faţă datorită faptului că Andrei Năstase s-ar putea să nu urnească integral electoratul unionist.

acum 29 zile · comentarii (8)

Premierul Filip a spus-o în The Guardian. Cu subiect şi predicat. Pentru guvernul de la Chişinău, Unirea cu România este exclusă. Sigur, toţi ştiau asta, chiar şi cei care se prefăceau că nu ştiu. Era o minciună frumoasă, o „ambiguitate constructivă“, cum ar numi-o, pedant, analiştii. Şocul declaraţiilor din publicaţia britanică ale prim-ministrului moldovean vine din altă parte: a încălcat o linie roşie de comunicare.

luna trecuta · comentarii (33)

Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. Păstrând proporţiile, a fost ca şi cum preşedintele Hacha al Cehoslovaciei ar fi mulţumit, în 1939, trupelor naziste pentru că „au protejat” ce mai rămăsese din ţara sa şi... au contribuit la evitarea vărsării de sânge.

luna trecuta · comentarii (9)

La Chişinău are loc încleştarea pentru alegerile anticipate pentru câteva primării. Bătălia administrării capitalei Chişinău, Bălţiului, a doua localitate ca importanţă din Republica Moldova şi a câtorva alte orăşele şi comune ar părea nerelevantă, în anul care a rămas până la alegerile la termen.

luna trecuta · comentarii (10)

A fost o săptămână specială în Republica Moldova şi pentru întreaga Românie. A fost ziua de 27 martie, ziua Centenarului Unirii Basarabiei cu România. Un motiv de reflecţie pentru ceea ce s-a întâmplat acum un secol, dar mai ales asupra zilei de 27 martie şi a perspectivelor Republicii Moldova.

acum 2 luni · comentarii (26)

Doi candidaţi unionişti s-au declarat înscrişi la acest moment în cursa pentru ocuparea postului de primar al capitalei celui de al doilea stat românesc, Chişinău. Un vis s-a spulberat: cel al unioniştilor "Uniţi", care nu se "canibalizează" pentru o bucată cât mai importantă din "ciolan".

acum 2 luni · comentarii (4)

Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova în februarie. Într-o conferinţă de presă comună, ministrul Apărării Eugen Sturza a mulţumit omologului său şi guvernului român pentru sprijinul acordat în modernizarea şi dezvoltarea cadrului juridic în domeniul

acum 3 luni · comentarii (4)

Marţi, 27 martie 2018, la Hotel Capitol, în Bucureşti, va avea loc o recepţie dedicată aniversării împlinirii unui veac de la unirea Basarabiei cu România, o acţiune iniţiată de Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică. 70 de conaţionali, seniori militari, experţi în securitate internaţională şi jurnalişti vor fi prezenţi la acest eveniment.

acum 3 luni · comentarii (12)