Un băiat de 15 ani a intrat în stop cardiac după ce a fost bătut cu sălbăticie în fața unei școli din Franța

0
Publicat:

Un adolescent de 15 ani a fost bătut crunt, joi, într-un oraș din sudul Parisului și transportat la spital în stop cardiac, în cel mai recent incident de violență școlară din Franța, informează The Guardian.

Bullyingul şi violenţa în şcoli, fenomene care iau amploare, foto arhivă
Bullyingul şi violenţa în şcoli, fenomene care iau amploare, foto arhivă

Incidentul a avut loc în orașul Viry-Châtillon, la aproximativ 20 de kilometri sud de Paris. Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, băiatul de 15 ani a fost atacat, joi după-amiază, în apropierea şcolii, când a ieşit de la cursuri.

Anchetatorii spun că adolescentul a fost bătut de mai multe persoane, care, după ce l-au lăsat aproape inconştient, au fugit. El a fost găsit pe o stradă „nu departe de școala sa”, a precizat procurorul. 

Adolescentul a intrat în stop cardio-respirator şi a fost transportat la spitalul Necker din Paris, a declarat Jean-Marie Vilain, primarul din Viry-Châtillon.

Parchetul a declarat că a deschis o anchetă pentru tentativă de omor și agresiune în grup şi a extins cercetările pentru descoperirea vinovaţilor.

Școala este situată într-un cartier muncitoresc din Viry-Châtillon, unde locuiesc aproximativ 30.000 de persoane. Până joi seară nu se făcuseră arestări.

Agresorii „l-au bătut cu sălbăticie”, a declarat  revoltat primarul micii localităţi, Jean-Marie Vilain, numindu-i pe aceştia „cel mai rău tip de huligani”. „Această violență extremă devine obișnuită”, a adăugat el, precizând că este necesar ca elevilor și profesorilor din școală să le fie oferit suport psihologic după acest eveniment.

Atacul de joi vine într-un moment de tensiuni sporite, pe fondul creşterii numărului cazurilor de violenţă din școlile franceze. La începutul acestei săptămâni, în sudul Franţei, o adolescentă a fost bătută în fața școlii sale şi abandonată în stare de comă.

Trei presupuși atacatori au fost arestați sub suspiciunea de tentativă de omor asupra unui minor, unul dintre acuzați fiind chiar o fată de la aceeași școală.

Zeci de mesaje de amenințare au fost trimise în ultimele zile în școli din Franța, semn că violenţa în rândul tinerilor este un fenomen care a scăpat de sub control. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite