Iranul interzice predarea limbilor străine copiilor mici, inclusiv engleza și araba. Motivul deciziei

0
Publicat:

Guvernul iranian a făcut un anunț care a stârnit discuții aprinse, atât în țară cât și în afara ei: interzicerea predării tuturor limbilor străine, inclusiv engleza și araba, când vine vorba de copii mici.

Școală de fete din Iran FOTO Profimedia
Școală de fete din Iran FOTO Profimedia

Această măsură drastică a fost implementată pentru a proteja și consolida identitatea iraniană, în rândul copiilor de vârstă fragedă.

„Predarea limbilor străine este interzisă în grădinițe și școlile primare, pentru că la această vârstă identitatea iraniană a copilului este în formare”, a declarat Massoud Tehrani-Farjad, un responsabil al Ministerului Educației iranian.

Anunțul vine în contextul în care Iranul a interzis deja predarea limbii engleze în clasele primare încă din 2018, chiar dacă aceasta este predată începând cu învățământul secundar.

Persana, singura limbă oficială din Iran

Interdicția nu vizează doar limba engleză, ci și alte limbi străine, printre care și araba, în timp ce limba persană rămâne singura limbă oficială a țării.

De-a lungul timpului, persana a fost puternic influențată de limba arabă, dar a primit și împrumuturi din franceză și engleză.

În iunie 2022, Ministerul Educației din Iran a lansat un plan pentru a începe „predarea limbii franceze cu titlu de încercare” în școlile iraniene, cu scopul declarat de a „elimina monopolul limbii engleze”.

În septembrie, Guvernul de la Teheran a interzis elevilor iranieni sau cu dublă cetățenie să fie școlarizați în școli internaționale, susținând că elevii din Iran au obligația să urmeze programa școlară din țară.

Decizia recentă, privind predarea limbilor străine copiilor mici, a dus la o scădere semnificativă a personalului în unele școli internaționale din Teheran, în special la școala franceză și cea germană. Această mișcare restricționistă a stârnit dezbateri cu privire la impactul său asupra accesului la educație de calitate și a relațiilor culturale ale Iranului cu restul lumii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite