Tatăl unui elev ucigaș dintr-o școală din SUA riscă până la 15 ani de închisoare: adolescentul a primit pistolul drept cadou de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

James Crumbley, tatăl adolescentului responsabil pentru un tragic incident dintr-un liceu din Michigan, riscă până la 15 ani de închisoare, într-un proces care a avut loc la scurt timp după condamnarea mamei băiatului.

James Crumbley, tatăl adolescentului ucigaș din Michigan FOTO Captură video Twitter
James Crumbley, tatăl adolescentului ucigaș din Michigan FOTO Captură video Twitter

Crumbley a fost găsit vinovat pentru patru capete de acuzare de ucidere involuntară, fiecare fiind pasibil de o pedeapsă maximă de până la 15 ani de închisoare, pedepse care ar urma să fie executate concomitent, notează CNN.

Dezbaterile juriului s-au încheiat joi, marcând un moment important în procesul judiciar ce a început în urmă mai bine de doi ani, când fiul său, Ethan Crumbley, în vârstă de 15 ani la acea vreme, a comis un masacru.

James Crumbley urmează să fie condamnat la 9 aprilie, la ora 9 dimineața, potrivit declarațiilor judecătorului din instanță. Soția sa, Jennifer Crumbley, va fi și ea condamnată la aceeași dată și oră. După citirea și confirmarea verdictului de către fiecare jurat, James Crumbley a fost încătușat și escortat afară din sala de judecată, în timp ce membrii familiilor victimelor plângeau.

Procesul a scos la iveală detalii tulburătoare despre cum tragedia putea fi prevenită. Procurorii au argumentat că James Crumbley a fost grav neglijent atunci când a cumpărat pistolul SIG Sauer de 9 mm pentru fiul său, cu doar câteva zile înainte de atac și nu a reușit să-l securizeze corespunzător.

Mai exact, adolescentul a primit pistolul drept cadou de Crăciun, iar tatăl său l-a dus a doua zi într-un poligon de tir. De asemenea, el a ignorat deteriorarea sănătății mintale a fiului său și nu s-a acordat suficientă atenție prevenirii unui pericol previzibil.

În replică, avocatul apărării, Mariell Lehman, a susținut că aceste acuzații nu dispun de dovezi, ci se bazează pe presupuneri și analiză retrospectivă.

Nu ai auzit nicio mărturie și nu ai văzut nicio dovadă că James știa că fiul său era un pericol pentru cineva”, a declarat ea.

Verdictul pronunțat împotriva lui James Crumbley subliniază importanța responsabilității părinților în prevenirea tragediilor similare și reprezintă un pas semnificativ în eforturile de a pune capăt violenței armate în școli și în comunități.

În urma tragediei, părinții celor uciși în împușcătura din școală, printre care părinții lui Madisyn Baldwin, Hana St. Juliana și Justin Shilling, l-au îmbrățișat procurorul principal în semn de recunoștință și solidaritate.

Adolescentul care a ucis 4 persoane, condamnat pe viață

Incidentul din liceul Oxford High School, care a avut loc pe 30 noiembrie 2021, rămâne o amintire dureroasă a unui episod tragic ce a schimbat viețile mai multor familii pentru totdeauna.

Minor la momentul faptelor, Ethan Crumbley a fost judecat ca adult şi condamnat în decembrie la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării anticipate.

Elevii uciși de Ethan FOTO CNN
Elevii uciși de Ethan FOTO CNN

Adolescentul a pledat vinovat în octombrie 2022 că a adus la liceu pistolul cu 50 de gloanţe în rucsac şi că a deschis focul asupra unor elevi de liceu. El a ucis două fete şi doi băieţi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani şi a rănit alţi şase elevi şi un profesor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite