Imagini halucinante într-o școală din Olt. Elevii fac orele într-un zgomot infernal și sunt puși să care materiale de construcție VIDEO

0
Publicat:

Școala cu clasele I-VIII din comuna Dăneasa, județul Olt, a intrat în reabilitare anul acesta, în luna februarie. De atunci, spun mai mulți profesori, copiii își desfășoară orele printre schele, în nesiguranță. „Așa, și?”, spune directorul școlii.

image

Schele, materiale și utilaje de  construcție. Asta văd elevii din Dăneasa de câte ori merg la școală.

„Cred că prin februarie au început lucrările. Din punctul meu de vedere, copiii sunt în pericol și nimeni nu face nimic. Zona nu este protejată, iar orele se desfășoară într-un zgomot greu de descris. La ultima oră, am vrut să le dau elevilor de clasă a VIII-a un test. Cum să se concentreze copiii? Afară se dădea cu bormașina, pe la ferestre erau muncitorii, dădeau găuri în pereți, iar jos era o pompă care printr-un furtun gros încărca ciment pentru că deasupra clasei noastre se turna o șapă cred”, a declarat Ionuț Bobea, profesor de istorie la Școala din Dăneasa.

„Cum să ne desfășurăm orele când sunt oameni pe la ferestre, se uită în clase și dau găuri în pereți? Este o bătaie de joc. Dacă întrebam muncitorii de ce nu lucrează după ore, ne spun că nu au timp. Nu ne putem concentra nici noi, nici elevii”, spun și alți profesori.  

Directorul Școlii din Dăneasa cunoaște problema, dar nu i se pare nimic în neregulă. „Așa, și? Se lucrează! Acum, ce să facem? Nu e bine că se lucrează? Ar fi bine să nu se lucreze? Asta e politică, v-a spus cineva care vrea să candideze anul ăsta la Primărie. De ce nu a venit la mine să se plângă?", a declarat Ion Stan, directorul Școlii cu clasele I-VIII din Dăneasa.

Cadrele didactice au pus la dispoziție ziariștilor și fotografii pe care le-au făcut în urmă cu câteva săptămâni, atunci când la școală au ajuns materialele de construcție.

„Copiii au descărcat tirul cu baxurile cu vată minerală. Toată lumea a văzut. Cei mici au fost folosiți la această activitate", povestesc mai mulți profesori.

Directorul școlii susține că nu avea habar de această situație. „Nu știu, nu am știut. Da văd în poze cum cară copiii materialele, dar nu am știut. Mă voi interesa", a mai spus  Ion Stan, directorul Școlii cu clasele I-VIII din Dăneasa

image

Primarul din comună susține că nu știe că se lucrează în timpul orelor. „Eu știam că se lucrează în exterior, dar nu în timpul orelor. Le-am pus în vedere să nu mai lucreze acolo decât la terminarea cursurilor. Le spusesem asta și înainte, dar nu știu ce s-a întâmplat", a declarat Nicolae Soare, primar Dăneasa.

Conducerea Inspectoratului Școlar Olt va demara o anchetă la Școala din Dăneasa, iar  Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, deja sesizat, urmează să stabilească exact dacă firma care execută lucrările la unitatea de învățământ respectă toate normele legale astfel încât viața elevilor și a cadrelor didactice să nu fie pusă în pericol. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite