Incident şocant într-o şcoală din Oradea: o elevă a înjunghiat un pedagog în biroul unei directoare. Care ar fi motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pedagog de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia" din Oradea a ajuns la spital, luni dimineaţă, după ce a fost înjunghiat de o elevă, cercetată acum pentru tentativă la omor. Incidentul s-a produs chiar în biroul unei directoare, de faţă cu aceasta şi cu mama fetei.

femeie injunghiere cutit foto shutterstock

Incidentul s-a produs luni dimineaţa, în jurul orei 9,00, când adolescenta în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a X-a şi cazată în internatul şcolii, a fost chemată în biroul uneia dintre directoarele adjuncte din Colegiul Tehnic „Traian Vuia", împreună cu mama.

Fata a fost solicitată pentru o discuţie legată de anumite probleme de comportament reclamate de dascălii ei, au declarat pentru „Adevărul” surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

La întâlnire a fost invitat şi pedagogul de noapte, iar în timpul discuţiei, fata a scos un cuţit pe care l-a ţinut ascuns în palmă când a intrat în birou şi l-a înjunghiat pe bărbat în zona toracelui, în partea dorsală, de faţă cu directoarea şi cu mama ei. 

Victima, un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Girișu de Criș, a fost transportată imediat la spital, iar potrivit medicilor, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

„Pacientul era conştient şi cooperant la momentul în care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe", a declarat şeful UPU- SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea. 

Adolescenta este, încă, la şcoală, unde se află poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi de la Biroul Siguranţă Şcolară, pentru audieri.

„Nu ştim ce s-a întâmplat, de la ce a pornit, a fost un conflict spontan. Eleva este în clasa a X-a şi este prima din clasă, beneficiind de bursă de merit", spune şeful Inspectoratului Şcolar Bihor, Horea Ardelean.

Ancheta a fost pornită pentru infracţiunea de tentativă la omor, iar cercetările sunt coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Deocamdată, reprezentanţii instituţiei nu au făcut publice date oficiale despre caz. 

Directoarea Colegiul Tehnic „Traian Vuia" din Oradea nu a răspuns apelurilor şi mesajelor telefonice. 

L-a înjunghiat pe pedagog pentru că a pârât-o

Eleva de 16 ani de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia"care l-a înjunghiat pe pedagog a fost preluată de poliţişti şi se află la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor. Din primele informaţii furnizate de surse din anchetă, fata a fost prinsă, seara, în cameră cu prietenul ei de către pedagog, care ar fi pârât-o la direcţiune. 

Furioasă, fata a decis să se răzbune. Ea a a adus de acasă un cuţit de tranşat, cu o lamă de 20 de centimetri, cu care apoi l-a înjunghiat pe bărbat, luni, în biroul directoarei adjuncte, unde fusese chemată împreună cu mama sa, după sesizarea făcută de pedagog. 

Bărbatul a fost înjunghiat din spate, în zona toracică, iar lovitura i-a lezat pleura. În urma intervenţiei chirurgicale la care a fost supus, luni dimineaţa, starea sa este stabilă. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite