Părinți români, judecați în Italia, după ce copilul lor nu a mers la școală 57 de zile consecutive. Care a fost explicația

0
Publicat:

Un cuplu de părinți români a ajuns să dea explicații în fața instanței, în Italia, pentru „absențele nemotivate” de la școală ale copilul lor. Elevul a lipsit timp de 57 de zile consecutive.

Copilul, elev în clasa a V-a, a lipsit 57 de zile consecutive FOTO Arhivă
Copilul, elev în clasa a V-a, a lipsit 57 de zile consecutive FOTO Arhivă

Cei doi au fost recent achitați, de un judecător din Chieti, potrivit publicației Orizzonte Scuola.

Femeia în vârstă de 37 de ani și bărbatul de 39 de ani au fost acuzați că nu și-au trimis copilul, elev în clasa a V-a, la școală. Drept urmare, directorul instituției de învățământ a alertat poliția.

În conformitate cu legislația italiană, elevii trebuie să frecventeze cel puțin trei pătrimi din totalul cursurilor școlare, adică 150 de zile din cele 200 ale anului școlar. În acest caz, copilul român a lipsit de la școală din mijlocul lunii aprilie până la finalul anului școlar, în vara anului trecut, iar absențele sale nejustificate au atras atenția directorului școlii.

Părinții au venit cu „scutirea medicală”

Incidentul a declanșat o anchetă penală, iar părinții au fost chemați în fața instanței pentru a explica situația. Cei doi au prezentat judecătorilor acte medicale în limba română care atestau că fiul lor a suferit de hemoragii nazale și a fost tratat în România, în perioada respectivă.

Actele medicale au fost acceptate, și părinții au fost achitați de acuzațiile care le-ar fi putut aduce sancțiuni legale. Directorul școlii a menționat că ar fi acceptat acele documente dacă i-ar fi fost prezentate în timp util. În urma achitării, copilul român a promovat anul și continuă să urmeze clasa a șasea, la aceeași școală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite