Israelul a bombardat Siria ca răspuns la atacul cu dronă în care o școală din Eilat a fost distrusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul a efectuat raiduri aeriene în Siria, vineri dimineață, ca răspuns la prăbușirea unei drone peste o școală din stațiunea israeliană Eilat (sud), a anunțat armata israeliană, conform AFP.

Școala din Eilat, distrusă de o dronă FOTO Twitter/ X
Școala din Eilat, distrusă de o dronă FOTO Twitter/ X

„Forțele de apărare israeliene au bombardat organizația care a efectuat atacul, ca răspuns la o dronă provenită din Siria care a lovit o școală în Eilat”, se arată într-un comunicat al armatei, publicat și pe platforma X (fosta Twitter), fără a preciza numele organizației respective.

Israelul „pune pe seama regimului sirian responsabilitatea pentru orice act terorist ce ar proveni de pe teritoriul său (sirian)”, a adăugat armata.

Școala distrusă de o dronă

O dronă de origine necunoscută a căzut joi peste o școală, în stațiunea balneară Eilat de la Marea Roșie, în sudul Israelului, fără a face victime.

De asemenea, armata a informat că îșicontinuă operațiunile pentru distrugerea infrastructurilor mișcării teroriste Hezbollah în Liban”.

„Avioane de vânătoare au lovit ținte ale Hezbollah pe teritoriul libanez ca ripostă la tiruri spre Israel în timpul zilei”, a mai precizat armata.

În cursul serii, armata israeliană a anunțat că a interceptat o rachetă deasupra Mării Roșii cu sistemul de apărare antirachetă Arrow 3.

Începând cu 7 octombrie, după atacurile sângeroase comise pe teritoriul israelian de către Hamas, Israelul duce un război în Gaza împotriva mișcării islamiste palestiniene. De asemenea, Israelul se confruntă cu atacuri ale mișcării Hezbollah la frontiera sa cu Libanul și atacă, aproape zilnic, infrastructura acestei mișcări pro-iraniene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite