Un licean din Sovata a mers la școală cu o armă airsoft. Cine a găsit pistolul în timpul orelor de curs

0
Publicat:

Un elev de clasa a XII-a de la un liceu din Sovata, judeţul Mureş, a mers la şcoală cu un pistol cu bile, de tip airsoft. Polițiștii au fost alertați marți, 16 mai, de un profesor al școlii.

Arma a fost confiscată de polițiști FOTO Arhivă Adevărul
Arma a fost confiscată de polițiști FOTO Arhivă Adevărul

 Arma a fost găsită cu o zi înainte, în timpul orelor de curs de către un profesor asupra unui elev din clasa a XII-a, relatează antena3.ro

La data de 16 mai 2023, în jurul orei 11.30, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Sovata au fost sesizați de către reprezentanții unei unități de învățământ din localitate cu privire la faptul că, la data de 15 mai 2023, în timpul orelor, un profesor a găsit asupra unui elev din clasa a XII-a o armă.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că este vorba de o armă de tip airsoft, cu bile, nesupusă autorizării.

Elevul, un tânăr de 18 ani, din Sovata, a fost condus la sediul poliției, fiind sancționat contravențional cu o amendă de 2.000 de lei, pentru nerespectarea art. 65, al. 1, lit. d din Legea 295/2004 „sunt interzise portul și folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice” și a art. 129, pct. 32 din aceeași lege „portul, folosirea și transportul armelor neletale utilitare și de agrement fără respectarea condițiilor prevăzute la art.65.”

De asemenea, arma în cauză a fost confiscată.

Copil de 7 ani prins cu arma cu lunetă la școală, la Constanța

Recent, un elev din Constanța, în vârstă de doar 7 ani, a fost prins la școală cu o armă. Poliția a fost anunțată abia a doua zi. Este vorba despre o armă cu lunetă, tip airsoft.

 Copilul, elev în clasa întâi, a venit la școală în după-amiaza de miercuri, 10 mai a.c., după ce terminase orele de curs.

El a adus arma cu lunetă și câteva pistoale de jucărie, spunând că vrea să se joace cu ele. Profesorul de sport a fost cel care l-a observat, i-a luat arsenalul și l-a încuiat într-un cabinet.

Directoarea școlii a aflat abia a doua zi dimineață de ce s-a întâmplat și a intrat în alertă. Ea a anunțat Poliția considerând incidentul extrem de grav. 

„La data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004“, comunică IPJ Constanța. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite