Stiri despre scoala

  4983 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Preţul educaţiei: 8 kilometri pe jos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul educaţiei: 8 kilometri pe jos

  Cei 200 de elevi de la şcoala din Slivileşti trebuie să meargă zilnic pe jos la şcoală pentru că microbuzele pentru transportul lor s-au stricat. Primăria nu are soluţii pentru a asigura transportul elevilor. Profesorii nu au încotro şi renunţă la o parte din cursuri pentru ca şcolarii să nu ajungă acasă noaptea.

 • Lipsa psihologilor din şcoli se reflectă în notele din catalog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lipsa psihologilor din şcoli se reflectă în notele din catalog

  În şcolile din judeţul Botoşani sunt angajaţi doar 28 de terapeuţi pentru 78.000 de elevi. Peste 2.000 de elevi din judeţ şi-au programat anul trecut, din proprie iniţiativă, şedinţe la cabinetul consilierului de la şcoală.

 • Copilărie virtuală: Counter Strike a ucis şotronul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copilărie virtuală: Counter Strike a ucis şotronul

  Jocurile copilăriei s-au mutat din „faţa blocului” sau  „curtea şcolii”  în mediul virtual. „De-a v-aţi ascunselea”, „Şotronul” „Raţele şi vânătorii”, „Elastic”, „Ţară, ţară, vrem ostaşi” şi alte asemenea jocuri nici nu mai există pentru copiii din ziua de azi.

 • Şcoală la aerotermă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoală la aerotermă

  Aproape 3.000 de elevi îngheaţă de frig în şcolile din Calafat, deoarece combustibilul pentru sistemul termic al oraşului este folosit cu economie. Profesorii de la şcolile din Calafat, judeţul Dolj, erau nevoiţi ieri să plimbe copiii de la o unitate de învăţământ la alta pentru că gerul a pus stăpânire pe clase.

 • Frigul i-a lăsat acasă pe preşcolari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frigul i-a lăsat acasă pe preşcolari

  Elevii navetişti de la şase unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi nu au putut ajunge astăzi la cursuri pentru că microbuzele nu au pornit  din cauza frigului.

 • Focşani: Şcolile auto din licee pierd sute de milioane de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Focşani: Şcolile auto din licee pierd sute de milioane de lei

  Conducerile unităţilor de învăţământ din Focşani, care au în structură şcoli de conducători auto, sunt revoltate că nu li se mai permite să instruiască clienţi din afară, contracost, pierzând astfel o importantă sursă de venit.

 • Mercurul scăzut din termometre a scurtat orele de curs de la Liceul Traian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mercurul scăzut din termometre a scurtat orele de curs de la Liceul Traian

  Orele de curs şi pauzele au fost micşorate cu câte cinci minute din cauza frigului. Mercurul termometrelor din clase nu depăşeşte 14 grade Celsius. Elevii de la Liceul Teoretic „Traian” din Deva stau cu geci şi cu mănuşi la ore, beau ceaiuri fierbinţi şi aşteaptă să vină primăvara.

 • Şcoală pe Internet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoală pe Internet

  O învăţătoare de la Liceul Pedagogic a decis să ţină legătura cu elevii ei şi prin intermediul unui site. Învăţătoarea Rodica Ştefănescu publică în fiecare zi temele pe Internet, iar părinţii sunt mulţumiţi că pot vedea notele reale ale copiilor

 • Galaţi: 259 de copii au legat şcoala de gard
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi: 259 de copii au legat şcoala de gard

  Chiar dacă din 2006 încoace abandonul şcolar a intrat pe o pantă descendentă, numărul celor care renunţă la carte rămâne mare. Cel mai mare abandon şcolar se înregistrează în mediul rural, la clasele de gimnaziu.

 • Şcoală de părinţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoală de părinţi

  La Centrul pentru Educaţie Timpurie din Târgu-Mureş, mămicile sunt ajutate să se obişnuiască cu responsabilitatea de a fi părinte. Tehnicile de masaj, cântecele, poeziile şi jocurile distractive sunt câteva dintre metodele învăţate de proaspeţii părinţi pentru a-şi ajuta copiii să fie foarte receptivi.

 • Focşani: Al 13-lea salariu este pentru unii mumă, pentru alţii ciumă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Focşani: Al 13-lea salariu este pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

  În timp ce unele şcoli au împărţit profesorilor al 13-lea salariu, alte cadre didactice au rămas cu buza umflată.Unii dascăli nu au luat bonificaţia, deşi la sfârşitul anului trecut s-au vărsat la bugetul de stat peste 3,3 milioane de lei, bani rămaşi necheltuiţi de către unităţile de învăţământ din Vrancea.

 • Târgu-Mureş:Înscrierile în clasa I, prioritate pe 2010
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş:Înscrierile în clasa I, prioritate pe 2010

  Startul la înscrierile pentru clasa I este “furat” de părinţii care s-au prezentat la secretariatele şcolilor. Cele mai bune şcoli din oraş şi-au ocupat deja clasele propuse pentru anul şcolar următor.

 • Constanţa: Problemele tehnice de la BAC i-au demoralizat pe elevi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Problemele tehnice de la BAC i-au demoralizat pe elevi

  Elevii de liceu care au susţinut simularea la proba de evaluare a competenţelor digitale de la bacalaureat a început cum nu se poate mai prost. Serverul central a picat în momentul în care elevii din toată ţara au accesat un link.

 • Şcoala dintre gratii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala dintre gratii

  Grăbită şi veselă, zănatică şi imprevizibilă, lumea de azi nu-şi refuză nimic din gama capriciilor.

 • 35% din bugetul Clujului e destinat investiţiilor (Revista presei locale)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  35% din bugetul Clujului e destinat investiţiilor (Revista presei locale)

  Ziarele locale de astăzi scriu despre bugetul pe anul 2010 al municipiului Cluj-Napoca, dar şi despre modul în care şoferii pot să îşi recupereze daunele provocate de starea proastă a drumurilor. De asemenea, puteţi citi despre „lupta“ pentru un loc în şcolile clujene.

 • „Îmi e teamă să fiu coleg cu Teodosian“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Îmi e teamă să fiu coleg cu Teodosian“

  Elevii de la şcolile din Târgu Frumos, unde elevul care şi-a ucis mama a fost internat într-un centru, spun că părinţii îi vor transfera dacă puştiul-criminal va face ore cu ei.